Τροχόσπιτα από τη Γερμανία: Αύξηση πωλήσεων, μείωση δασμών

τροχόσπιτα-από-τη-γερμανία

Η αύξηση των πωλήσεων σε τροχόσπιτα και μάλιστα από χώρες της Ε.Ε., όπως είναι η Γερμανία, θα λέγαμε ότι κάθε άλλο παρά έκπληξη προκαλεί.

Αντίθετα, θα λέγαμε ότι η εκτόξευση αυτή είναι φυσικό επακόλουθο, τόσο της μείωσης των τελών ταξινόμησης που ισχύει εδώ κι έναν χρόνο για όλα τα οχήματα της κατηγορίας, όσο και των αλλαγών που έχει φέρει στη ζωή μας η πανδημία.

Οι νέες διατάξεις και η απαλλαγή κατά 75%

Αναλυτικότερα, με βάση τις διατάξεις του 2020, όλα τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα απαλλάσσονται κατά 75% από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης όπως αυτό ισχύει και για τα εισαγόμενα Ι.Χ. αυτοκίνητα. Έτσι, προκύπτουν τα εξής:

 • Για τα τροχόσπιτα κατηγορίας Euro 4, το τέλος των 3.000€ μειώνεται κατά 75% (άρα γίνεται 750€).
 • Για τα εισαγόμενα τροχόσπιτα κατηγορίας Euro 5Α, το τέλος που προκύπτει μετά τη μείωση, αγγίζει τα 250€ (1.000€ – 75%).
 • Τέλος, για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα με προδιαγραφές εκπομπών καυσαερίων από Euro5B και μετά, το τέλος ταξινόμησης είναι μηδενικό.
 • Για τα υβριδικά τροχόσπιτα όπως και για τα υβριδικά αυτοκίνητα, το κράτος έχει προβλέψει μείωση των δασμών κατά 50%. Οπότε, σε αυτή την περίπτωση και με δεδομένη την επιπρόσθετη μείωση του 75%, καταλαβαίνουμε ότι η τελική τιμή μειώνεται κι άλλο.
 • Τα ηλεκτρικά τροχόσπιτα δεν επιβαρύνονται με εισαγωγικούς δασμούς.

Μετοικεσία αυτοκινήτου

Όταν ένα τροχόσπιτο διαγράφεται από τα ελληνικά μητρώα, λόγω αλλαγής κατοικίας του ιδιοκτήτη στο εξωτερικό και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης αποφασίζει να μετοικίσει στην Ελλάδα, τότε η εισαγωγή του οχήματος δεν επιβαρύνεται με κανέναν δασμό.

Γιατί λένε «ναι» στο τροχόσπιτο ολοένας και περισσότεροι

Αν θέλεις να αγοράσεις τροχόσπιτο, τώρα που η πανδημία δείχνει συνεχώς τα δόντια της, είναι η κατάλληλη στιγμή. Γιατί το τροχόσπιτο σου δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψεις όπου θέλεις, μόνος/η ή με παρέα, μεγάλη και μικρότερη, παρέχοντάς σου τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου και την ασφάλεια που όλοι επιζητάμε.

Την ίδια στιγμή, αποτελεί μια πιο οικονομική λύση, καθώς μας απαλλάσσει:

 • από τα έξοδα ενός ξενοδοχείου ή ενός ενοικιαζόμενου δωματίου
 • από άλλα έξοδα, όπως είναι το φαγητό σε ταβέρνες και εστιατόρια
 • από την οικονομική επιβάρυνση της ενοικίασης ενός αυτοκινήτου ή μιας μοτοσικλέτας

Τέλος, όταν είσαι στο τροχόσπιτό σου, η φράση «σαν στο σπίτι σου» γίνεται πιο ουσιαστική από ποτέ. Είσαι στον χώρο σου, έχεις την άνεσή σου, το κρεβάτι σου και φροντίζεις για την υγιεινή τη δική σου και των ανθρώπων σου, χωρίς άγχος και την έγνοια που μας έχει δημιουργήσει ο Covid19.

Μεταφορά τροχόσπιτου από Γερμανία, χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια

Η Carbrokers σε απαλλάσσει από το βάρος και τον πονοκέφαλο της γραφειοκρατίας, αναλαμβάνοντας για σένα όλες τις διαδικασίες εισαγωγής και μεταφοράς του οχήματός σου από τη Γερμανία. Μέσα στο website μας μπορείς να βρεις το αγαπημένο σου τροχόσπιτο, σε έναν συνδυασμό εξαιρετικής ποιότητας και χαμηλής τιμής.

Στη συνέχεια, επικοινωνώντας μαζί μας, μπορείς να το κάνεις δικό σου απλά και εύκολα, χωρίς να δαπανήσεις προσωπικό χρόνο. Γιατί η ομάδα μας αναλαμβάνει για σένα:

 • την εισαγωγή του αυτοκινούμενου της επιλογής σου
 • τον τεχνικό έλεγχο του τροχόσπιτου (δες αναλυτικές πληροφορίες εδώ)
 • τη Δήλωση Άφιξης Οχήματος (Δ.Α.Ο.)
 • τον εκτελωνισμό
 • το ΚΤΕΟ
 • την έκδοση ελληνικών πινακίδων

Μόλις ολοκληρώσουμε όλες τις παραπάνω ενέργειες, σου παραδίδουμε το τροχόσπιτο στο σπίτι σου. Μπορείς να δεις αναλυτικότερες πληροφορίες, ρίχνοντας μια ματιά εδώ.

Κάνε την αγορά του τροχόσπιτου που ονειρεύεσαι, καλώντας μας στο 2130996004 ή άφησε τα στοιχεία σου εδώ κι ένας εκπρόσωπός μας θα σε καλέσει άμεσα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest