Υβριδικά αυτοκίνητα από Γερμανία: Είδη, πλεονεκτήματα, εκπτώσεις τελωνείου και κόστη

Υβριδικά αυτοκίνητα

Οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων θα οδηγήσουν πολλούς οδηγούς στην αναζήτηση οικονομικότερων λύσεων για το όχημά τους. Ταυτόχρονα, η περιβαλλοντική κρίση έχει επιφέρει αυστηρούς ελέγχους στις προδιαγραφές των οχημάτων.

Η λύση βρίσκεται στα υβριδικά αυτοκίνητα, καθώς πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη επένδυση, η οποία θα αποφέρει χαμηλά κόστη και πολλαπλά οφέλη στην καθημερινότητα του οδηγού.

Τι είναι τα υβριδικά αυτοκίνητα;

Τι είναι στην πραγματικότητα ένα υβριδικό αυτοκίνητο; Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει τον κλασικό κινητήρα εσωτερικής καύσης (λειτουργώντας με πετρέλαιο ή βενζίνη) με έναν ηλεκτροκινητήρα. Έχοντας πολλά πλεονεκτήματα αποτελεί μια από τις καλύτερες λύσεις επένδυσης σε όχημα στην εποχή μας.

Βέβαια υπάρχουν και τα υβριδικά αυτοκίνητα που έχουν κινητήρα που λειτουργεί με φυσικό αέριο ή προπάνιο. Οπότε για να είμαστε πιο ακριβείς υβριδικά είναι τα αυτοκίνητα που ο κινητήρας τους εναλλάσσει τη χρήση ορυκτών καυσίμων με κάποια εναλλακτική πηγή ενέργειας. Αυτό είναι το βασικό τεχνικό χαρακτηριστικό ενός υβριδικού οχήματος.

Συνήθη μοντέλα που κυκλοφορούν ευρέως στην Ελλάδα αποτελούν τα υβριδικά μοντέλα των Toyota Prius και Honda Civic.

Πλεονεκτήματα των υβριδικών οχημάτων

 1. Οικονομικό, χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων
 2. Οικολογικό, μείωση εκπομπής ρύπων
 3. Επιτρέπεται να κυκλοφορούν σε περιοχές περιορισμένης πρόσβασης – όπως τα κέντρα
  των πόλεων – λόγω των μειωμένων ρύπων που εκπέμπει
 4. Εξοικονόμηση ενέργειας, επανακτά ενέργεια σε συγκεκριμένες συνθήκες στην οδήγηση
  (φρενάρισμα, επανεκκίνηση κ.ά.)
 5. Μικρός χρόνος φόρτισης, λόγω του ότι η χωρητικότητα των μπαταριών είναι σχετικά μικρή
 6. Αθόρυβη εναλλαγή της λειτουργίας των δύο κινητήριων μονάδων

Συγκεκριμένα, τα υβριδικά αυτοκίνητα κινούνται αρχικά σαν ηλεκτρικά και όταν τελειώσει η μπαταρία στο όχημα, καταναλώνουν καύσιμα.

Είδη των υβριδικών οχημάτων

Ο διαχωρισμός των υβριδικών οχημάτων γίνεται με βάση τη λειτουργία τους. Οι τρεις
κατηγορίες είναι:

Plug-in Hybrid (Υβριδικά εξωτερικής φόρτισης): Τα Plug-in Hybrid έχουν μεγαλύτερη μπαταρία, επιτρέποντας έτσι την κίνηση του οχήματος για περίπου 20-40 μίλια (32-64χμλ) μέσω ηλεκτροκινητήρα. Τα υβριδικά εξωτερικής φόρτισης ενώνονται με κεντρική παροχή για φόρτιση, ενώ όταν εξαντληθεί η μπαταρία, το όχημα γυρίζει σε χρήση κινητήρα καυσίμου, επιτρέποντάς του να συνεχίσει την πορεία του χωρίς να χρειαστεί να σταματήσει και να ξαναφορτιστεί μέσω πρίζας.

Mild Hybrid (Μερικώς υβριδικό): Η ονομασία «Μερικώς υβριδικό» γενικώς δίνεται σε οχήματα με μοτέρ και μπαταρία υψηλής τάσης που είναι λιγότερο ισχυρά. Σε αυτά τα υβριδικά οχήματα, η μπαταρία και το μοτέρ βοηθούν τον κινητήρα, αλλά δεν είναι ικανά να ωθούν το όχημα μόνα τους για μεγάλες αποστάσεις, όπως τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα.

Micro Hybrid (Μικρο-υβριδικό): Ως «μικρο-υβριδικά», ονομάζονται τα οχήματα που έχουν συστήματα Start/Stop. Αυτά τα συστήματα απενεργοποιούν τον κινητήρα όταν το όχημα ακινητοποιείται, όμως η μπαταρία τους συνεχίζει να τροφοδοτεί μονάδες κατανάλωσης όπως το ραδιόφωνο, τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες, όσο ο κινητήρας είναι απενεργοποιημένος. Αυτή η λειτουργία είναι παρόμοια με τη λογική των υβριδικών οχημάτων, ωστόσο στην πραγματικότητα τα Micro Hybrid δεν έχουν τις δυνατότητες των αμιγώς υβριδικών ή μερικώς υβριδικών οχημάτων. Για τα υβριδικά επιβατικά ΙΧ κυβισμού κινητήρα από 1.549 κ.εκ. και άνω, (ταξινομημένα στην Ελλάδα έως την 31.10.2010) τα τέλη κυκλοφορίας που επιβάλλονται αναλογούν στο 60% των τελών των αντίστοιχων συμβατικών οχημάτων, ενώ όσα οχήματα είναι έως και 1.549 κυβικά απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Υβριδικά αυτοκίνητα από την Γερμανία

Τα υβριδικά αυτοκίνητα από την Γερμανία αποτελούν ένα δημοφιλές μέσο αρκετά χρόνια τώρα, με τους Γερμανούς να τα προτιμούν για τις μετακινήσεις τους απολαμβάνοντας οφέλη τόσο από κρατικούς δασμούς αλλά και τα πλεονεκτήματα που συνοδεύουν τα υβριδικά οχήματα.

Συνοπτικά αναφέρουμε μερικά από τα πλεονεκτήματα που τα έκαναν τόσο δημοφιλή στη Γερμανία:

 • Φιλικά προς το περιβάλλον με χαμηλή κατανάλωση και εκπομπή ρύπων
 • Οικονομικά οφέλη με χαμηλότερα ή μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και εξοικονόμηση καυσίμων
 • Μικρότερη εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και κατά συνέπεια χαμηλότερη ζήτηση για βενζίνη που οδηγεί σε χαμηλότερη τιμής της βενζίνης σε εγχώριο επίπεδο
 • Σύστημα πέδησης με ανάκτηση ενέργειας, όπου κατά την πέδηση λειτουργεί ένα σύστημα που βοηθά την μπαταρία του αυτοκινήτου να φορτίσει
 • Υψηλότερη αξία μεταπώλησης σε σχέση με τα βενζινοκίνητα ή τα πετρελαιοκίνητα, αποτελώντας μια ιδανική επένδυση

Συνεπώς δεν είναι τυχαίο όπου σύμφωνα με ρεπορτάζ της Deutsche Welle αναμένεται αύξηση των πωλήσεων υβριδικών αυτοκινήτων στη Γερμανία μέσα στο 2023.

Συνεπώς, η επιλογή ενός υβριδικού αυτοκινήτου δίνει πολλά κίνητρα για αγορά, υπόσχοντας μακροχρόνια οφέλη. Αν χρειάζεστε επιπλέον ενημέρωση και βοήθεια για την επιλογή του υβριδικού αυτοκινήτου σας από την Ευρώπη, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Καλέστε μας

Μοιραστείτε μαζί μας τις ανάγκες σας και αφήστε στους ειδικούς της carbrokers να βρουν για εσάς, το υβριδικό αυτοκίνητο από τη Γερμανία που σας ταιριάζει. Το μόνο που πρέπει εσείς να κάνετε είναι να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.mobile.de, www.autoskout24.com. Μόλις καταλήξετε στο όχημα της αρεσκείας σας, αφεθείτε στα χέρια μας.

Είναι συμφέρουσα επιλογή η αγορά υβριδικού αυτοκινήτου;

Όταν είστε σε δίλημμα ανάμεσα σε κινητήρα εσωτερικής καύσης ή ηλεκτρικό, η πιο ασφαλής επιλογή είναι αυτή του υβριδικού αυτοκινήτου. Ως οδηγός μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καύσιμα για τη μετακίνησή σας, σε περίπτωση που ο ηλεκτροκινητήρας χρειαστεί φόρτιση εν μέσω ταξιδιού. Τα Plug-in-Hybrid μπαίνουν στη πρίζα προσφέροντας αρκετές ώρες αυτονομίας για την ολοκλήρωση μεγάλων διαδρομών και την χρήση περιφερειακών αλλά έχουν και ντεπόζιτο για την χρήση βενζίνης, όπου χρειάζεται.

Κόστος εισαγωγής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από το εξωτερικό

Τα κόστη νέων αυτοκινήτων είναι αρκετά υψηλά. Ειδικότερα εάν μιλήσουμε για ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα στην ελληνική αγορά, το budget αγοράς ανεβαίνει κατακόρυφα. Ωστόσο, η αγορά είναι ελεύθερη και οι συμφέρουσες επιλογές αναλόγως των αναγκών σας είναι πολλές. Ειδικότερα, η αγορά της Γερμανίας προσφέρει μια πληθώρα ελάχιστα μεταχειρισμένων υβριδικών αυτοκινήτων τελευταίας τεχνολογίας με τα περισσότερα να κατατάσσονται στη full έκδοση.

Διαβάστε επίσης: Τι διαφορά έχει η αγορά μεταχειρισμένων της Γερμανίας από την αντίστοιχη της Ελλάδας

Τέλη ταξινόμησης εισαγωγής μεταχειρισμένων υβριδικών αυτοκινήτων από το εξωτερικό

Η ελληνική νομοθεσία έχει τροποποιηθεί αναφορικά με τα τέλη ταξινόμησης εισαγωγής. Συγκεκριμένα, το τέλος ταξινόμησης μειώνει το κόστος εκτελωνισμού σχεδόν σε όλα τα καινούρια αυτοκίνητα, καθώς όσο αυξάνεται η αξία λιανικής προ φόρων τόσο υψηλότερο είναι το όφελος. Αντίθετα, προσαυξημένα από 50% έως και 200% θα είναι τα τέλη ταξινόμησης για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με ημερομηνία πρώτης ταξινόμησης έως και 31/8/2018. Αυτό συμβαίνει γιατί η χώρα μας ακολουθώντας τον παλμό της Ευρώπης θέλει να μειώσει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων με υψηλές εκπομπές CO2.

Έτσι, ευνοούνται τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα των τελευταίων ετών. Όπως αναφέρει το σχέδιο νόμου, όσα έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας από 1ης Σεπτεμβρίου 2018 και έπειτα δεν προσαυξάνεται ο συντελεστής του τέλους ταξινόμησης αλλά παραμένει ο ίδιος με εκείνους που έχουν τα αντίστοιχα καινούργια Ι.Χ.

Συγκεκριμένα, τα υβριδικά ΙΧ, τα οποία έχουν εκπεμπόμενη μάζα διοξειδίου του άνθρακα μεγαλύτερη ή ίση με 51 γρ./χλμ. απαλλάσσονται από το 50% των τελών ταξινόμησης. Τα υβριδικά αυτοκίνητα με εκπεμπόμενη μάζα διοξειδίου του άνθρακα μικρότερη ή ίση με 50 γρ./χλμ. απαλλάσσονται από το 75% των τελών ταξινόμησης. Με αυτό τον τρόπο αποτελούν συμφέρουσα λύση κατά την εισαγωγή αλλά και κατά την χρήση καθώς καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα εφόσον μπορούν να κινηθούν και με ηλεκτρική ενέργεια. Μπορούμε να θεωρήσουμε πρακτικά, ότι το τελωνείο προσφέρει «έκπτωση» στα τέλη κατά την εισαγωγή υβριδικών μοντέλων. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε ένα υβριδικό αυτοκίνητο μέσης αξίας 30.000 ευρώ θα ωφεληθείτε κατά την εισαγωγή του περίπου 2.000 – 2.500 ευρώ.

Έχετε απορίες για το όχημα που επιλέξατε;

Μιλήστε με έναν ειδικό

Δοκιμάστε τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων από την αγορά μεταχειρισμένων της Γερμανίας

Μια εξαιρετικά συμφέρουσα λύση για όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην αγορά υβριδικού αυτοκινήτου είναι τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα Γερμανίας. Η Γερμανία προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία σε τελευταία μοντέλα αυτοκινήτων. Η κουλτούρα της χώρας επιβάλλει τη συχνή αλλαγή οχημάτων. Έτσι, ελάχιστα χρησιμοποιημένα μοντέλα 2-3 ετών αναμένουν να τα ανακαλύψετε.

Η μεθοδολογίας μας

 • Συγκρίνουμε το μοντέλο με το ίδιο στην Ελλάδα (αν υπάρχει) και υπολογίζουμε κάθε κόστος
 • Ελέγχουμε την αξιοπιστία του επαγγελματία που θα αγοράσουμε και αναλαμβάνουμε κάθε ευθύνη.
 • Γίνεται ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος από εξειδικευμένη γερμανική εταιρεία με πιστοποίηση TUVRheinland-FSP. Σας αποστέλλουμε τον αναλυτικό τεχνικό έλεγχο με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο email σας.
 • Ακολουθεί η διαδικασία για την εξόφληση του αυτοκινήτου με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Αφού ολοκληρωθεί η μεταφορά των χρημάτων, θα παραλάβετε την απόδειξη πληρωμής με όλα τα στοιχεία της αγοραπωλησίας.
 • Το αυτοκίνητο τοποθετείται στην ειδική αυτοκινητάμαξα μεταφοράς που φέρει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά μεταφοράς οχημάτων. Σημειώνεται πως το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο σε περίπτωση ζημιάς κατά την μεταφορά του.
 • Όταν φτάσει στην Ελλάδα μπορείτε να το ελέγξετε με επαγγελματία μηχανικό της επιλογής σας.
  Διαδικασία εκτελωνισμού, ΚΤΕΟ, ταξινόμηση. Όλη αυτή τη διαδικασία μπορούμε να την αναλάβουμε εμείς χωρίς καμία επιπρόσθετη επιβάρυνση.( Αποκτώντας το αυτοκίνητο από τη Γερμανία που επιθυμείτε).

Διαβάστε περισσότερα για τη διαδικασία εισαγωγής αυτοκινήτων στο άρθρο μας.

Καλέστε μας στο 2130996004 ή συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας. Ένας
εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, ώστε να συζητήσετε λεπτομέρειες για την επιλογή του κατάλληλου οχήματος για εσάς.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest