Εγγύηση αυτοκινήτων

Η εγγύηση καινούριου αυτοκινήτου μεταφέρεται στο μεταχειρισμένο

Πολλές φορές το budget ή η ενδελεχής έρευνα προτρέπει τον αγοραστή να επενδύσει σε ένα μεταχειρισμένο όχημα. Η καλύτερη επιλογή είναι ένα νέο μοντέλο το οποίο μπορεί να βρίσκεται σε μια προνομιακή τιμή για την χρήση και την αξία του. Σημαντικό σημείο είναι ότι εάν το αυτοκίνητο που έχετε επιλέξει είναι δύο ετών και καινούριο δίνεται με εγγύηση 3 ετών, επωφελείστε έναν χρόνο εργοστασιακής εγγύησης. Δηλαδή η εγγύηση του καινούριου αυτοκινήτου μεταφέρεται στο μεταχειρισμένο. 

Μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από την Γερμανία και οφέλη

Συγκεκριμένα στην carbrokers.gr προτείνουμε την ασφαλή αγορά της Γερμανίας για να επιλέξετε ένα αξιόπιστο μεταχειρισμένο όχημα. Αγοράζοντας αυτοκίνητο από την Γερμανία χρησιμοποιείτε την εγγύηση του κατασκευαστή, από την οποία καλύπτεται το όχημα, ακόμη κι αν το μεταφέρετε στην Ελλάδα. Η αγορά της Γερμανίας προσφέρει ένα ακόμη θετικό στοιχείο στην επιλογή μεταχειρισμένου. Οι έμποροι της Γερμανίας υποχρεούνται βάσει νόμου της χώρας τους να προσφέρουν οι ίδιοι ένα χρόνο εγγύηση στο όχημα επιλογή σας, ανεξαρτήτως της εργοστασιακής.

Μάρκες αυτοκινήτων που προσφέρουν μεγαλύτερη κάλυψη εργοστασιακής εγγύησης


Όπως είδαμε και στον πίνακα μεγάλες εταιρείες επιλέγουν να προσφέρουν εγγύηση 5 ή 7 ετών στους οδηγούς, γεμίζοντας τους σιγουριά για την επιλογή τους. Συγκεκριμένα οι Alfa Romeo,Dacia, FΙΑΤ, Honda, Hyundai, Kia, Lexus, Mitsubishi, Suzuki και Toyota βρίσκονται ανάμεσα στις επιλογές όσων ψάχνουν μια ασφάλεια σχετικά με την εγγύηση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. 

Η εμπειρία μας, στην εισαγωγή μεταχειρισμένων οχημάτων από την Γερμανία, μπορεί να σας διαβεβαιώσει ότι η πλειοψηφία των μεταχειρισμένων οχημάτων της συγκεκριμένης αγοράς δεν υπερβαίνει τα 5 χρόνια χρήσης. Σύμφωνα με αυτό, μπορείτε να επενδύσετε σε μεταχειρισμένα οχήματα αξιόπιστων αντιπροσωπειών παγκοσμίου φήμης επωφελούμενοι ταυτόχρονα την μακρόχρονη εργοστασιακή εγγύηση. 

Εάν εμπλακείτε σε ένα debate που αφορά την αγορά μεταχειρισμένου ή καινούριου αυτοκίνητου θα δείτε να αναπτύσσονται εκκωφαντικά επιχειρήματα. Ένα απ’αυτά συνήθως περιστρέφεται γύρω από την εγγύηση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Αυτό που ίσως δεν είναι ευρέως διαδεδομένο είναι ότι τα μεταχειρισμένα διαθέτουν εξίσου εγγύηση όπως τα καινούρια αυτοκίνητα. Έτσι, οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν ένα παραπάνω διαπιστευτήριο για να εμπιστευτούν τον έμπορο και το μεταχειρισμένο όχημα. 

Εγγύηση αυτοκινήτων ανά εταιρεία

Σύμφωνα με το νόμο της ΕΕ, η εγγύηση νέων αυτοκινήτων προτείνεται στα δύο έτη. Σημαντικό είναι ότι για αυτό το διάστημα δεν υπάρχει αντίστοιχος περιορισμός χιλιομέτρων. Η ανησυχία βέβαια των νέων ιδιοκτητών για τυχόν φθορές υπάρχει για μετά τα πρώτα δυο έτη χρήσης. Οι αντιπροσωπείες αναγνωρίζοντας το άγχος και θέλοντας να επιβεβαιώσουν την πώληση προσφέρουν εγγυήσεις τριών και πλέον ετών. Ακόμη, πολλές εταιρείες έχουν προνοήσει για την χορήγηση επέκτασης εγγύησης έναντι αντιτίμου. 

Παρακάτω θα βρείτε έναν αναλυτικό πίνακα με την διάρκεια εγγύησης που προσφέρουν οι περισσότεροι κατασκευαστές. Όπως θα παρατηρήσετε στις περισσότερες περιπτώσεις όπου τα χρόνια εγγύησης ξεπερνούν τα δύο έτη, τα χιλιόμετρα διαθέτουν συγκεκριμένη ρήτρα. 

 Εταιρεία  Διάρκεια  Χιλιόμετρα 
 Abarth  2 χρόνια  Απεριόριστα 
 Alfa Romeo  5 χρόνια  200.000 km 
 Audi  2 χρόνια  Απεριόριστα 
 BMW  2 χρόνια  Απεριόριστα 
 Citroën 2 χρόνια Απεριόριστα/60.000 km 
 Cupra  4 χρόνια Απεριόριστα 
 Dacia  5 χρόνια  100.000 km 
 DS Automobiles  2 χρόνια Απεριόριστα/60.000 km 
 FΙΑΤ  5 χρόνια  200.000 km 
 Ford  2 χρόνια  Απεριόριστα 
 Honda 5 χρόνια 150.000 km 
 Hyundai  5 χρόνια  Απεριόριστα 
 Jaguar 4 χρόνια  160.000 km 
 Jeep  2 χρόνια  Απεριόριστα 
 Kia 7 χρόνια  150.000 km 
 Land Rover 3 χρόνια  100.000 km 
 Lexus  6 χρόνια  180.000 km
 Mazda  3 χρόνια  100.000 km 
 Mercedes-Benz  2 χρόνια  Απεριόριστα 
 MINI  2 χρόνια  Απεριόριστα 
 Mitsubishi  5 χρόνια  100.000 km 
 Nissan  3 χρόνια  100.000 km 
 Opel  2 χρόνια  Απεριόριστα/60.000 km 
 Peugeot 2 χρόνια  Απεριόριστα/60.000 km 
 Porsche  2 χρόνια  Απεριόριστα 
 Renault 3 χρόνια 100.000
 SEAT 4 χρόνια Απεριόριστα 
 Škoda  2 χρόνια Απεριόριστα 
 smart 2 χρόνια  Απεριόριστα 
 Subaru  3 χρόνια  100.000 km 
 Suzuki  5 χρόνια 100.000 km
 Tesla  4 χρόνια  80.000 km
 Toyota  6 χρόνια 180.000 km 
 Volkswagen 2 χρόνια  Απεριόριστα 
 Volvo 2 χρόνια  Απεριόριστα 

Αξιοποιήστε τώρα τη δυνατότητα εγγύησης και μείνετε ήσυχοι για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει!