3 λόγοι γιατί να κάνεις εισαγωγή αυτοκινήτου από τη Γερμανία

leon-seibert-FVQ5AwHYoQk-unsplash

Ας το παραδεχθούμε… Η Γερμανία και η τεχνολογία είναι λέξεις τόσο συνυφασμένες, όσο η Ελλάδα με την ιστορία. Αδίκως; Φυσικά και όχι.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παραμένει διαχρονικά, ως μία από τις πιο ισχυρές αγορές αυτοκινήτου στον κόσμο. Με επιλογές για όλα τα βαλάντια, συνεχείς αναπροσδιορισμούς σε αισθητικό και μηχανικό επίπεδο, αλλά και με μια παράδοση που δικαιώνει το όνομά της, η Γερμανία είναι μια χώρα που φημίζεται για την εμπορική της δραστηριότητα στον τομέα των οχημάτων.

Η μαζική εισαγωγή στην Ελλάδα και το αυξανόμενο ενδιαφέρον

Οι Έλληνες αγαπούν το γερμανικό αυτοκίνητο. Πέρα από την άνεση και το στάτους που προσφέρει ένα καλό αυτοκίνητο, το ωραίο design ενός καλού οχήματος είναι αυτό που κάνει πάντοτε τα κεφάλια να γυρίσουν στην άσφαλτο. Και φυσικά, ποιος δεν έχει χαρεί όταν ακούει να του λένε «ωραίο αμάξι»;

Ωστόσο, πέρα από τα παραπάνω, υπάρχουν ακόμη πιο βασικοί και σημαντικοί λόγοι, γιατί ο Έλληνας προτιμά την εισαγωγή του αυτοκινήτου του από τη Γερμανία.

Για να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο πρέπει να σε σκεφτείς με αυτό. Πρέπει να κάνεις εικόνα τον εαυτό σου στο τιμόνι, να φανταστείς τα αγαπημένα σου πρόσωπα στο διπλανό και στο πίσω κάθισμα και να ονειρευτείς μια διαδρομή, με εσένα οδηγό. Στη συνέχεια, όλα παίρνουν τον δρόμο τους και η αγορά σου -κακά τα ψέματα- σε κάνει έναν εξαιρετικά χαρούμενο άνθρωπο! Για να παραμείνεις όμως ευχαριστημένος/η, χρειάζεται να σε δικαιώσει η επιλογή σου. Σωστά;

Γιατί να αγοράσεις αυτοκίνητο από τη Γερμανία, τελικά; – Οι βασικοί λόγοι

Ρητορική η ερώτηση, το ξέρουμε! Ας μπούμε, επομένως, στο ψητό κι ας πούμε γιατί πράγματι το να πραγματοποιήσεις την αγορά του αυτοκινήτου σου από τη Γερμανία είναι η πιο σωστή επιλογή που μπορείς να κάνεις.

Οι λόγοι γιατί σε συμφέρει μια τέτοια κίνηση είναι οι εξής:

  • Κόστος: Είναι μια πραγματικότητα ότι το value for money είναι και θα παραμένει πάντοτε το ζητούμενο σε μια αγορά. Γιατί όχι κι εδώ, επομένως; Κι η αλήθεια είναι ότι η απόφασή σου να αγοράσεις αυτοκίνητο από τη Γερμανία σε δικαιώνει πέρα για πέρα.
    Πρόκειται για μια αρκετά οικονομική αγορά, κυρίως δε αν συνυπολογίσει κανείς την έκπτωση που ισχύει από το 2020 στον εκτελωνισμό του υβριδικού, γερμανικού αυτοκινήτου (μιλάμε για έκπτωση της τάξεως του 50%-75%), την ίδια στιγμή που το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν επιβαρύνεται με επιπρόσθετο κόστος από το τελωνείο. Κοινώς, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο σού έρχεται στην αρχική τιμή που το αγόρασες, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση!
  • Ποιότητα συντήρησης: Οι νόμοι της Γερμανίας σε σχέση με τη συντήρηση ενός αυτοκινήτου (το αντίστοιχο ΚΤΕΟ, για να μιλήσουμε με ελληνικά δεδομένα) είναι εξαιρετικά αυστηροί. Οπότε, κάθε πολίτης που διατηρεί στο όνομά του ένα ή περισσότερα οχήματα, φροντίζει ώστε αυτά να είναι καθόλα νόμιμα και καλοδιατηρημένα. Καταλαβαίνεις, επομένως, ότι τα μεταχειρισμένα γερμανικά αυτοκίνητα έχουν δικαίως… πέραση, γιατί τα περισσότερα είναι «του κουτιού», σαν καινούργια!
    Αν σκεφτούμε μάλιστα ότι το γερμανικό κράτος προσφέρει 1 χρόνο εγγύησης στους πολίτες της χώρας που πραγματοποιούν αγορά οχήματος, κατανοούμε ότι η αξιοπιστία του αυτοκινήτου είναι η βασική λέξη που το χαρακτηρίζει.
  • Εγγύηση: Την ίδια στιγμή που τα ελληνικά αυτοκίνητα έχουν μια άτυπη εγγύηση, μια άτυπη συμφωνία δηλαδή που τηρείται ανάμεσα στον αγοραστή και τον πωλητή, η Γερμανία έχει… συμβόλαια! Πιο συγκεκριμένα, η αγορά και η εισαγωγή του αυτοκινήτου της αρεσκείας σου συνοδεύεται από γραπτή εγγύηση που δίνεται μαζί με το όχημά σου.Τίμιο, έτσι;
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest