Αγορά αυτοκινήτου: Τι χρειάζεται;

Αγορά αυτοκινήτου

Η αγορά ενός αυτοκινήτου είναι μια σημαντική απόφαση για οποιονδήποτε, είτε πρόκειται για το πρώτο του αυτοκίνητο, είτε για την αγορά ενός επαγγελματικού ή οικογενειακού οχήματος. Πριν προχωρήσετε στην αγορά αυτοκινήτου όμως, είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα, ώστε να είστε βέβαιοι ότι έχετε πάρει τη σωστή απόφαση.

7 tips για την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Tip#1 – Προϋπολογισμός

Πριν από την αγορά ενός αυτοκινήτου, είναι σημαντικό να έχετε καταλήξει σε έναν προϋπολογισμό. Ο προϋπολογισμός ανήκει σίγουρα στα βασικά κριτήρια επιλογής ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Αποφασίστε πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε αρχικά για την αγορά ενός αυτοκινήτου, λαμβάνοντας υπόψη σας και τα έξοδα συντήρησης και ασφάλισης του αυτοκινήτου μετέπειτα.

Tip#2 – Ανάγκες

Πάνω από όλα, λάβετε υπόψη σας τις πραγματικές σας ανάγκες και τους λόγους για τους οποίους χρειάζεστε ένα αυτοκίνητο. Αν χρειάζεστε ένα αυτοκίνητο για μετακίνηση στην πόλη, ίσως θέλετε να εξετάσετε τα μικρά και οικονομικά αυτοκίνητα. Αν χρειάζεστε ένα αυτοκίνητο για μεγάλες αποστάσεις, τα αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού μάλλον είναι πιο κατάλληλα.

Ειδικά για την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, σας προτείνουμε να επιλέξετε ένα δοκιμασμένο μοντέλο από αξιόπιστες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως για παράδειγμα είναι οι γερμανικές.

Tip#3 – Έρευνα

Κάντε την έρευνά σας πριν αγοράσετε ένα αυτοκίνητο. Αναζητήστε πληροφορίες για τα διαφορετικά μοντέλα αυτοκινήτων και τις διαθέσιμες εκδόσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο για να βρείτε συγκρίσεις τιμών και να διαβάσετε κριτικές από άλλους αγοραστές. Αν πρόκειται να αγοράσετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, επιλέξτε να το αγοράσετε από έναν αξιόπιστο car broker και ζητήστε να γίνει απαραίτητα αναλυτικός τεχνικός έλεγχος.

Δείτε γερμανικά αυτοκίνητα

Tip#4 – Καύσιμα

Λάβετε υπόψη το είδος των καυσίμων που χρησιμοποιούν τα διαφορετικά αυτοκίνητα. Ορισμένα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν βενζίνη, ενώ άλλα χρησιμοποιούν πετρέλαιο. Κάποια αυτοκίνητα είναι επίσης σχεδιασμένα για να χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα, όπως ηλεκτροκίνηση ή αέριο. Επιλέξτε ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί καύσιμα, τα οποία είναι προσιτά και διαθέσιμα στην περιοχή σας.

Έχετε κοντά σας έναν σταθμό ηλεκτρικής φόρτισης αυτοκινήτων; Τότε ένα ηλεκτρικό ή υβριδικό όχημα ίσως είναι ιδανικό για εσάς.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικά vs Υβριδικά – Τι αυτοκίνητο να επιλέξω;

Tip#5 – Συντήρηση

Το νέο σας αυτοκίνητο θα χρειαστεί τακτική συντήρηση για να λειτουργεί σωστά. Αυτό είναι δεδομένο για όλα τα οχήματα. Επιλέξτε ένα αυτοκίνητο που είναι εύκολο να συντηρηθεί και να επισκευαστεί, σε περίπτωση που χρειαστεί. Ελέγξτε τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών και την τιμή τους για το αυτοκίνητο που σκέφτεστε να αγοράσετε. Έτσι, θα κάνετε μια έξυπνη επιλογή σήμερα, που θα διευκολύνει όλη τη ζωή σας αργότερα.

Tip#6 – Ασφάλεια

Είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας τα έξοδα ασφάλειας για το αυτοκίνητο που σκέφτεστε να αγοράσετε. Ορισμένα αυτοκίνητα έχουν υψηλότερο κόστος ασφάλισης από άλλα, ειδικά αν πρόκειται για αυτοκίνητα υψηλής αξίας ή υψηλής ταχύτητας.

Χρειάζεστε μια δεύτερη γνώμη σχετικά με τα έξοδα ασφάλειας του αυτοκινήτου που σας ενδιαφέρει;

Ρωτήστε μας

Tip#7 – Έλεγχοι

Πριν από την αγορά του αυτοκινήτου, θα πρέπει να ελέγξετε το αυτοκίνητο για πιθανά προβλήματα. Μπορείτε να ζητήσετε από έναν μηχανικό να ελέγξει το αυτοκίνητο για εσάς, προκειμένου να διασφαλίσετε ότι είναι σε καλή κατάσταση.

Στην carbrokers έχουμε ολόκληρη ομάδα τεχνικών που ελέγχει το όχημά σας πριν την αγορά και συντάσσει αναλυτική αναφορά της μηχανολογικής του κατάστασης.

Μάθετε περισσότερα

Δικαιολογητικά για την αγορά αυτοκινήτου

  • Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση από πλευράς του αγοραστή
  • Άδεια κυκλοφορίας οχήματος
  • Δελτίο τεχνικού ελέγχου σε ισχύ (ΚΤΕΟ) και φωτοαντίγραφο.
  • Αποδεικτικό καταβολής τέλους έκδοσης άδειας και τέλους μεταβίβασης οχήματος.
  • Ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.

Αν συνεργαστείτε μαζί μας για την εισαγωγή οχήματος από τη Γερμανία, αναλαμβάνουμε όλα τα διαδικαστικά και σας γλιτώνουμε χρόνο!

Αγορά αυτοκινήτου & εισαγωγή από Γερμανία

Συνολικά, η αγορά ενός αυτοκινήτου απαιτεί προετοιμασία και έρευνα. Πρέπει να επιλέξετε ένα αυτοκίνητο που ταιριάζει στις ανάγκες σας και να λάβετε υπόψη σας τον προϋπολογισμό, τα καύσιμα, τη συντήρηση και τα έξοδα ασφάλισης πριν από την αγορά. Με σωστή προετοιμασία και φροντίδα, ένα αυτοκίνητο μπορεί να είναι ένα αξιόπιστο και χρήσιμο μέσο μετακίνησης για πολλά χρόνια, αρκεί να κάνετε την αγορά σας από διαπιστευμένους μεταπωλητές ή brokers.

Σκέφτεστε να εισάγετε ένα αυτοκίνητο από τη Γερμανία; Καλέστε μας για να σας εξηγήσουμε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε με αυτό!

Μιλήστε μαζί μας

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest