Κορωνοϊός – Αισιοδοξία: Άνοιξαν ξανά οι εκθέσεις αυτοκινήτου στην Κίνα…

κινα

Η μείωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα απ’ όπου ξεκίνησε, την Κίνα, οδήγησε και στο άνοιγμα των τοπικών εκθέσεων αυτοκινήτου.

Από την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν, το 91% των εκθέσεων αυτοκινήτου στη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου είναι και πάλι ανοιχτές, παρότι βέβαια οι επισκέψεις στις μέρες που άνοιξαν και πάλι εμφανίζονται μειωμένες, όντας μόνο στο 53% των νορμάλ ημερών.

Σύμφωνα με έρευνα του τοπικού Συνδέσμου Εμπόρων Αυτοκινήτων, που εκπροσωπεί 8.393 μέλη, τη μεγαλύτερη μείωση επισκέψεων εμφανίζουν οι κινέζικες μάρκες (στο 35% της κίνησης των νορμάλ ημερών), ακολουθούμενες από τις ξένες μάρκες τα αυτοκίνητα των οποίων κατασκευάζονται στην Κίνα (στο 54% της κίνησης).

Στις ξένες μάρκες που εισάγουν τα αυτοκίνητά τους και στις πιο πολυτελείς, η κίνηση έχει πέσει στο 57% της κίνησης συγκριτικά με αυτή στις μέρες προ της πανδημίας.

 

Παρότι πολλές πόλεις της Κίνας ωθούν τους ανθρώπους τους να επανέλθουν σε «κανονικούς» ρυθμούς ζωής μετά τη δίμηνη καραντίνα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, υπολογίζεται ότι οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων θα έρθουν στα προ-κορωνοϊού επίπεδα μετά τα τέλη του Μαρτίου.

Άλλωστε, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, ένα ποσοστό (9,2%) των εκθέσεων συνέχιζε να είναι κλειστό την προηγούμενη Δευτέρα, αφού ανέμεναν την ειδική έγκριση από τις τοπικές αρχές, που δίνεται σε όσες επιχειρήσεις έχουν πάρει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τους πελάτες και τους εργαζομένους τους.

 

Πηγή  newsauto.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest