Δάνειο αυτοκινήτου: Προϋποθέσεις και κριτήρια

Δάνειο αυτοκινήτου προϋποθέσεις

Στην απόκτηση ενός νέου αυτοκινήτου, το δάνειο αποτελεί συχνά μια αναγκαία επιλογή για πολλούς αγοραστές. Ωστόσο, οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια για την διαδικασία λήψης ενός δανείου μπορεί να είναι περίπλοκα ή ασαφή και να δημιουργούν απορίες . Σε αυτό το άρθρο, μαθαίνουμε ό,τι πρέπει να ξέρουμε σχετικά με την έκδοση δανείου για την αγορά ενός αυτοκινήτου.

Προϋποθέσεις λήψης δανείου για αυτοκίνητο

Οι βασικές προϋποθέσεις που αξιολογεί η τράπεζα για να παραχωρήσει στον ενδιαφερόμενο το απαιτούμενο ποσό δανείου για την αγορά ενός αυτοκινήτου είναι οι εξής:

  • Μόνιμη εργασιακή απασχόληση
  • Το συνολικό ποσό των δόσεων ανά έτος, θα πρέπει να είναι περίπου το ⅓ του ετήσιου εισοδήματός του
  • Να μην υπάρχει, λόγω άλλων εκκρεμοτήτων, αδυναμία καταβολής των δόσεων
  • Πιθανή ανάγκη ενός ή δύο εγγυητών, οι οποίοι να πληρούν και οι ίδιοι κάποια κριτήρια

Όλα τα παραπάνω ισχύουν μόνο για τις περιπτώσεις αγοράς αυτοκινήτου από Έλληνα ιδιώτη (όχι από το εξωτερικό).

Δικαιολογητικά

Προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης δανείου, θα πρέπει να προσκομιστούν στην αρμόδια τράπεζα κάποια δικαιολογητικά:

  • Δύο τελευταίες αποδείξεις μισθοδοσίας
  • Λογαριασμός Δ.Ε.Κ.Ο.
  • Φωτοτυπία ταυτότητας
  • Αντίγραφο εκκαθαριστικού

Τι γίνεται αν δεν εγκριθεί το δάνειο;

Αν το αίτημα δανεισμού για αγορά αυτοκινήτου απορριφθεί, υπάρχουν, φυσικά, και εναλλακτικές λύσεις. Μια πρώτη επιλογή είναι η αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου από ιδιώτη στην Ελλάδα, χωρίς τη λήψη κάποιου δανείου, αλλά τις περισσότερες φορές δεν προσφέρει την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής, γιατί τα οχήματα είναι συνήθως μοντέλα δεκαετίας και βάλε.

Διαφορά μεταχειρισμένων Γερμανίας & Ελλάδας

Επίσης, η ενοικίαση ενός αυτοκινήτου από κάποια εταιρεία είναι μια ευέλικτη λύση, η οποία δείχνει να εξυπηρετεί κάποιους οδηγούς, όμως συχνά συνοδεύεται από υψηλό κόστος, αν το δούμε συνολικά.

Τέλος, η πιο αξιόπιστη επιλογή είναι η αγορά ενός ελαφρώς μεταχειρισμένου αυτοκινήτου από τη Γερμανία. Στην carbrokers μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε βήμα – βήμα στην εύρεση και στην αγορά του ιδανικού οχήματος για εσάς, συνδυάζοντας πάντα την ποιότητα με σωστή τιμή.

Αγορά αυτοκινήτου από Γερμανία – διαδικασία

Η εισαγωγή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου από τη Γερμανία είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν να αγοράσουν αυτοκίνητο, το οποίο έχει συντηρηθεί σωστά και βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Λόγων των συχνών ελέγχων και της υψηλής ποιότητας κατασκευής τους, τα Γερμανικά οχήματα είναι η ιδανική επιλογή αγοράς μεταχειρισμένου.

Στην carbrokers μπορούμε να κάνουμε τη διαδικασία αυτή πιο εύκολη, όσο εσείς γλιτώνετε κόπο και χρόνο. Πάμε να τα δούμε όλα βήμα – βήμα:

  1. Επιλογή του αυτοκινήτου που σας ενδιαφέρει.
  2. Άμεσος και ενδελεχής τεχνικός έλεγχος από τους έμπειρους μηχανικούς μας.
  3. Αποστολή πλήρους φωτογραφικού υλικού και τεχνικής ανάλυσης του αυτοκινήτου σε εσάς.
  4. Εξόφληση του ποσού.
  5. Μεταφορά οχήματος στην Ελλάδα με ειδικό γερανοφόρο όχημα (με κάλυψη για τυχόν φθορές στη μεταφορά).
  6. Ολοκλήρωση των διαδικασιών αλλαγής ξένων πινακίδων σε ελληνικές (Κ.Τ.Ε.Ο., εκτελωνισμός, ταξινόμηση κ.λπ.) από εμάς.

Είναι σημαντικό να νιώθετε ασφάλεια μέσα στο αυτοκίνητό σας. Γι΄αυτό και εμείς θέλουμε το καλύτερο για εσάς. Η αγορά ενός αυτοκινήτου από την Γερμανία είναι και θα είναι μια καλή επένδυση που θα σας εξυπηρετήσει και θα σας δώσει πλεονέκτημα στη μεταπωλητική αξία.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest