Μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου, σέρβις και συντήρηση στην ηλεκτροκίνηση

Κόστος σέρβις ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Παγκόσμια υπάρχει μια ειδική μέριμνα σχετικά με τη μείωση των ρύπων και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Συνεπώς, οι προδιαγραφές για τις εκπομπές καυσαερίων των οχημάτων είναι αυστηρές, ενώ ισχυρό μερίδιο αγοράς λαμβάνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όλα δείχνουν ότι η μακροχρόνια χρήση τους θα επιφέρει θετικό πρόσημο στο περιβάλλον και την κοινωνία, αλλά τι γίνεται με τη μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου, τα σερβις και τη συντήρησή τους;

Τα θετικά και αρνητικά στοιχεία γύρω από την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου κατακλύζουν την σκέψη κάθε υποψήφιου αγοραστή. Η εποχή της αλλαγής, στην οποία βρισκόμαστε, ενδυναμώνει τις ενστάσεις για τη μεταπήδηση από βενζινοκίνητα/πετρελαιοκίνητα σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Υπολογισμοί σχετικά με το κόστος σέρβις ηλεκτρικών αυτοκινήτων και πόρων αποθαρρύνουν όσους οδηγούς σκέφτονται να κινηθούν ηλεκτρικά ή υβριδικά. Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια γενική εικόνα σχετικά με τα κόστη συντήρησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.  

Ποιο είναι το κόστος συντήρησς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων 

Θέλετε να γνωρίζετε τη ρεαλιστική εικόνα της συντήρησης ενός ηλεκτροκίνητου πριν προβείτε σε μια αλλαγή; Απόλυτα λογικό και προνοητικό. Στην carbrokers.gr κατανοούμε τον προβληματισμό σας. Γι’ αυτό σας παρουσιάζουμε πόσο κοστίζει το σέρβις ηλεκτρικών αυτοκινήτων δίνοντάς σας ένα ακόμη κίνητρο για την αγορά του. 

Μειωμένα κόστη συντήρησης λόγω κατασκευής

Όσο κι αν μοιάζει οξύμωρο, αντίθετα με τη δημοφιλή παρανόηση των τελευταίων ετών, τα ηλεκτρικά έχουν ένα «απλοϊκό» κατασκευαστικά αμάξωμα, με λιγότερα εξαρτήματα, σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα. Αυτό ακριβώς το γεγονός μειώνει σε εξαιρετικό βαθμό τα κόστη σέρβις. Συγκεκριμένα, εν απουσία του κινητήρα εσωτερικής καύσης, αυτόματα σταματάμε να ανησυχούμε για φίλτρα καυσίμου, λάδια κινητήρα, μπουζί και… καμένες φλάντζες. 

Μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου και κόστος ανταλλακτικών

Το κόστος των ανταλλακτικών προκύπτει αναλόγως του τιμοκαταλόγου της κάθε εταιρείας. Συνήθως, κατά τον πρώτο χρόνο χρήσης, θα χρειαστεί να αλλαχτεί μόνο το φίλτρο καμπίνας. Ενώ με την πάροδο των χρόνων προστίθεται στη λίστα του σέρβις συντήρησης η αλλαγή των υγρών φρένων. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Οι κατασκευαστές μας καθησυχάζουν σχετικά εφόσον παρέχουν από 8 έως 10 χρόνια εγγύηση!

Κόστος ετήσιου σέρβις

Μπορείτε να βρείτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο με κόστος σέρβις για τον πρώτο χρόνο χρήσης στα 18€. Η πιο τσιμπημένη τιμή, ανάλογα πάντα με την εταιρία παραγωγής, είναι περίπου στα 120€. Το κόστος προκύπτει για περίπου κάθε 15.000χλμ. Τα ποσά αυτά ξαφνιάζουν ευχάριστα ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν προϋπολογίσει στα πάγια έξοδα τους την συντήρηση του οχήματος τους.

Αξίζει να επενδύσω σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο από το εξωτερικό;

 Η λεγόμενη απόσβεση από την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με βάση τους παραπάνω υπολογισμούς αποκτά ισχυρή βάση. Εάν φλερτάρετε με την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου αλλά έχετε ενδοιασμούς, μπορείτε να προσανατολίσετε την έρευνα αγοράς σας σε μεταχειρισμένα οχήματα από το εξωτερικό.

Στην carbrokers.gr μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε μεταχειρισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Γερμανία. Πρόκειται για μια αγορά η οποία προσφέρει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε άριστη κατάσταση καθώς έχουν μέση περίοδο χρήσης τα 2 χρόνια. Κάντε την έρευνα σας, επιλέξτε όποιο όχημα σας ταιριάζει και αφήστε τις λοιπές διαδικασίες πάνω μας. Αναλαμβάνουμε τους τεχνικούς ελέγχους, την μεταφορά του οχήματος από το εξωτερικό στην Ελλάδα και όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες εισαγωγής οχήματος για να έρθει στην κατοχή σας. Ακόμα και να σας το παραδώσουμε στο χώρο σας, χωρίς περαιτέρω ταλαιπωρία!

Για να αποκτήσετε το νέο σας μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από τη Γερμανία, καλέστε μας στο 2130996004 ή συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας. Ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, ώστε να συζητήσετε λεπτομέρειες για την επιλογή του κατάλληλου οχήματος για εσάς.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest