Αγορά αυτοκινήτου & πανδημία – Πρόκληση ή ευκαιρία;

αγορά αυτοκινήτου-covid-ευκαιρία-πρόκληση

Μετά την αγορά ενός σπιτιού, η αγορά ενός αυτοκινήτου είναι αδιαμφισβήτητα ένα σοβαρό και σημαντικό εγχείρημα. Γιατί όπως η στέγαση, έτσι και η οδήγηση είναι προτεραιότητα. Τι σημαίνει όμως αυτό στην πράξη; Ότι πρέπει να θεσπίσεις τις δικές σου ανάγκες, προκειμένου η επιλογή σου να τις καλύψει. Κι εκεί πολύ συχνά ξεκινούν τα προβλήματα!

Έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε χιλιάδες επιλογές γνωστών και μη brands, μοντέλων, μεταχειρισμένων και καινούργιων οχημάτων. Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, εδώ και δύο χρόνια προστέθηκε και η πανδημία στο… κεφάλι μας. Λίγο τα lockdowns, λίγο οι αλλαγές που επήλθαν στο εργασιακό πεδίο, η αγορά του αυτοκινήτου άλλαξε και μαζί με άλλες αλλαγές, μεταβλήθηκε και ο τρόπος που ο καταναλωτής αντιμετωπίζει πια το αυτοκίνητο.

Αλήθεια όμως, γιατί πολλοί καταναλωτές αντιμετώπισαν την αγορά του αυτοκινήτου ως επένδυση και ευκαιρία, παρά τις δεινές αλλαγές που έφερε ο Covid19;

Ο κορωνοϊός και οι σημαντικές ευκαιρίες

Αν εργάζεσαι στην καφεστίαση ή στο λιανεμπόριο, τότε είναι πολύ πιθανό να έχεις βιώσει μια εξαιρετικά έντονη εργασιακή ανασφάλεια. Ίσως μάλιστα πολύ περισσότερο από άλλους. Συνεπώς, να θεωρείς ότι μάλλον η κατάλληλη στιγμή για την αγορά του επόμενου οχήματός σου θα είναι αργότερα.

Τι γίνεται όμως όταν η απόκτηση ενός νέου μεταφορικού είναι απαραίτητη; Σου έχουμε καλά νέα. Γιατί μάλλον αυτή η «αναγκαιότητα» θα σε οδηγήσει σε μια συμφέρουσα και -γιατί όχι;- σε μια σοφή επιλογή. Κι αυτό επειδή, όπως είναι και φυσικό, οι τιμές της αγοράς έχουν πέσει αρκετά, μιας και η προηγούμενη αλλά και η τρέχουσα περίοδος χαρακτηρίζεται από σημαντικές εκπτώσεις στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Είναι η νέα τάση και είναι online!

Από το μπλουζάκι μέχρι το σούπερ μάρκετ, οι αγορές μετατοπίστηκαν στο digital περιβάλλον κι όπως όλα δείχνουν, η τάση αυτή εδραιώθηκε για τα καλά. Μέχρι πρότινος, θα μας φαινόταν αστείο αν μας έλεγε κανείς ότι θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε μια ολοκληρωμένη αγορά οχήματος μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η πραγματικότητα όμως ξεπερνά τη φαντασία και τελικά, η δικαίωση της online ολοκληρωμένης αγοράς αφορά και στο αυτοκίνητο. Πέρα από την έρευνά σου, λοιπόν, μπορείς να παραγγείλεις το όχημα της αρεσκείας σου μόνο με ένα κλικ. Προτού σκεφτείς – ΟΚ, αυτό μπορούσα να το κάνω και πριν – θα σε προλάβω.

Γιατί προκειμένου να μην δουν τα μοντέλα τους απούλητα, οι αντιπροσωπείες βελτιστοποίησαν τις υπηρεσίες, τις παροχές και τις διαδικασίες τους. Κοινώς, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα για τον καταναλωτή. Το λες και ευκαιρία, λοιπόν!

Μεταχειρισμένο vs καινούργιο

Θα έχεις ακούσει σίγουρα ότι τη στιγμή που ξεκινάς να οδηγείς ένα καινούργιο όχημα, αυτομάτως χάνεται το 1/3 της συνολικής του αξίας. Μπορεί να είναι μια μικρή υπερβολή αυτό, αλλά δεν είναι και εξ ολοκλήρου ψέμα.

Συνεπώς, η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου σε σχέση με ένα νέο, τη στιγμή μάλιστα που λόγω της τρέχουσας κατάστασης, δεν θα «οργώσεις» τους δρόμους, τις λεωφόρους και τις εθνικές οδούς, θα λέγαμε ότι μάλλον σε συμφέρει. Γιατί να αγοράσεις κάτι καινούργιο και να μην το χαρείς, προτού υποτιμηθεί η αξία του;

Οι νέες τελωνειακές απαλλαγές και εκπτώσεις

Υπάρχει μια συντονισμένη στροφή στο παγκόσμιο προσκήνιο. Αυτή είναι η οικολογική διάσταση στις νέες κατασκευές, παροχές, υπηρεσίες κτλ, την οποία προσπαθούν ολοένα και περισσότερες εταιρείες να υιοθετήσουν, να εξάρουν και να προαγάγουν. Πώς θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος ο κλάδος της αυτοκίνησης;

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι το ηλεκτρικό και το υβριδικό όχημα έχουν την τιμητική τους… Γιατί είναι eco-friendly και τους φαίνεται! Πέρα από τα υπόλοιπα θετικά τους, οι δύο αυτές κατηγορίες αυτοκινήτων συνδέονται με φοροελαφρύνσεις όταν εισάγονται από άλλες χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, από τα μέσα του 2020, για κάθε ηλεκτρικό εισαγόμενο όχημα ο τελωνειακός δασμός είναι μηδενικός, τη στιγμή που το υβριδικό όχημα υφίσταται έκπτωση της τάξεως του 50%.

Κι όμως, η πανδημία δεν είναι εμπόδιο

Μπορεί, λοιπόν, να ήρθαν τα πάνω- κάτω σε πολλά πράγματα, αλλά ο κόσμος συνεχίζει να κινείται και οι ανάγκες μας ως καταναλωτές αλλάζουν, επαναπροσδιορίζονται και αναπροσαρμόζονται.

Τι απαιτείται από εμάς; Προσεκτική έρευνα και ακόμη πιο προσεκτικές επιλογές σε συνεργάτες, στους οποίους αναθέτουμε την αγορά μας. Και κάπως έτσι, αντί για πρόκληση, η απόκτηση του νέου σου οχήματος μετατρέπεται σε ευκαιρία!

 

Για να αγοράσεις το δικό σου αυτοκίνητο, μπες εδώ ή κάλεσε στο 2130996004

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest