Έκπτωση τελωνείου σε υβριδικά οχήματα

έκπτωση σε υβριδικά

Όταν είστε σε δίλημμα ανάμεσα σε κινητήρα εσωτερικής καύσης ή ηλεκτρικό, η πιο ασφαλής επιλογή είναι αυτή του υβριδικού αυτοκινήτου.  Όπως έχουμε δει και σε προηγούμενο άρθρο, τα υβριδικά διατηρούν μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα και έναν συμβατικό, ο οποίος προσαρμόζεται ανάλογα. Έτσι, ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει καύσιμα ως ενέργεια σε περίπτωση που ο ηλεκτροκινητήρας χρειαστεί φόρτιση εν μέσω ταξιδιού. Τα Plug-in-Hybrid μπαίνουν στη πρίζα προσφέροντας αρκετές ώρες αυτονομίας για την ολοκλήρωση μεγάλων διαδρομών και την χρήση περιφερειακών αλλά έχουν και ντεπόζιτο για την χρήση βενζίνης όπου χρειάζεται.

 

Είναι συμφέρουσα επιλογή η αγορά υβριδικού αυτοκινήτου

Τα κόστη νέων αυτοκινήτων είναι αρκετά υψηλά. Ειδικότερα εάν μιλήσουμε για ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα στην ελληνική αγορά, το budget αγοράς ανεβαίνει κατακόρυφα. Ωστόσο, η αγορά είναι ελεύθερη και οι συμφέρουσες επιλογές αναλόγως των αναγκών σας είναι πολλές. Ειδικότερα, η αγορά της Γερμανίας προσφέρει μια πληθώρα ελάχιστα μεταχειρισμένων υβριδικών αυτοκινήτων τελευταίας τεχνολογίας με τα περισσότερα να κατατάσσονται στη full έκδοση. 

 

Το κόστος εισαγωγής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από το εξωτερικό με προβληματίζει 

Η ελληνική νομοθεσία έχει τροποποιηθεί αναφορικά με τα τέλη ταξινόμησης εισαγωγής. Συγκεκριμένα, το τέλος ταξινόμησης μειώνει το κόστος εκτελωνισμού σχεδόν σε όλα τα καινούρια αυτοκίνητα, καθώς όσο αυξάνεται η αξία λιανικής προ φόρων τόσο υψηλότερο είναι το όφελος. Αντίθετα, προσαυξημένα από 50% έως και 200% θα είναι τα τέλη ταξινόμησης για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με ημερομηνία πρώτης ταξινόμησης έως και 31/8/2018. Αυτό συμβαίνει γιατί η χώρα μας ακολουθώντας τον παλμό της Ευρώπης θέλει να μειώσει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων με υψηλές εκπομπές CO2. 

Έτσι, ευνοούνται τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα των τελευταίων ετών. Όπως αναφέρει το σχέδιο νόμου, όσα έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας από 1ης Σεπτεμβρίου 2018 και έπειτα δεν προσαυξάνεται ο συντελεστής του τέλους ταξινόμησης αλλά παραμένει ο ίδιος με εκείνους που έχουν τα αντίστοιχα καινούργια Ι.Χ.

 

Τι όφελος έχω αν επιλέξω εισαγόμενο μεταχειρισμένο υβριδικό αυτοκίνητο;

Τα υβριδικά ΙΧ, τα οποία έχουν εκπεμπόμενη μάζα διοξειδίου του άνθρακα μεγαλύτερη ή ίση με 51 γρ./χλμ. απαλλάσσονται από το 50% των τελών ταξινόμησης. Τα υβριδικά αυτοκίνητα με εκπεμπόμενη μάζα διοξειδίου του άνθρακα μικρότερη ή ίση με 50 γρ./χλμ. απαλλάσσονται από το 75% των τελών ταξινόμησης. Με αυτό τον τρόπο αποτελούν συμφέρουσα λύση κατά την εισαγωγή αλλά και κατά την χρήση καθώς καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα εφόσον μπορούν να κινηθούν και με ηλεκτρική ενέργεια. Μπορούμε να θεωρήσουμε πρακτικά, ότι το τελωνείο προσφέρει «έκπτωση» στα τέλη κατά την εισαγωγή υβριδικών μοντέλων. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε ένα υβριδικό αυτοκίνητο μέσης αξίας  30.000 ευρώ θα ωφεληθείτε κατά την εισαγωγή του περίπου 2.000 – 2.500 ευρώ.

 

Δοκιμάστε τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων από την αγορά μεταχειρισμένων της Γερμανίας

Μια εξαιρετικά συμφέρουσα λύση για όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην αγορά υβριδικού αυτοκινήτου είναι τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα Γερμανίας. Η Γερμανία προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία σε τελευταία μοντέλα αυτοκινήτων. Η κουλτούρα της χώρας επιβάλλει τη συχνή αλλαγή οχημάτων. Έτσι, ελάχιστα χρησιμοποιημένα μοντέλα 2-3 ετών αναμένουν να τα ανακαλύψετε.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για την εισαγωγή μεταχειρισμένου οχήματος

Η carbrokers.gr αναλαμβάνει την εισαγωγή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου κατά παραγγελία. Για να αποκτήσετε το νέο σας μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από τη Γερμανία, καλέστε μας στο 2130996004 ή συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας εδώ. Ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, ώστε να συζητήσετε λεπτομέρειες για την επιλογή του κατάλληλου οχήματος για εσάς.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest