Το πρώτο σου αυτοκίνητο

car

Όλοι θυμόμαστε το συναίσθημα που νιώθαμε όταν ερχόταν σιγά-σιγά η ώρα να γίνουμε πιστοποιημένοι οδηγοί, αναφέρουμε την λέξη “πιστοποιημένοι” γιατί μερικοί απο εμάς άτυπα οδηγήσαμε πρίν ολοκληρώσουμε τις επίσημες εξετάσεις. Κυρίως τα παιδιά της επαρχίας, λόγω της έλλειψης αυξημένης κίνησης και σε συνδυασμό με την ύπαρξη πολλών αγροτικών δικτύων, έμαθαν λίγο πιο γρήγορα από τα παιδιά που ζούσαν στην πόλη.

Όλοι θυμόμαστε επίσης την πρώτη φορά που μας έβαλε ο γονιός μας πίσω απο ένα τιμόνι ανάμεσα στα πόδια του και νιώσαμε για λίγο και εμείς ιππότες της ασφάλτου. Αν ανατρέξουμε στο έντυπο φωτογραφικό υλικό εκείνης της εποχής σίγουρα υπάρχει μια φωτογραφία με τον μπαμπά ή τον παππού πίσω απο ένα τιμόνι.

Τα χρόνια πέρασαν όμως μεγαλώσαμε και ήρθε η ώρα να πάρουμε το τιμόνι της ζωής (και του αυτοκινήτου) στα χέρια μας. Τα πρώτα βασικά μαθήματα απο τον μπαμπά δεν μας αρκούν πλέον και απευθυνόμαστε υποχρεωτικά σε έναν επαγγελματία δάσκαλο οδήγησης για να ακολουθήσουμε όλη τη διαδικασία για την έκδοση της πολυπόθητης άδειας οδήγησης.

Τον τρόπο με τον οποίο θα οδηγούμε τον έχουμε αποκτήσει ασυναίσθητα από πολύ μικρή ηλικία, καθώς έχουμε επιρροές από εκείνον με τον οποίο κάναμε τα πιο πολλά χιλιόμετρα σαν συνεπιβάτες και αυτός ο τρόπος οδήγησης θα μας ακολουθεί για πάντα.

Έχεις πλέον την άδεια οδήγησης στα χέρια σου και ψάχνεις να αγοράσεις το πρώτο σου αυτοκίνητο.

Είχες ξεχωρίσει από παλιά κάποια συγκεκριμένα μοντέλα και τώρα ήρθε η ώρα να αποκτήσεις ένα απο αυτά. Οι περισσότεροι νέοι οδηγοί λειτουργούν με το κριτήριο της εμφάνισης για να αγοράσουν το πρώτο τους αυτοκίνητο και πολλές φορές κάνουν λάθος επιλογή γιατί υπερισχύει ο παρορμητισμός και η άγνοια των τεχνικών χαρακτηριστικών.

Υπάρχουν πολλά κριτήρια για να επιλέξεις το πρώτο σου αυτοκίνητο με βάση πάντα την εν δυνάμει οικονομική σου κατάσταση. Κατά την γνώμη μας πριν αγοράσεις το πρώτο σου αυτοκίνητο, ένα βασικό κριτήριο είναι να κάνει στον σωματότυπό σου, το ήξερες; Υπάρχουν αυτοκίνητα που θα σου αρέσουν σαν εμφάνιση και πιθανώς να είναι το όνειρό σου να τα αποκτήσεις αλλά όταν θα κάνεις test drive να μην σε βολεύει ο συγκεκριμένος τύπος. Επίσης θα πρέπει να είσαι σε θέση να το συντηρήσεις, δηλαδή αφού έρθει στην κατοχή σου να μπορείς να καλύψεις κάποια έξοδα τα οποία είναι τα πάγια ετήσια ή τα απρόοπτα έξοδα που θα προκύψουν.

Θα πρέπει να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψη τα παρακάτω:

1. Εάν σου ταιριάζει η θέση οδήγησης.
2. Τέλη μεταβίβασης.
3. Τέλη κυκλοφορίας.
4. Ασφαλιστικές δαπάνες.
5. Κόστος συντήρησης ( service, ανταλλακτικά, εργασία μηχανικού)
6. Οικονομία καυσίμου.
7. Επιλογή καυσίμου.
8. Μεταπωλητική αξία.

Στην Carbrokers σε κατανοούμε απόλυτα, έχουμε περάσει και εμείς απο την θέση στην οποία βρίσκεσαι.

Να αγοράσω καινούργιο ή μεταχειρισμένο;

Η γνώμη μας είναι “μεταχειρισμένο” και πάλι “μεταχειρισμένο”, ειδικά αν είναι το πρώτο σου αυτοκίνητο. Οι περισσότεροι νέοι οδηγοί δεν γνωρίζουν ακριβώς τη χρήση που θέλουν να κάνουν και ποιός τύπος αυτοκίνητου τους ταιριάζει. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν και μικροζημιές οπότε για να μην στεναχωριέσαι μετά, είτε οικονομικά είτε συναισθηματικά, καλό θα ήταν να επιλέξεις μεταχειρισμένο.

Το πρώτο σου αυτοκίνητο θα γίνει το δεύτερο σπιτάκι σου, μέσα σε αυτό θα χτίσεις όλα σου τα όνειρα, θα πραγματοποιήσεις τις επισκέψεις σε διάφορες τοποθεσίες που πάντα ήθελες και θα πετύχεις τους πρώτους σου στόχους. Μέσα σε αυτό θα ξεπεράσεις φοβίες και ανασφάλειες που ίσως σε ακολουθούν, θα νιώσεις ανεξάρτητος και θα πιείς τους καλύτερους καφέδες στην καλύτερη θέα με το έτερον ήμισυ ή με τον καλύτερο φίλο/φίλη.

Στην Carbrokers θέλουμε να συμμετέχουμε στα πρώτα σου βήματα και να σε βοηθήσουμε να πραγματοποιήσεις με ασφάλεια, ποιότητα και εξοικονόμηση  χρημάτων την αγορά του πρώτου σου αυτοκινήτου. Στόχος μας είναι να είμαστε πάντα δίπλα σου διακριτικά όπου μας χρειαστείς και να σε συμβουλεύουμε και μετά την αγορά που θα κάνεις.

Το πρώτο αυτοκίνητο είναι σαν την πρώτη σου αγάπη, θα το θυμάσαι για πάντα  όσα αυτοκίνητα και αν αλλάξεις!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest