Οι απαραίτητες διαδικασίες εισαγωγής αυτοκινήτων

διαδικασίες εισαγωγής αυτοκινήτων

Η αλλαγή ή η αγορά του πρώτου αυτοκινήτου είναι σημαντική στιγμή για κάθε οδηγό. Η carbrokers.gr βρίσκεται δίπλα σας στην επιλογή του κατάλληλου οχήματος για εσάς. Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε τις διαδικασίες εισαγωγής αυτοκινήτων από το εξωτερικό και να σας βοηθήσουμε στην επιλογή του ιδανικού μέσου σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Εκτέλεση γραφειοκρατικών βημάτων

Γνωρίζουμε ότι η εισαγωγή οχημάτων από το εξωτερικό αγχώνει πολλούς οδηγούς κυρίως λόγω διαδικασιών. Τα γραφειοκρατικά βήματα δε χρειάζεται να αποτελούν τροχοπέδη για την αγορά του νέου σας αυτοκινήτου. Η carbrokers.gr δεσμεύεται απέναντι σε κάθε πελάτη να αφαιρέσει το βάρος των γραφειοκρατικών διαδικασιών εισαγωγής αυτοκινήτων. Προβαίνουμε στην εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κατά παραγγελία και εκτελούμε όλα τα βήματα βάσει νόμου μέχρις ότου φτάσει το όχημα στη πόρτα σας. Είναι σημαντικό για εμάς να νιώθετε ασφάλεια για την επιλογή σας χωρίς περιττό άγχος για τις διαδικαστικές παραμέτρους. Παρακάτω θα βρείτε μια σειρά διαδικασιών και εγγράφων που χρειάζονται για την
εισαγωγή οχήματος από το εξωτερικό. Η carbrokers.gr είναι εδώ για να εκτελέσει τις διαδικασίες αυτές αντί για εσάς, έπειτα από την επιλογή του οχήματος , ώστε να είστε σίγουροι για την ορθή τέλεση τους.

1. Μεταφορά οχήματος

Με βάση την εμπειρία μας, γνωρίζουμε ότι χρειάζεται παραπάνω από 1 εβδομάδα για την ολοκλήρωση της μεταφοράς του οχήματος σας. Μεταφέροντας το όχημα με αυτοκινητάμαξα, συνήθως απαιτούνται 10 εργάσιμες ημέρες ώστε να το παραλάβετε στο
χώρο σας.

2. Δήλωση Δ.Α.Ο

Η Δήλωση Άφιξης Οχήματος (Δ.Α.Ο.) υποβάλλεται στην πλησιέστερη Τελωνειακή Αρχή. Τα οχήματα που μεταφέρονται έμφορτα ή αυτοδύναμα στο εσωτερικό της χώρας, δηλώνονται αμέσως από το πρόσωπο που πραγματοποίησε την είσοδο αυτή ή τον ιδιοκτήτη των οχημάτων ή τον παραλήπτη ή τον νόμιμο αντιπρόσωπό τους.

3. Εκτελωνισμός

Έως την 15η μέρα του επόμενου μήνα από την ημερομηνία άφιξης του οχήματος, πρέπει να καταβληθεί ο ανάλογος δασμός του εισαγόμενου οχήματος. Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί, υπάρχουν κυρώσεις με βάση την ελληνική νομοθεσία περί εισαγωγής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Για την ολοκλήρωση του εκτελωνισμού χρειάζεται μια σειρά εγγράφων όπως:

  • Τιμολόγιο αγοράς ή ιδιωτικό συμφωνητικό σε πρωτότυπα.
  • Άδεια κυκλοφορίας.
  • ΚΤΕΟ της εκάστοτε χώρας προέλευσης εξωτερικού του οχήματος σε ισχύ.
  • Υπεύθυνες δηλώσεις (εξουσιοδοτήσεις) για την μεταβίβαση-διεκπεραίωση των
    εργασιών στην Ελλάδα.
  • Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης COC ( Certificate of Conformity)

4. ΚΤΕΟ εισαγόμενου οχήματος

Την επόμενη ημερολογιακή ημέρα μετά την αποπληρωμή των τελωνειακών σασμών, το όχημα μπορεί να περάσει ΚΤΕΟ στην Ελλάδα. Κατόπιν συμφωνίας, θα μεταφέρουμε το όχημα στο πλησιέστερο κέντρο τεχνικού ελέγχου οχημάτων.

5. Έκδοση ελληνικών πινακίδων – Έκδοση Πιστοποιητικού Ταξινόμησης

Μετά την καταβολή των φορολογικών επιβαρύνσεων, πραγματοποιείται η έκδοση του πιστοποιητικού ταξινόμησης που χρησιμοποιείται στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας για την ταξινόμηση του οχήματος και τη χορήγηση πινακίδων. Έχετε το δικαίωμα να επιλέξετε μονό ή ζυγό αριθμό κυκλοφορίας για το εισαγόμενο όχημα σας ή ακόμα να επιλέξετε συγκεκριμένα τον αριθμό κυκλοφορίας που θέλετε να εκδοθεί, πάντα κατόπιν ενημέρωσης περί διαθεσιμότητας από το ελληνικό υπουργείο μεταφορών.

Ολοκλήρωση διαδικασιών εισαγωγής από την carbrokers.gr

Σας δίνουμε την δυνατότητα να επιλέξετε εσείς με ποιόν τρόπο θέλετε να σας βοηθήσουμε για το αυτοκίνητο που έχετε επιλέξει να εισαγάγετε. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής μεμονωμένων υπηρεσιών που παρέχουμε ή μπορούμε να αναλάβουμε εξ ολοκλήρου την διαδικασία και την ευθύνη για την ολοκλήρωση της εισαγωγής. Αναλαμβάνουμε όλη την διαδικασία έτσι ώστε να παραλάβετε το νέο σας αυτοκίνητο, έτοιμο για κυκλοφορία στην Ελλάδα με όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις. Σας φέρνουμε πιο κοντά από ποτέ με την μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης. Αγοράζετε απευθείας από το σημείο πώλησης χωρίς μεσάζοντες και εξοικονομείτε χρόνο, κόπο και χρήματα.

Γιατί να εμπιστευτείτε την carbrokers.gr

Η εταιρεία μας έχει αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τις μεγαλύτερες αντιπροσωπείες της Γερμανίας. Ουσιαστικά, αγοράζετε απευθείας από το σημείο πώλησης χωρίς να μεσολαβήσει κάποιος επαγγελματίας έμπορος από την Ελλάδα ενώ το κόστος του αυτοκινήτου παραμένει σταθερό. Σας καθοδηγούμε με κριτήρια επιλογής αυτοκινήτου και κανονίζουμε ό, τι χρειάζεται έτσι ώστε να παραλάβετε το νέο σας αυτοκίνητο στο χώρο σας, χωρίς να υπάρξει περαιτέρω ταλαιπωρία. Εμπιστευτείτε την τεχνογνωσία μας και αποκτήστε το αυτοκίνητο των ονείρων σας άμεσα.

Επικοινωνία με την carbrokers.gr για την εισαγωγή μεταχειρισμένου οχήματος

Η carbrokers.gr αναλαμβάνει την εισαγωγή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου κατά παραγγελία. Για να αποκτήσετε το νέο σας μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από τη Γερμανία, καλέστε μας στο 2130996004 ή συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας εδώ. Ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, ώστε να συζητήσετε λεπτομέρειες για την επιλογή του κατάλληλου οχήματος για εσάς.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest