Μεταχειρισμένα τροχόσπιτα από Γερμανία: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε πριν την αγορά

τροχόσπιτα-από-τη-γερμανία

Η αύξηση των πωλήσεων σε τροχόσπιτα και μάλιστα από χώρες της Ε.Ε., όπως είναι η Γερμανία, θα λέγαμε ότι κάθε άλλο παρά έκπληξη προκαλεί. Αντίθετα, η εκτόξευση αυτή είναι φυσικό επακόλουθο, τόσο της μείωσης των τελών ταξινόμησης που ισχύει εδώ και λίγα χρόνια για όλα τα οχήματα της κατηγορίας, όσο και της αλλαγής στον τρόπο που παραθερίζουμε πλέον.

Ένα ταξίδι με τροχόσπιτο μπορεί να σας προσφέρει την ξεγνοιασιά και την περιπέτεια που επιθυμείτε από τις διακοπές σας. Φανταστείτε να μπορείτε να επισκεφθείτε μέρη αγαπημένα αλλά και άγνωστα, χαράσσοντας τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε on the road. Απολαύστε τις διακοπές σας με ευκολία πιο κοντά στη φύση. Επιπλέον, οι ταξιδευτές με τροχόσπιτα και τροχοβίλες δημιουργούν γκρουπ κ παρέες, ενισχύοντας τις κοινωνικές τους επαφές, με ανθρώπους που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα.

Την ίδια στιγμή, αποτελεί μια πιο οικονομική λύση, καθώς μας απαλλάσσει:

 • από τα έξοδα ενός ξενοδοχείου ή ενός ενοικιαζόμενου δωματίου
 • από άλλα έξοδα, όπως είναι το φαγητό σε ταβέρνες και εστιατόρια
 • από την οικονομική επιβάρυνση της ενοικίασης ενός αυτοκινήτου ή μιας μοτοσικλέτας
 • από το αίσθημα ότι βρισκόμαστε σε ένα κατάλυμα που δεν είναι δικό μας

Μεταχειρισμένα τροχόσπιτα από Γερμανία – Ευνοϊκές μεταρρυθμίσεις για την αγορά τους

Ένας δημοφιλής τρόπος διακοπών στο εξωτερικό αρχίζει να ακμάζει και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με έρευνα του European Caravan Federation (ECF), συνολικά στην ΕΕ υπάρχουν περισσότερα από 5,5 εκατ. αυτοκινούμενα τροχόσπιτα. Κάθε χρόνο, την τελευταία τριετία, ταξινομούνται στην Ευρώπη περί τα 150.000 νέα αυτοκινούμενα. Στην Ελλάδα, με τη σημαντική μείωση του φόρου εισαγωγής για τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, κατά 75%, από 20.000 ευρώ σε περίπου 2.000-3.500 ευρώ για ένα μεταχειρισμένο αναμένεται μεγάλη αύξηση της αγοράς.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία που αξίζει να την εκμεταλλευτείτε.

Θα πετύχετε άμεση απόσβεση της επένδυσης σας εξοικονομώντας χρήματα από κρατήσεις σε ξενοδοχεία και λοιπές χρονοβόρες ταλαιπωρίες οργάνωσης των διακοπών σας.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα έρχεται να προστεθεί σύμφωνα με αλλαγή στη νομοθεσία που θα αφορά τις άδειες οδήγησης. Ενιαίοι κανόνες για όλους τους πολίτες της ΕΕ πρόκειται να εφαρμοστούν μέσα στο 2023 αναφορικά με τις άδειες οδήγησης. Ξεκινώντας από τις Βρυξέλλες, τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα με 4,25 τόνους τα οποία μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται να οδηγούνται από κατόχους άδειας οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Β, θα υποστούν αλλαγή.

Η άδεια οδήγησης κατηγορίας Β καλύπτει μόνο μηχανοκίνητα οχήματα με μέγιστη επιτρεπόμενη των 3,5 τόνων, κάτι το οποίο φαίνεται να αλλάζει στην Ευρώπη μέσα στο 2023. Η σχεδιαζόμενη αύξηση της επιτρεπόμενης συνολικής μάζας σε 4,25 τόνους θα κάνει ακόμα πιο εύκολη την απόφαση για την απόκτηση ενός αυτοκινούμενου τροχόσπιτου.

Τα μεταχειρισμένα τροχόσπιτα από Γερμανία μπορούν να είναι το ονειρεμένο όχημα των διακοπών σας. Αναρωτιέστε τι χρειάζεται για την απόκτηση ενός οχήματος από το εξωτερικό; Αφεθείτε στην εξειδικευμένη φροντίδα των ανθρώπων της carbrokers.

Μιλήστε μαζί μας

Οι νέες διατάξεις και η απαλλαγή κατά 75% για μεταχειρισμένα τροχόσπιτα από Γερμανία

Αναλυτικότερα, με βάση τις διατάξεις του 2020, όλα τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα απαλλάσσονται κατά 75% από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης, όπως αυτό ισχύει και για τα εισαγόμενα Ι.Χ. αυτοκίνητα. Έτσι, προκύπτουν τα εξής:

 • Για τα τροχόσπιτα κατηγορίας Euro 4, το τέλος των 3.000€ μειώνεται κατά 75% (άρα γίνεται 750€).
 • Για τα εισαγόμενα τροχόσπιτα κατηγορίας Euro 5Α, το τέλος που προκύπτει μετά τη μείωση, αγγίζει τα 250€ (1.000€ – 75%).
 • Τέλος, για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα με προδιαγραφές εκπομπών καυσαερίων από Euro5B και μετά, το τέλος ταξινόμησης είναι μηδενικό.

Για τα υβριδικά τροχόσπιτα όπως και για τα υβριδικά αυτοκίνητα, το κράτος έχει προβλέψει μείωση των δασμών κατά 50%. Οπότε, σε αυτή την περίπτωση και με δεδομένη την επιπρόσθετη μείωση του 75%, καταλαβαίνουμε ότι η τελική τιμή μειώνεται κι άλλο.

Τα ηλεκτρικά τροχόσπιτα δεν επιβαρύνονται με εισαγωγικούς δασμούς.

Μεταχειρισμένα τροχόσπιτα από Γερμανία & μετοικεσία αυτοκινήτου

Όταν ένα τροχόσπιτο διαγράφεται από τα ελληνικά μητρώα, λόγω αλλαγής κατοικίας του ιδιοκτήτη στο εξωτερικό και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης αποφασίζει να μετοικήσει στην Ελλάδα, τότε η εισαγωγή του οχήματος δεν επιβαρύνεται με κανέναν δασμό.

Μεταφορά τροχόσπιτου από Γερμανία, χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια

Η carbrokers σε απαλλάσσει από το βάρος και τον πονοκέφαλο της γραφειοκρατίας, αναλαμβάνοντας για σας όλες τις διαδικασίες εισαγωγής και μεταφοράς του οχήματός σας από τη Γερμανία. Μέσα στο website μας μπορείτε να βρείτε το αγαπημένο σας τροχόσπιτο, σε έναν συνδυασμό εξαιρετικής ποιότητας και χαμηλής τιμής.

Στη συνέχεια, επικοινωνώντας μαζί μας, μπορείτε να το κάνετε δικό σας απλά και εύκολα, χωρίς να δαπανήσετε προσωπικό χρόνο. Γιατί η ομάδα μας αναλαμβάνει:

 1. την εισαγωγή του αυτοκινούμενου της επιλογής σας
 2. τον τεχνικό έλεγχο του τροχόσπιτου
 3. τη Δήλωση Άφιξης Οχήματος (Δ.Α.Ο.)
 4. τον εκτελωνισμό
 5. το ΚΤΕΟ
 6. την έκδοση ελληνικών πινακίδων

Μόλις ολοκληρώσουμε όλες τις παραπάνω ενέργειες, σας παραδίδουμε το τροχόσπιτο στο σπίτι σας!

Ενδιαφέρομαι

Μεταχειρισμένα τροχόσπιτα από Γερμανία σε συνεργασία με την carbrokers

Μοιραστείτε μαζί μας τις ανάγκες σας και αφήστε στους ειδικούς της carbrokers να βρουν για εσάς, την τροχοβίλα που σας ταιριάζει. Αμέτρητες επιλογές σε αυτοκινούμενα και συρόμενα μεταχειρισμένα τροχόσπιτα από Γερμανία βρίσκονται στη διάθεση κάθε απαιτητικού ταξιδευτή.

Το μόνο που πρέπει εσείς να κάνετε είναι να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.mobile.de, www.autoskout24.com. Μόλις καταλήξετε στο όχημα της αρεσκείας σας αφεθείτε στα χέρια μας. Αφού κάνουμε σύγκριση τιμών του επιθυμητού οχήματος στην Ελλάδα και στην Γερμανία, ακολουθεί ο απαιτούμενος τεχνικός έλεγχος. Για την διαδικασία αυτή εμπιστευόμαστε την εξειδικευμένη γερμανική εταιρεία με πιστοποίηση TUVRheinland-FSP.

Αφότου ολοκληρωθεί ο τεχνικός έλεγχος και λάβετε τη 15σελιδη αναφορά και έχετε καταλήξει στην αγορά του τροχόσπιτου που επιθυμείτε, είστε έτοιμοι να παραλάβετε το τροχόσπιτο από Γερμανία μόλις σε 10 εργάσιμες μέρες.

Εισάγουμε το μεταχειρισμένο τροχόσπιτό σας από τη Γερμανία

Αν θέλετε να λάβετε το τροχόσπιτο κατευθείαν στον χώρο σας, η carbrokers.gr αναλαμβάνει την εισαγωγή του δικού σας μεταχειρισμένου τροχόσπιτου κατά παραγγελία. Για την απόκτηση νέων μεταχειρισμένων οχημάτων από το εξωτερικό, καλέστε μας στο 2130996004. Ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας για να συζητήσετε λεπτομέρειες για την επιλογή του κατάλληλου οχήματος για εσάς. Πάντοτε στις υπηρεσίες σας!

Καλέστε μας

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest