Υπηρεσίες Εκτελωνισμών

Αναλαμβάνουμε όλη την διαδικασία μεταφοράς, εκτελωνισμού, ΚΤΕΟ, έκδοση ελληνικών πινακίδων και άδεια κυκλοφορίας μεταχειρισμένων και καινούργιων εισαγόμενων αυτοκινήτων από την Ευρώπη και τρίτες χώρες.
 
Σας ενημερώνουμε και σας βοηθάμε για την ακριβή διαδικασία εισαγωγής για το αυτοκίνητο που σας ενδιαφέρει.
Προτού ξεκινήσετε να μπείτε στη διαδικασία εισαγωγής αυτοκινήτου από το εξωτερικό, πρέπει να γνωρίζετε το κόστος που πρέπει να δαπανήσετε για τους δασμούς στο ελληνικό τελωνείο.
 
Προσοχή!!!
 
Μετά την νέα νομοθεσία περί εισαγωγής μεταχειρισμένων και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του 2020 επιβάλλεται ένα επιπρόσθετο περιβαλλοντικό τέλος ύψους έως και 3.000€.
Επίσης, απαγορεύεται η εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και φορτηγών Euro 3, Euro 2, Euro 1.
 
Μετοικεσία αυτοκινήτων: Απαλλαγή περιβαλλοντικού τέλους και τελωνειακών δασμών για τα οχήματα που εισάγονται, με σκοπό τον επαναπατρισμό τους και την μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα με την μεταφορά και όλων των δικαιωμάτων τους και την αλλαγή από ξένες πινακίδες σε ελληνικές.
 
 
Εξαίρεση από το περιβαλλοντικό τέλος παίρνουν τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα άνω των 30 ετών, τα οποία εισάγονται με σκοπό να κυκλοφορήσουν μόνο σαν ιστορικά.
Όταν πραγματοποιείται η αγορά ενός οχήματος από το εξωτερικό, είναι πολύ σημαντικό να εκδοθεί σωστά το τιμολόγιο αγοράς του οχήματος ή το ιδιωτικό συμφωνητικό, εάν η αγορά γίνεται από ιδιώτη και όχι επαγγελματία για την εισαγωγή του. Σε περίπτωση που δεν αναφέρει την συγκεκριμένη παράγραφο της εκάστοτε χώρας προέλευσης, θα χρειαστεί να πληρώσετε εκτός του κόστους τελωνείου και ΦΠΑ στην Ελλάδα.

Τι αναλαμβάνουμε

Μεταφορά οχήματος:
 
Εξυπηρετούμε για την μεταφορά του οχήματος προς την Ελλάδα που θέλετε εισαγάγετε από όλη την Ευρώπη και τρίτες χώρες.
 
Δήλωση Δ.Α.Ο
 
Κατά την είσοδο στην Ελλάδα, το όχημα που εισέρχεται πρέπει να δηλώσει την άφιξη του και τον τόπο προορισμού 24 ώρες πριν περάσει τα σύνορα της Ελλάδας, σε περίπτωση που δεν γίνει και υπάρξει κάποιος έλεγχος υπάρχουν κυρώσεις με βάση την ελληνική νομοθεσία περί εισαγωγής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που δεν έχουν δηλώσει άφιξη στην Ελλάδα.
 
Εκτελωνισμός:
 
Έως την 15η μέρα του επόμενου μήνα από την ημερομηνία άφιξης του οχήματος, πρέπει να καταβληθεί ο ανάλογος δασμός του εισαγόμενου οχήματος. Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί υπάρχουν κυρώσεις με βάση την ελληνική νομοθεσία περί εισαγωγής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.
 
ΚΤΕΟ εισαγόμενου οχήματος:
 
Αφού πληρώσει το κόστος τελωνειακών δασμών, την επόμενη ημερολογιακή ημέρα μπορεί να περάσει ΚΤΕΟ στην Ελλάδα, κανονίζουμε το ραντεβού εμείς για εσάς και κατόπιν συμφωνίας για τον τρόπο μεταφοράς του οχήματος στο πλησιέστερο κέντρο τεχνικού ελέγχου οχημάτων, αναλαμβάνουμε την έκδοση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών.
 
Έκδοση ελληνικών πινακίδων:
 
Μετέπειτα, αφού έχουμε όλα τα δικαιολογητικά τέλους ταξινόμησης (αποδείξεις εισαγωγικών δασμών), ξεκινάμε την διαδικασία παραλαβής ελληνικών πινακίδων και έκδοση ελληνικής άδειας κυκλοφορίας. Έχετε το δικαίωμα να επιλέξετε μονό ή ζυγό αριθμό κυκλοφορίας για το εισαγόμενο όχημα σας ή ακόμα να επιλέξετε συγκεκριμένα τον αριθμό κυκλοφορίας που θέλετε να εκδοθεί, πάντα κατόπιν διαθεσιμότητας του ελληνικού υπουργείου μεταφορών.
 
 
*Σας δίνουμε την δυνατότητα να επιλέξετε εσείς με ποιόν τρόπο θέλετε να σας βοηθήσουμε για το αυτοκίνητο που έχετε επιλέξει να εισαγάγετε. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής μεμονωμένων υπηρεσιών που παρέχουμε ή να αναλάβουμε εξ ολοκλήρου την διαδικασία και την ευθύνη εμείς χωρίς να ασχοληθείτε με τίποτα απολύτως εσείς!