Ποιο αυτοκίνητο να πάρω αν έχω 3 παιδιά;

Ιδανικό αυτοκίνητο για 3 παιδιά

Η επιλογή του κατάλληλου αυτοκινήτου για μια οικογένεια με τρία παιδιά μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση και σίγουρα απαιτεί αρκετή έρευνα πριν την αγορά. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις καλύτερες επιλογές αυτοκινήτων που προσφέρουν τον απαραίτητο χώρο, την ασφάλεια, και την άνεση για την οικογένειά σας.

Audi Q7

Το Audi Q7 κυκλοφόρησε το 2015 και αποτελεί ένα αρκετά μεγάλο όχημα, ικανό να μεταφέρει μέχρι και 7 άτομα με τις αποσκευές τους. Υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης τριων παιδικών καθισμάτων στη μεσαία σειρά. Αλλά ακόμη και η τρίτη σειρά καθισμάτων είναι εκπληκτικά ευρύχωρη.

Είναι ένα ιδιαίτερο SUV με εξαιρετικό εσωτερικό, αποδοτικούς κινητήρες και κομψή εμφάνιση. Το μόνο όχι τόσο θετικό είναι η τιμή του, ειδικά σε αυτοκίνητο με πολλά extras. Παρακολουθώντας όμως στενά την αγορά μεταχειρισμένων, είναι πιθανό να βρείτε μια ευκαιρία να το αποκτήσετε πιο οικονομικά.

Citroen Berlingo

Εάν ο στόχος σας είναι η απόλυτη πρακτικότητα, τότε ένα πολυμορφικό όχημα τύπου van, όπως το Citroen Berlingo 2018, θα μπορούσε να είναι η ιδανική επιλογή για την οικογενειακή ζωή. Το βασικό Berlingo διατίθεται με πέντε θέσεις, ενώ υπάρχει και το επταθέσιο Berlingo XL. Η δεύτερη σειρά αποτελείται από τρία μεμονωμένα καθίσματα, το καθένα διαθέτει σημεία τοποθέτησης ISOFIX, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τοποθετήσετε τρία παιδικά καθίσματα δίπλα-δίπλα.

Το μοντέλο Flair είναι αυτό που προτείνεται γενικά για οικογένειες, αφού περιλαμβάνει μια σειρά από χαρακτηριστικά που κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη, όπως:

  • ηλεκτρικά πίσω παράθυρα
  • αισθητήρες παρκαρίσματος στο πίσω μέρος
  • τραπεζάκια στο πίσω μέρος των μπροστινών καθισμάτων
  • πίσω καθίσματα που αναδιπλώνονται χωριστά

Αυτοκίνητα για πολύτεκνους

Mercedes-Benz GLE

Η Mercedes-Benz GLE κυκλοφόρησε το 2019 και είναι αυτό που παλαιότερα ήταν γνωστό ως M-Class. Διαθέτει ένα πολυτελές εσωτερικό και μπορεί να μεταφέρει έως και επτά επιβάτες.
Τα πίσω καθίσματα στα επταθέσια μοντέλα ίσως να είναι λίγο στενά για ενήλικες, αλλά τα παιδιά θα τα βρουν αρκετά άνετα. Υπάρχουν τρία σημεία ISOFIX, οπότε η τοποθέτηση παιδικών καθισμάτων για μικρότερα παιδιά δεν αποτελεί δύσκολη διαδικασία.

Φυσικά, η Mercedes-Benz GLE είναι διαθέτει όλη την τεχνολογία ασφαλείας που θα περίμενε κανείς από ένα premium SUV. Αυτό περιλαμβάνει αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας και παρακολούθηση τυφλού σημείου, καθώς και καπό που αναδιπλώνεται για την προστασία των πεζών σε περίπτωση σύγκρουσης.

Διαβάστε επίσης: Τι διαφορά έχει η αγορά μεταχειρισμένων της Γερμανίας από την αντίστοιχη της Ελλάδας

Ford S-Max 2015

Το S-Max 2015 είναι ένα από τα πιο σπορ MPV και διαθέτει χρήσιμες δυνατότητες, όπως αναδιπλούμενα τραπεζάκια για τους δύο εξωτερικούς επιβάτες της δεύτερης σειράς και ηλεκτρικούς διακόπτες στο πορτμπαγκάζ, για να αναδιπλώνονται όλα τα καθίσματα της δεύτερης και της τρίτης σειράς.

Τα τρία καθίσματα της δεύτερης σειράς είναι όλα εξοπλισμένα με βάσεις ISOFIX, ιδανικά για την τοποθέτηση παιδικών καθισμάτων, αν και δεν άφηναν πολύ χώρο για να δέσετε τις ζώνες μετά.

Volkswagen Touran

Το Volkswagen Touran 2015 είναι ένα πολυμορφικό όχημα που εξακολουθεί να έχει μεγάλη απήχηση στις οικογένειες που αναζητούν πρακτικότητα. Διατίθεται με πέντε ή επτά θέσεις και το καθένα μπορεί να φιλοξενήσει τρία παιδικά καθίσματα δίπλα-δίπλα στη δεύτερη σειρά. Η τρίτη σειρά, στο επταθέσιο μοντέλο, αναδιπλώνεται εύκολα στο δάπεδο του πορτμπαγκάζ και περιλαμβάνει δύο ακόμη σημεία στήριξης για παιδικά καθίσματα ISOFIX.

Το εσωτερικό του Touran είναι στιβαρό, με λιτή αίσθηση και άφθονα ανθεκτικά πλαστικά, κατάλληλο για την καθημερινή οικογενειακή ζωή. Διαθέτει τραπεζάκια στο πίσω μέρος των μπροστινών καθισμάτων και πορτμπαγκάζ χωρητικότητας 927 λίτρων. Οι τιμές για ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο Volkswagen Touran ξεκινούν από τις 20.000€.

Διαβάστε επίσης: Τεκμήριο αγοράς αυτοκινήτου: Τι ισχύει;

Peugeot 5008

Το Peugeot 5008 που κυκλοφόρησε το 2009 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις οικογένειες, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έχει τρία χωριστά συρόμενα και αναδιπλούμενα καθίσματα στη δεύτερη σειρά, το καθένα με βάσεις ISOFIX. Τα καθίσματα της τρίτης σειράς δεν είναι τόσο μεγάλα όσο άλλων οχημάτων και ο χώρος είναι πιο περιορισμένος, αλλά υπάρχει αρκετός χώρος για τα δύο καθίσματα για μεγαλύτερα παιδιά.

Όταν δεν χρησιμοποιούνται, τα καθίσματα της τρίτης σειράς μπορούν να διπλώσουν με ασφάλεια στο δάπεδο του πορτ μπαγκάζ και είναι εύκολο να τραβηχτούν έξω χρησιμοποιώντας λαβές. Διαθέτει επίσης αναδιπλούμενα τραπεζάκια στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων και ένα ράφι με θήκη ποτηριού για κάθε κάθισμα τρίτης σειράς.


Έχοντας αυτά υπόψη σας, μπορείτε τώρα – μιας που ζυγώνει η καλύτερη εποχή για αγορά αυτοκινήτου – να επιλέξετε πιο εύκολα το κατάλληλο οικογενειακό όχημα. Η carbrokers είναι στη διάθεσή σας να σας βοηθήσει στην αναζήτηση οχήματος από τη Γερμανία, αναλαμβάνοντας τον τεχνικό έλεγχο, τον εκτελωνισμό και τη μεταφορά του οχήματός σας με ασφάλεια.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest