Πολύτεκνες και Τρίτεκνες οικογένειες και ΑΜΕΑ

πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες

Στην carbrokers.gr θα βρείτε μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων η οποία ικανοποιεί όλες τις μερίδες καταναλωτών. Μπορείτε να ελέγξετε τις έμπιστες σελίδες αναζήτησης μεταχειρισμένων οχημάτων της Γερμανίας: www.mobile.de , www.autoskout24.com. Εάν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε αυτοκίνητο το οποίο να εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των μελών της οικογένειας σας, σε προνομιακή τιμή, σας έχουμε την λύση στη συνέχεια του άρθρου.

Φοροελαφρύνσεις για πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες

Οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες επωφελούνται συγκεκριμένων φοροελαφρύνσεων με βάση την νομοθεσία της χώρας μας. Για την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου έως 2000 κυβικά, πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες απαλλάσσονται εντελώς από το τέλος ταξινόμησης. Αντίστοιχα, για αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού, η οικογένεια επιβαρύνεται το μισό τέλος ταξινόμησης.

Στην carbrookers.gr αναλαμβάνουμε όλη την διαδικασία εισαγωγής για το αυτοκίνητο που σας ενδιαφέρει  από την Γερμανία. Συνεπώς, βάση νόμου για τα εισαγόμενα αυτοκίνητα της ΕΕ, ο αγοραστής που ανήκει στις συγκεκριμένες κατηγορίες απαλλάσσεται από την καταβολή ΦΠΑ και του εισαγωγικού δασμού.

Απαιτούμενα έγγραφα για τον εκτελωνισμό που πιστοποιούν την οικογενειακή κατάσταση

Έπειτα από την επιλογή του αυτοκινήτου σας από το εξωτερικό πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το στάδιο του τελωνείου. Εάν έχετε προβλέψει να συγκεντρώσετε συγκεκριμένα πιστοποιητικά και δικαιολογητικά θα αποφύγετε τις περιττές χρονοτριβές. Συγκεκριμένα θα χρειαστείτε:

  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο ή την Κοινότητα στην οποία ανήκετε
  • Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχετε παραλάβει άλλο αυτοκίνητο με τις ίδιες διατάξεις ή τις διατάξεις των πολυτέκνων
  • Τίτλοι που να νομιμοποιούν την παραμονή στην Ελλάδα των ομογενών αλλοδαπών, πολιτών Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και πολιτών άλλων Κρατών, γονέων τέκνων ελληνικής υπηκοότητας
  • Σε περίπτωση διαζυγίου, οριστικής δικαστικής απόφασης από την οποία θα προκύπτει ότι ο ενδιαφερόμενος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια των παιδιών που προέρχονται από τον προηγούμενο γάμο

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εκτελωνισμό μεταχειρισμένων μπορείτε να δείτε εδώ 

 

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά δικαιούχων της απαλλαγής τέλους ταξινόμησης

Έλληνες πολίτες

Ομογενείς αλλοδαπής υπηκοότητας

Πολίτες άλλων κρατών μελών της Ε.Ε

Πολίτες άλλων κρατών που είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας.

 

Όλοι οι δικαιούχοι θα πρέπει να διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα

 

Διαφορές ανάμεσα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους κατά την απαλλαγή τέλους ταξινόμησης

Τη συγκεκριμένοι ελάφρυνση οι τρίτεκνες οικογένειες μπορούν να την εκμεταλλευτούν μια και μόνο φορά. Αντίθετα, οι πολύτεκνες μπορούν να αγοράσουν ξανά αυτοκίνητο με τη συγκεκριμένη φοροαπαλλαγή, έπειτα από πέντε χρόνια μετά την πρώτη αγορά.

 

Προστατευόμενα τέκνα των οικογενειών που δικαιούνται την απαλλαγή τέλους ταξινόμησης ορίζονται τα παιδιά που:

 

Φοιτούν σε αναγνωρισμένες σχολές ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις (χωρίς να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους)

 

Έχουν αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω (με ηλικία μεγαλύτερη των 4 ετών). Μπορούν να είναι άγαμα, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας.

 

Ποιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητο

Αυστηρά για τα τρία πρώτα έτη μπορούν συγκεκριμένα μέλη της οικογένειας να χρησιμοποιούν το όχημα. Οι γονείς και τα ωφελούμενα τέκνα μπορούν να οδηγούν το όχημα. Ιδιαίτερα για την κατηγορία των παιδιών αφορά όσα είναι άγαμα και υπό την προστασία των γονέων τους.

 

Χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια για την επιλογή του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου σας από την Ευρώπη, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Καλέστε μας στο 2130996004 ή συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας εδώ. Ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, ώστε να συζητήσετε λεπτομέρειες για την επιλογή του κατάλληλου οχήματος για εσάς.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest