Τεχνικός έλεγχος αυτοκινήτων στην Γερμανία

Τεχνικός έλεγχος αυτοκινήτων

Ο τεχνικός έλεγχος αυτοκινήτων και μεταχειρισμένων οχημάτων, αποτελεί κομβικό σημείο για να προχωρήσει ο οδηγός στην αγορά. Η κατάσταση του αμαξώματος και των μηχανικών σημείων συνήθως εκτιμάται από έμπειρους μηχανικούς που εμπιστεύεται ο αγοραστής. Είναι εξίσου σημαντικός ωστόσο και ο πιστοποιημένος τεχνικός έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες όσο το όχημα βρισκόταν σε χρήση.

Η carbrokers μπορεί να εγγυηθεί την αξιοπιστία των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που μπορείτε να βρείτε μέσω των ιστοσελίδων mobile.de και autoskout24.com, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου ευρωπαϊκών προδιαγραφών και αυστηρών προτύπων λειτουργίας.

 

Αξιόπιστα εισαγόμενα γερμανικά αυτοκίνητα

Για το γερμανικό κράτος, οι τακτικοί τεχνικοί έλεγχοι των οχημάτων αποτελούν  ρουτίνα και βασική προϋπόθεση για να κυκλοφορούν στους δρόμους. Σημαντικά κίνητρα για την εφαρμογή των ελέγχων είναι η μείωση περιβαλλοντικών ρύπων και βέβαια η ασφάλεια των επιβαινόντων.

Μια προσεκτική χρήση στην πρότερη ζωή του μεταχειρισμένου οχήματος διευκολύνει το νέο αγοραστή να προβεί στην αγορά. Το κράτος της Γερμανίας επιβάλλει ετήσιους τεχνικούς ελέγχους σε κάθε όχημα της χώρας, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα την αξιοπιστία τους. Ακόμη, οι Γερμανοί οδηγοί αλλάζουν συχνά αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να υπάρχει πληθώρα διαθέσιμων αξιόπιστων μεταχειρισμένων οχημάτων στη γερμανική αγορά, τα οποία ως επί το πλείστον έχουν χρησιμοποιηθεί από 3 έως 5 χρόνια.

 

Τεχνικός έλεγχος αυτοκινήτων στην Γερμανία

Στην Carbrokers παρέχουμε πλήρη τεχνικό έλεγχο ο οποίος καταγράφεται αναλυτικά σε γραπτή αναφορά 15 σελίδων. Περιλαμβάνονται λεπτομερείς περιγραφές και φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα του οχήματος που πρόκειται να αγοράσετε.  Συγκεκριμένα, ο τεχνικός έλεγχος περιλαμβάνει την αξιολόγηση 310+ σημείων του οχήματος. Πιο αναλυτικά,  η τεχνική αξιολόγηση εκτιμά την κατάσταση των περιφερειακών, του χρώματος και του σαλονιού, όπως επίσης και τον  έλεγχο γενικών σημείων του οχήματος δηλαδή τον κινητήρα, τα συστήματα πέδησης, ψύξης, διεύθυνσης, τα ηλεκτρολογικά και τη δομή του αμαξώματος.

 

Συνεργαζόμαστε με εξειδικευμένη εταιρία επιθεώρησης αυτοκίνητων για να αισθάνεστε ασφαλείς

Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, η carbrokers εξετάζει το όχημα που σας ενδιαφέρει σε συνεργασία με εξειδικευμένη γερμανική εταιρεία επιθεώρησης αυτοκινήτων, η οποία κατέχει πιστοποίηση TUVRheinland-FSP.

 

Διαδικασία ελέγχου κατόπιν επιλογής μεταχειρισμένου οχήματος

Αφότου επιλέξετε το αυτοκίνητο που θέλετε να αγοράσετε,  εξετάζουμε την κατάσταση του.  Τα ευρήματα του ελέγχου παρουσιάζονται σε αναλυτική έκθεση.  Έχοντας την γραπτή αξιολόγηση του οχήματος από τους επαγγελματίες, θα μπορέσετε να αξιολογήσετε το όχημα, σύμφωνα με τα προσωπικά σας κριτήρια. Με αυτό τον τρόπο θα είστε απολύτως σίγουροι για την αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου από τη  Γερμανία που σας ενδιαφέρει.

Αναλυτικά τα σημεία που θα πραγματοποιηθεί ο τεχνικός έλεγχος
  • Αμάξωμα/ Πλαίσιο
  • Μηχανικά μέρη κινητήρα
  • Μετάδοση
  • Σύστημα Ψύξης
  • Πέδηση ενεργητική ασφάλεια
  • Φανοποιεία
  • Ηλεκτρικά/ Ηλεκτρολογικά
  • Εσωτερικοί χώροι/ Σαλόνι

Αρχικά, πραγματοποιείται γενικός οπτικός έλεγχος από εξειδικευμένους μηχανικούς. Έπειτα, με την ανύψωση του οχήματος βεβαιώνεται η ορθή λειτουργία των περισσότερων σημείων. Επιπλέον, τα μηχανικά μέρη του κινητήρα και τα ηλεκτρολογικά εξαρτήματα ελέγχονται με ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό OBD. Στο τελικό στάδιο, το όχημα υποβάλλεται σε διαδικασία test drive προκειμένου να βεβαιωθεί η σωστή λειτουργία του σε συνθήκες οδήγησης. Τόσο τα εσωτερικά όσο και τα εξωτερικά μέρη του αυτοκινήτου τεστάρονται εξονυχιστικά κι έτσι ο μελλοντικός αγοραστής λαμβάνει μια ρεαλιστική αναφορά σχετικά με την μηχανική και οπτική κατάσταση του οχήματος.

 

Βρισκόμαστε δίπλα σας στην επιλογή του νέου σας αυτοκινήτου

Η carbrokers.gr αναλαμβάνει την εισαγωγή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου κατά παραγγελία. Για να αποκτήσετε το νέο σας μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από τη Γερμανία, καλέστε μας στο 2130996004 ή συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας εδώ. Ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, ώστε να συζητήσετε λεπτομέρειες για την επιλογή του κατάλληλου οχήματος για εσάς.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest