Χρώμα αυτοκινήτου – Πότε υποτιμάται η αξία του οχήματος

χρώμα αυτοκινήτου

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η περίοδος χρήσης αποτελούν το Α και το Ω για την επιλογή ενός μεταχειρισμένου οχήματος. Τι γίνεται όμως με το χρώμα; Σίγουρα το να επιλέξεις το χρώμα αυτοκινήτου περικλείει ένα σύνολο δεδομένων. Το προσωπικό γούστο, τη διαθεσιμότητα και την προστιθέμενη αξία αναλόγως του χρώματος.

Η carbrokers.gr θα σου παρουσιάσει ποια χρώματα μειώνουν την τιμή του μεταχειρισμένου. Σημαντική πληροφορία για την αγορά του νέου σου μεταχειρισμένου αλλά και για την μεταπώληση του αργότερα. Μπορείς να επιλέξεις μια συμφέρουσα λύση για το παρόν ή να επενδύσεις σε ένα χρώμα αυτοκινήτου που διατηρεί την αξία του μελλοντικά και σε βοηθά στην κοστολόγηση της μεταπώλησης.

 

Στην αξία του μεταχειρισμένου συνυπολογίζεται το χρώμα του αμαξώματος

Μια από τις μεγαλύτερες μηχανή αναζήτησης αυτοκινήτων ερεύνησε περί τα 4.1 εκατομμύρια οχήματα αναφορικά με το χρώμα τους. Στόχος της ήταν συμπεράνει ποια αυτοκίνητα μειώνουν αισθητά τη μεταπωλητική αξία του οχήματος. Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρίας, τα λιγότερο δημοφιλή και ασυνήθιστα χρώματα αποτελούν ευκαιρία για τους αγοραστές μεταχειρισμένων.

 

Ειδική έρευνα σε χιλιάδες αυτοκίνητα στην Αμερική αποκάλυψε τα χρώματα που μπορείτε να επενδύσετε

Η έρευνα διεξήχθη κατά το 2021-2022 ανάμεσα σε 650.000 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στην Αμερική. Συγκεκριμένα, αυτοκίνητα με ιδιαίτερα χρώματα όπως πορτοκαλί και μωβ διατηρούν την αξία τους. Αυτές οι αποχρώσεις σπανίζουν στα κοινά ΙΧ και προσμετρούνται σαν πλεονέκτημα ως προς την αγοραστική τους αξία. Εάν σας αρέσουν τα κλασικά χρώματα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από αυτοκίνητα χρώματος κόκκινου, γαλάζιου και λευκού. Αποτελούν ασφαλείς επιλογές για όσους δεν προτιμούν τα εκκεντρικά χρώματα και επενδυτικά όσον αφορά το χρώμα, διατηρούν υψηλά τη μεταπωλητική τους αξία.

Αντίθετα, η τιμή των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων μειώνεται αισθητά σε όσα έχουν χρώμα μπεζ, χρυσό, ασημί, μαύρο ή καφέ. Αν και μερικά από τα προαναφερθέντα χρώματα μοιάζουν ιδιαίτερα, δεν έχουν ισχυρή μεταπωλητική αξία. Τα κλασικά χρώματα μαύρο και ασημί δεν αποτελούν σοφή επιλογή εάν σας ενδιαφέρει η μεταγενέστερη αξία του οχήματος. Επίσης, χρωματισμοί του μπεζ, χρυσού και καφέ δείχνουν να μην βρίσκονται υψηλά στις προτιμήσεις του κοινού. Έτσι, το χρώμα δεν συνυπολογίζεται ιδιαίτερα στην τελική τιμή του οχήματος.

Τα κριτήρια επιλογής μεταχειρισμένου οχήματος δεν περιορίζονται στο χρώμα του αμαξώματος.

Στη carbrokers.gr η αγορά του νέου σας αυτοκινήτου είναι και δική μας υπόθεση. Γνωρίζουμε τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την επιλογή σας και τις δυσκολίες εύρεσης του ιδανικού οχήματος. Για αυτό βρισκόμαστε δίπλα σας σε κάθε βήμα για να σας συμβουλέψουμε αλλά και για να αναλάβουμε όλες τις διαδικασίες μέχρι την απόκτηση του. Όπως είδαμε και σε προηγούμενο άρθρο στο blog μας, είναι σημαντικό πριν την επιλογή του νέου σας μεταχειρισμένου οχήματος να θέσετε τις προτεραιότητες σας. Τα παρακάτω ερωτήματα μπορούν να σας βοηθήσουν στην ιεράρχηση των αναγκών σας.

 

  • Τι είδους χρήση σκοπεύετε να κάνετε; Διαδρομές πόλης, μακρινές διαδρομές σε αυτοκινητόδρομους ή εκτός δρόμου;
  • Ποιες είναι οι συνθήκες για το παρκάρισμα του αυτοκινήτου σας; Έχετε προκαθορισμένο χώρο ή μήπως μένετε σε ένα στενό δρόμο πόλης;
  • Τι διαδρομές κάνετε; Μήπως κάνετε μακρινές διαδρομές για τη δουλειά σας και η οικονομία καυσίμου είναι σημαντική για εσάς;
  • Πόσους επιβάτες θα χρειαστεί να μεταφέρετε; Μέσα σε αυτούς περιλαμβάνονται και παιδιά;
  • Τι αποθηκευτικό χώρο χρειάζεστε; Άλλες ανάγκες έχει μία τετραμελή οικογένεια που θέλουν να πηγαίνουν άνετα εκδρομές και άλλες κάποιος χωρίς οικογένεια.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για την εισαγωγή μεταχειρισμένου οχήματος

Η carbrokers.gr αναλαμβάνει την εισαγωγή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου κατά παραγγελία. Για να αποκτήσετε το νέο σας μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από τη Γερμανία, καλέστε μας στο 2130996004 ή συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας εδώ. Ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, ώστε να συζητήσετε λεπτομέρειες για την επιλογή του κατάλληλου οχήματος για εσάς.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest