Πώς θα μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου στις off road διαδρομές σας

Off-road διαδρομή

Οι off-road διαδρομές αποτελούν μοναδικές εμπειρίες για τους λάτρεις του βουνού, αλλά συχνά συνοδεύονται με υψηλή κατανάλωση καυσίμου. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου κατά τη διάρκεια των off-road περιηγήσεών σας.

Έλεγχος στην πίεση των ελαστικών

Η καλή πίεση των ελαστικών είναι σημαντική σε κάθε διαδρομή του αυτοκινήτου σας. Ειδικά όμως στις off-road διαδρομές, που και το έδαφος δεν είναι ομαλό, θα πρέπει πάντοτε να κάνετε έναν έλεγχο στην πίεση των ελαστικών πριν ξεκινήσετε για νέες περιπέτειες.

Για κάθε αυτοκίνητο υπάρχει μια προτεινόμενη πίεση ελαστικών από τον κατασκευαστή. Αφού τοποθετήσετε το ακροφύσιο στη βαλβίδα, ελέγξτε αν η πίεση είναι στα σωστά επίπεδα. Φουσκώστε τα ελαστικά όσο χρειαστεί, για να εξασφαλίσετε μια άνετη και χωρίς απρόοπτα διαδρομή, εξοικονομώντας παράλληλα και καύσιμα.

Επιμελής καθαρισμός για λιγότερη κατανάλωση καυσίμου

Είναι σημαντικό μετά από κάθε off-road διαδρομή σας να αφιερώνετε αρκετό χρόνο στον καθαρισμό του 4Χ4 οχήματός σας. Εκτός από τον βασικό καθαρισμό στο εξωτερικό και εσωτερικό του αυτοκινήτου, θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε έναν επιμελή καθαρισμό στον άξονα μετάδοσης, στους τροχούς και τα φρένα.

Εάν αυτά δεν είναι καθαρά και υπάρχει επάνω τους συσσωρευμένη άμμος και λάσπη, τότε αυτό μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση της αντίστασης και στην κατανάλωση περισσότερου καυσίμου.

Ένας καλός και τακτικός καθαρισμός μετά από κάθε εκδρομή, θα σας δώσει μεγαλύτερη απόδοση στις επόμενες off-road περιπέτειές σας.

Έλεγχος για θέματα μηχανικής φύσεως

Ένας επιπλέον τρόπος για να προχωρήσετε στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου είναι ο τακτικός έλεγχος των μηχανολογικών του αυτοκινήτου. Με την πάροδο του χρόνου, τα αυτοκίνητα εμφανίζουν όλο και πιο συχνά μηχανικά ζητήματα.

Γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να αγνοείτε οποιονδήποτε ήχο ή κάποια ένδειξη στο καντράν, καθώς μπορεί αυτό να σημαίνει ότι το αυτοκίνητο δυσκολεύεται να ολοκληρώσει κάποιες ενέργειες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η μηχανή να πιέζεται χωρίς λόγο και να καταναλώνει περισσότερα καύσιμα. Επομένως, ένα συστηματικός μηχανικός έλεγχος πάντα βοηθάει στην καλή συντήρηση του αυτοκινήτου σας.

Οδηγικό στυλ και κατανάλωση καυσίμου

Η οδηγική σας συμπεριφορά, εκτός από θέμα ασφάλειας, αποτελεί και έναν τρόπο για να μειώσετε την κατανάλωση των καυσίμων. Αρχικά, προσπαθήστε να χαλαρώσετε στην οδήγηση και αποφύγετε την υπερβολική πίεση και νευρικότητα. Καλό θα ήταν να αφήνετε λίγο το γκάζι σε σημεία που δεν είναι τόσο απαραίτητο, ώστε και να προστατέψετε το αυτοκίνητό σας από τυχόν φθορές, αλλά και να κάνετε μεγαλύτερη εξοικονόμηση των καυσίμων σας.

Καμια φορά στο βουνό αυτό είναι κάπως δύσκολο, αλλά αν βρεθείτε σε ένα πιο ομαλό τερέν κατά τη διάρκεια της διαδρομής, δοκιμάστε να οδηγήσετε λίγο πιο χαλαρά. Άλλωστε, και οι συνεπιβάτες σας μπορεί να το έχουν ανάγκη!

Βρείτε ελαφρώς μεταχειρισμένα 4×4 από Γερμανία

Αν σκέφτεστε την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, τότε στην carbrokers μπορούμε να σας βοηθήσουμε και με το παραπάνω. Η carbrokers αποτελεί την ιδανική επιλογή για την εισαγωγή μεταχειρισμένων 4Χ4 αυτοκινήτων από τη Γερμανία.

Εσείς απλώς επιλέγετε το αυτοκίνητο που θέλετε και εμείς σας παρέχουμε όλες τις υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου, εκτελωνισμού και έκδοσης ελληνικών πινακίδων.

Ελάτε στην carbrokers για να βρείτε το ιδανικό αυτοκίνητο σε τιμές Γερμανίας, που εξυπηρετεί τις ανάγκες σας εντός και εκτός πόλης!

Καλέστε μας

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest