Πετρελαιοκίνητα οχήματα: Νομοθεσία, τέλη και πρότυπα Euro

Πετρελαιοκίνητο όχημα

Η αυτοκινητοβιομηχανία επικεντρώνεται έντονα στη μείωση των εκπομπών ρύπων, κυρίως διοξειδίου του άνθρακα. Οι νέες ταξινομήσεις εκπομπών «Euro» προκαλούν σύγχυση στην αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, κι όχι άδικα. Αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται αν αξίζει να αγοράσουν ένα diesel ή να στραφούν σε νέες ηλεκτροκίνητες λύσεις.

Ας τα δούμε ένα προς ένα.

Νομοθεσία για πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα

Ήδη από το 2022 έχει ψηφιστεί ο Εθνικός Κλιματικός Νόμος, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και την προστασία του περιβάλλοντος, μέρος του οποίου αφορά και τα οχήματα.

Έτσι προκύπτει η κατηγοριοποίηση των οχημάτων σε πρότυπα Euro, η οποία φέρει διάφορους περιορισμούς στη χρήση των οχημάτων ανά κατηγορία. Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών για παράδειγμα, τα αυτοκίνητα τεχνολογίας Euro 6 μπορούν να κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας όλες τις ημέρες, ενώ τα Euro 5 μόνο με τον κανόνα «μονά – ζυγά». Η κυκλοφορία αυτοκινήτων Euro 4 και παλαιότερων σε αρκετές περιοχές της Αττικής και Θεσσαλονίκης απαγορεύεται εντελώς.

Πρότυπα Euro για πετρελαιοκίνητα

Το Euro 1, Euro 2, Euro 3, Euro 4, Euro 5 και Euro 6 είναι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καθορίζουν τα όρια εκπομπών ρύπων για νέα οχήματα. Κάθε επόμενο πρότυπο Euro θέτει αυστηρότερα όρια, ξεκινώντας από τη διαφοροποίηση μεταξύ βενζίνης και diesel για πρώτη φορά στο Euro 2, την προσθήκη ελέγχων για μικροσωματίδια και άλλες εκπομπές στο Euro 3 και 4, μέχρι την πιο αυστηρή μέτρηση των μικροσωματιδίων στα Euro 5 και 6.

Τι τέλη κυκλοφορίας πληρώνουν τα πετρελαιοκίνητα;

Τα τελευταία χρόνια, είναι σχεδόν αδύνατον να αποφύγει κάποιος τις επιβαρύνσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Παλαιότερα, οι εκπομπές CO2 κάτω των 100 γρ/χλμ ήταν αφορολόγητες. Σήμερα, μόνο τα υβριδικά αυτοκίνητα διατηρούν αυτό το πλεονέκτημα.

Τα τέλη κυκλοφορίας είναι μηδενικά για εκπομπές CO2 κάτω των 89 γρ/χλμ. Από 90 γρ/χλμ και πάνω, εφαρμόζεται επιβάρυνση ανάλογη με τις εκπομπές CO2, ξεκινώντας από 0,9 ευρώ ανά γραμμάριο και φθάνοντας στο υψηλότερο όριο των 3,72 ευρώ ανά γραμμάριο.

Εισαγωγή μεταχειρισμένου

Αξίζει να πάρω ένα πετρελαιοκίνητο όχημα;

Συνολικά, προκύπτει ότι τα αυτοκίνητα που κινούνται με πετρέλαιο είναι ιδανικά για οικονομική μετακίνηση, ιδίως για όσους ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις καθημερινά ή κάνουν συχνά ταξίδια. Όσο περισσότερα χιλιόμετρα διανύονται καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, τόσο γρηγορότερα θα επιτευχθεί η απόσβεση της επιπλέον δαπάνης, σε σχέση με ένα αντίστοιχο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο, ενώ με το πέρασμα του χρόνου ο οδηγός θα διαπιστώσει ότι τα κόστη καυσίμου είναι εκπληκτικά χαμηλά.

Εντούτοις, σκεφτείτε και την επιλογή αγοράς ενός υβριδικού αυτοκινήτου. Σε πολλές χώρες και πόλεις του κόσμου, γίνεται προσπάθεια να μειωθούν οι πωλήσεις αυτοκινήτων με εσωτερική καύση (βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα). Αντ’ αυτών, προτιμώνται νέοι τύποι κινητήρων, όπως οι υβριδικοί και οι ηλεκτρικοί.

Σύμφωνα με προβλέψεις στην Αμερική, το 40% των αυτοκινήτων θα είναι υβριδικά ή ηλεκτρικά μέχρι το 2030!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δόθηκε παράταση στη χώρα μας μέχρι το 2024 για τα νέα εταιρικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, που ταξινομούνται και πρέπει να είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα ή υβριδικά οχήματα εξωτερικής φόρτισης, με εκπομπές ρύπων έως 50 gr CO2/km. Άρα το θέμα αφορά σε μεγάλο βαθμό και επαγγελματικά αυτοκίνητα.

Σκέφτεστε την αγορά αυτοκινήτου, πετρελαιοκίνητου, βενζινοκίνητου, υβριδικού ή ηλεκτρικού για επαγγελματική ή ιδιωτική χρήση; Η carbrokers είναι εδώ για σας!

Πείτε μας τι ψάχνετε

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest