Ποια είναι αυτή τη στιγμή τα καλύτερα μεταχειρισμένα 4×4

Τα_καλύτερα-4x4

Στην αγορά της τετρακίνησης, η αναζήτηση των καλύτερων μεταχειρισμένων 4×4 είναι μια πρόκληση. Με πληθώρα επιλογών που κυμαίνονται από τα ισχυρά και πολυτελή SUV έως τα περιπετειώδη off-road οχήματα, είναι λογικό να θέλετε να το σκεφτείτε δυο και τρεις φορές.

Τα καλύτερα μεταχειρισμένα 4×4, ωστόσο, μπορούν εύκολα να συνδυάσουν αξιοπιστία, απόδοση, και προσιτή τιμή. Με τη σωστή ενημέρωση για τα διάφορα μοντέλα, μπορούμε να εξετάσουμε μαζί σας τις επιλογές αυτές, ειδικά αν είστε λάτρης της περιπέτειας στη φύση.

Αυτοκίνητα 4×4 και πρότυπο Euro 6

Το Euro 6 είναι η έκτη αναθεώρηση των προτύπων εκπομπών που θέσπισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον έλεγχο της ποσότητας των επιβλαβών αερίων εξάτμισης που εκπέμπουν τα οχήματα. Τα 4×4 δε θα μπορούσαν παρά να συμμορφώνονται φυσικά με το πρότυπο αυτό, αφού αντιπροσωπεύουν την προηγμένη τεχνολογία και την προστασία του περιβάλλοντος στον κόσμο των οχημάτων.

Αυτά τα οχήματα συνδυάζουν τη δύναμη και την απόδοση του 4×4 με τη συμμόρφωση προς τις πιο αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών, προσφέροντας μια ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν αξιοπιστία, απόδοση και σεβασμό προς το περιβάλλον σε ένα αυτοκίνητο με τετρακίνηση.

Τα 7+1 καλύτερα 4×4 στο πρότυπο euro 6 που μπορείς να αγοράσεις με εισαγωγή αυτοκινήτου

1. Land Rover Defender

Το νέο Land Rover Defender είναι ένα ικανότατο off the road όχημα, που μπορεί να προσφέρει πολύ καλή αίσθηση οδήγησης και στο χώμα και στον δρόμο. Διατίθεται σε τρεις τύπους αμαξώματος και σε διάφορους κινητήρες, συμπεριλαμβανομένου ενός plug-in υβριδικού. Αφήνοντας κατά μέρος την ογκώδη κατασκευή του προκατόχου του, το νέο Defender υιοθετεί μια σχεδίαση με συνοχή και κομψότητα.

Διακρίνεται για τις εντυπωσιακές γωνίες προσέγγισης, τη ρυθμιζόμενη αερανάρτηση και την εξελιγμένη τεχνολογία τετρακίνησης, ιδίως το σύστημα Terrain Response. Διαθέτει επιλογές κινητήρων τεσσάρων, έξι και οκτώ κυλίνδρων, με την πετρελαιοκίνητη D300 να ξεχωρίζει για τη ροπή, την αποδοτικότητα και την προσιτή τιμή της.

Γενικά μιλώντας, το Land Rover Defender είναι ένα ευέλικτο όχημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, από εξερεύνηση εκτός δρόμου έως καθημερινή οδήγηση.

2. Jeep Wrangler

Το Jeep Wrangler είναι ένα όχημα με κλασική Jeep σχεδίαση.Ο εσωτερικός χώρος είναι πιο ευρύχωρος και οι κινητήρες είναι πιο αποδοτικοί. Ειδικά στην τρίθυρη έκδοσή του, το Wrangler ξεχωρίζει με τα διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης, τα ογκώδη ελαστικά και τις εξαιρετικές γωνίες προσέγγισης και διαφυγής.

Ωστόσο, το Wrangler δύσκολα μπορεί να βρεθεί εντός πόλης, καθώς είναι γενικά ένα θορυβώδες όχημα που μάλιστα «διψάει» για βενζίνη.

Το Jeep Wrangler είναι μια καλή επιλογή για οδηγούς που θέλουν ένα ισχυρό εκτός δρόμου όχημα και ξέρουν ότι θα τους «ξελασπώσει» στο δύσκολο terrain.

3. Toyota Land Cruiser

Το Toyota Land Cruiser είναι ένα εμβληματικό off road όχημα που είναι γνωστό για τη στιβαρότητα και την αξιοπιστία του. Το Land Cruiser διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις: οι οικονομικές εκδόσεις Utility και τα τρίθυρα επιβατικά μοντέλα το καθιστούν προσιτό, ενώ οι πεντάθυρες εκδόσεις Invincible προσφέρουν πολλά extras και καθίσματα για επτά άτομα.

Ωστόσο, όσοι αναζητούν την οδική τελειότητα των Audi ή Mercedes-Benz μπορεί να απογοητευτούν, καθώς το Land Cruiser δίνει προτεραιότητα στη στιβαρότητα έναντι της πολυτέλειας. Από μηχανικής άποψης είναι εξαιρετικό πάντως, καθιστώντας το την πρώτη επιλογή για απαιτητικές εκτός δρόμου περιπέτειες.

Αν και μπορεί να μην είναι το πιο εξελιγμένο SUV στην αγορά, είναι ένα από τα πιο δυνατά οχήματα και μια καλή επιλογή για οδηγούς που χρειάζονται άνεση στα ταξίδια τους στη φύση.

4. Mercedes-Benz G-Class

Η Mercedes-Benz G-Class είναι ένα εμβληματικό εκτός δρόμου όχημα που πρόσφατα ανασχεδιάστηκε, διατηρώντας όμως την κατασκευή με σασί. Διατηρεί την κλασική του σχεδίαση και τις δυνατότητες που το καθιστούν όχημα παντός εδάφους.

Η G-Class διαθέτει πλέον ανεξάρτητη εμπρόσθια ανάρτηση, τρία διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης και βελτιωμένη απόσταση από το έδαφος, διατηρώντας την εξαιρετική εκτός δρόμου δύναμή της. Διατηρεί, επίσης, τη ρετρό γοητεία της με λεπτομέρειες εποχής, όπως τις παραδοσιακές λαβές θυρών.

Συνδυάζει κλασική αισθητική με σύγχρονα μηχανικά μέρη, προσφέροντας ένα πολυτελές εσωτερικό και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.

Εισαγωγή από τη Γερμανία

5. Land Rover Discovery

Η πέμπτη γενιά του Land Rover Discovery σίγουρα εντυπωσιάζει. Ωστόσο, κανείς θα έλεγε ότι δεν είναι ένα τόσο ανθεκτικό όχημα όσο κάποια άλλα αντίστοιχα τετρακίνητα. Διαπρέπει, όμως, στην αίσθηση γαλήνιας οδηγικής εμπειρίας. Η ανανεωμένη έκδοση του 2021 εισήγαγε νέους εξακύλινδρους κινητήρες, βελτιώνοντας την απόδοση και αναβαθμίζοντας την ανάρτηση και τα χαρακτηριστικά του εσωτερικού.

Το Discovery της Land Rover είναι ένα μεγάλο 7θέσιο SUV που μπορεί να κάνει τα πάντα. Προσφέρει πρακτικότητα και διαθέτει εξαιρετική ικανότητα εκτός δρόμου από ένα υψηλής τεχνολογίας σασί, που ελέγχεται από το σύστημα Terrain Response της Land Rover. Ωστόσο, ενώ κάνει όλα αυτά, το Discovery παραμένει άνετο και χαλαρωτικό στον δρόμο. Γι’ αυτό είναι μια δημοφιλής επιλογή για ανθρώπους που συνδυάζουν περιπέτεια, οικογενειακές εκδρομές και καθημερινή μετακίνηση.

6. BMW X5

Η BMW X5, γνωστή για την οδική της απόδοση, ταιριάζει περισσότερο σε ομαλή άσφαλτο παρά στις τραχιές συνθήκες εκτός δρόμου. Εισήχθη το 1999 και έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο και πολυτελές SUV. Αν και μπορεί να μην ανταγωνίζεται τα κορυφαία 4×4 σε αυτήν την κατηγορία, εξακολουθεί να ανταποκρίνεται αξιοπρεπώς στις εκτός δρόμου απαιτήσεις.

Αν σκέφτεστε να τη βγάλετε σε τραχύ έδαφος, βρείτε ένα αυτοκίνητο που είχε αγοραστεί με το πακέτο xOffroad. Αυτό το πακέτο παρέχει τέσσερις διαφορετικούς τρόπους οδήγησης (xSand, xRocks, xGravel, xSnow). Στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, καθώς και προστασία του κάτω μέρους του αμαξώματος, ενισχύοντας τις εκτός δρόμου δυνατότητες της X5.

Διαβάστε επίσης: Τα Top 5 μεταχειρισμένα τζιπ αυτοκίνητα του 2021

7. Ineos Grenadier

Το Ineos Grenadier είναι ένα νέο 4×4 που έχει σχεδιαστεί για οδήγηση off-the-road. Διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα BMW B58 3.0 λίτρων σε σειρά 6, που παράγει 282 ίππους και ροπή 330 lb-ft. Μπορεί να επιταχύνει από 0 έως 60 mph σε 8,2 δευτερόλεπτα.

To Grenadier έχει αποδείξει ότι είναι ένας φοβερός κατακτητής της άγριας φύσης. Καθρεφτίζει αρκετά καλά τις δυνατότητες του κλασικού Defender, από το οποίο επηρεάστηκε ο σχεδιασμός του. Διαθέτει σασί τύπου «σκάλας», κινητήρα BMW, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με άνετο εσωτερικό και στιβαρό χαρακτήρα. Το Grenadier δεν είναι το πιο κομψό 4×4 στην αγορά, αλλά είναι σίγουρο ότι είναι δημοφιλές σε όσους χρειάζονται ένα όχημα που μπορεί να πάει πραγματικά οπουδήποτε.

Bonus: Αγροτικό Ford Ranger Raptor

Το Ford Ranger Raptor είναι ένα υψίστης απόδοσης αγροτικό επαγγελματικό αυτοκίνητο, που τροφοδοτείται από έναν κινητήρα 3.0 λίτρων V6 με turbo 288 ίππων. Έχει άνετη και ελεγχόμενη οδήγηση στον δρόμο, είναι πιο ευέλικτο από άλλα της κατηγορίας, ενώ ο ήχος του κινητήρα του θα σας ενθουσιάσει!

Διατίθεται με διάφορες επιλογές διαμόρφωσης και έχει άνετο και ευρύχωρο εσωτερικό. Διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ Fox ‘Live Valve’ adaptive που παρέχουν ομαλή και ελεγχόμενη οδήγηση στον δρόμο και εξαιρετικές ικανότητες εκτός δρόμου, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για όσους ζουν και εργάζονται στη φύση.

Το Ford Ranger Raptor είναι μια καλή επιλογή για ‘όσους αναζητούν ένα υψίστης απόδοσης αγροτικό για τη δουλειά τους. Μπορεί να μην είναι το πιο κομψό όχημα στην αγορά, αλλά είναι σίγουρα λειτουργικό, επιβλητικό και δεν κολλάει πραγματικά πουθενά.

Βρείτε 4×4 με την carbrokers

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest