Μεταχειρισμένα υβριδικά αυτοκίνητα ή ηλεκτρικά – Τι είναι καλύτερο;

Ηλεκτρικά vs Υβριδικά

Αν έχετε πιάσει τον εαυτό σας να θαυμάζει τα αθόρυβα, μοντέρνου σχεδιασμού αυτοκίνητα που διασχίζουν τα στενά της πόλης, τότε είστε έτοιμος για την αγορά ηλεκτρικού ή υβριδικού οχήματος. Σε προηγούμενο άρθρο η carbrokers.gr ανέλυσε τις κατηγορίες των υβριδικών αυτοκινήτων και τα πλεονεκτήματα αυτών. Αντίστοιχα έγινε λόγος και για τα προτερήματα των ηλεκτρικών. Ποια όμως είναι η κατάλληλη λύση για σας; Μεταχειρισμένα υβριδικά αυτοκίνητα ή ηλεκτρικά, λοιπόν και τι είναι καλύτερο είναι το θέμα αυτού του άρθρου.

Μεταχειρισμένα υβριδικά αυτοκίνητα ή ηλεκτρικά – Διαφορές

Ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα; Διαθέτουν αρκετά κοινά σημεία αλλά έχουν μια βασική διαφορά, η οποία ίσως είναι καθοριστική για την τελική επιλογή. Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαθέτουν ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία που τα βοηθά να κινούνται. Τα υβριδικά διατηρούν μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα και έναν συμβατικό τον οποίο προσαρμόζουν ανάλογα. Συγκεκριμένα τα Plug-in-Hybrid τα οποία θα συγκρίνουμε με τα ηλεκτρικά οχήματα, διαθέτουν και κινητήρα καυσίμου. Με αυτό τον τρόπο ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει καύσιμα ως ενέργεια σε περίπτωση που ο ηλεκτροκινητήρας χρειαστεί φόρτιση εν μέσω ταξιδιού. Plug-in-Hybrid  και ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπαίνουν στη πρίζα προσφέροντας αρκετές ώρες αυτονομίας για την ολοκλήρωση ταξιδιού και την χρήση περιφερειακών.

Όσο τα θετικά σημεία κοντράρονται για τους δυο σύγχρονους τύπους αυτοκινήτων μπορείτε να εστιάσετε στις ουσιαστικές διαφορές τους. Τα υβριδικά λόγω της συνύπαρξης δυο κινητήρων παρέχουν μια παραπάνω ασφάλεια κατά την διάρκεια των ταξιδιών καθώς δεν είναι απαραίτητη η φόρτιση εφόσον υπάρχει συμβατικός κινητήρας κάτω από το καπό. Στον αντίποδα τα ηλεκτρικά επιταχύνουν γρηγορότερα από όλους τους τύπους αυτοκινήτων. Ακόμη, το αυτόματο σύστημα ταχυτήτων κάνει την οδήγηση ακόμη πιο ξεκούραστη.

Διαβάστε ακόμη: Μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τη Γερμανία – Πλεονεκτήματα

Αυτονομία ανά κατηγορία οχήματος

Τα υβριδικά αυτοκίνητα παρέχουν αυτονομία από αποκλειστική χρήση της ηλεκτρική ενέργειας περίπου για 50 χιλιόμετρα. Εάν επιθυμείτε να συνεχίσετε να τον χρησιμοποιείτε χρειάζεται να σταθμεύσετε σε ειδικό σημείο για φόρτιση ή να συνεχίσετε την πορεία σας χρησιμοποιώντας τον κινητήρα καυσίμων. Αντίστοιχα, τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα δεν παρουσιάζουν την εναλλακτική εκδοχή του κινητήρα αλλά διαθέτουν αυτονομία περίπου 400 χιλιομέτρων (εάν πρόκειται για μοντέλα του 2021 και μετά). Η επιλογή αυτοκινήτου στο συγκεκριμένο θέμα είναι καθαρά βάση των αναγκών σας. Εάν σας κουράζουν οι στάσεις για φόρτιση ίσως το υβριδικό να σας ταιριάζει καλύτερα. Εάν όμως επιθυμείτε να πετύχετε χαμηλή κατανάλωση η μεγάλη μπαταρία ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι η κατάλληλη λύση για εσάς.

Η ιδανική επιλογή για εντός πόλης μετακινήσεις

Εντός της πόλης δεν υπάρχει ιδιαίτερο δίλημμα καθώς και τα δύο οχήματα ανταποκρίνονται επάξια. Η αθόρυβη λειτουργία τους και η ελεύθερη διέλευση τους στον δακτύλιο τα τάσσει άκρως ανταγωνιστικά έναντι τον συμβατικών ΙΧ. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ωστόσο, έχουν μια εντυπωσιακή εκκίνηση από στάση η οποία ξεπερνά τα αυτοκίνητα οποιασδήποτε άλλης τεχνολογίας. Ακόμη, στα θετικά συγκαταλέγεται η χρήση δωρεάν πάρκινγκ, πράγμα που δεν ισχύει για τα υβριδικά.

Διαβάστε επίσης: Συμφέρουσα η εισαγωγή μεταχειρισμένου ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Μεταχειρισμένα υβριδικά αυτοκίνητα ή ηλεκτρικά – Δοκιμάστε την αγορά της Γερμανίας

Μια εξαιρετικά συμφέρουσα λύση για όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην αγορά ηλεκτρικού και υβριδικού αυτοκινήτου είναι τα μεταχειρισμένα Γερμανίας. Η Γερμανία προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία σε τελευταία μοντέλα αυτοκινήτων. Η κουλτούρα της χώρας επιβάλλει την συχνή αλλαγή οχημάτων. Έτσι, ελάχιστα χρησιμοποιημένα μοντέλα 2-3 ετών αναμένουν να τα ανακαλύψετε.

Για να αποκτήσετε το νέο σας μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από τη Γερμανία, καλέστε μας στο 2130996004 ή συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας. Ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, ώστε να συζητήσετε λεπτομέρειες για την επιλογή του κατάλληλου οχήματος για εσάς.

Αναλαμβάνουμε:

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest