Τεχνικός έλεγχος αυτοκινήτου… αλά Γερμανικά!

τεχνικός-έλεγχος-αυτοκινήτου-Γερμανία

Αν μπεις στη διαδικασία της αγοράς μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, ακόμη κι όταν εκείνο φαίνεται… του κουτιού, συχνά νιώθεις μια σχετική ανασφάλεια. Κι αυτό γιατί μπαίνεις στη διαδικασία να σκεφτείς «κι αν έχει υποστεί κάποια σοβαρή βλάβη που δεν μπορεί να εντοπιστεί με την πρώτη ματιά;».

Δεν σε αδικούμε! Σε κάθε σοβαρή απόφαση, όπως είναι η αγορά του αγαπημένου σου μέσου μεταφοράς, θέλεις να νιώθεις σιγουριά. Θέλεις πέρα από λόγια και καθησυχαστικές φράσεις, να έχεις κάτι στα χέρια σου που να πιστοποιεί όσα έχεις ακούσει για την αρτιότητα του αυτοκινήτου σου.

Κι αυτό ακριβώς λαμβάνεις από εμάς…

Scripta manent – Με την υπογραφή της Carbrokers

Να μια έκφραση που αγαπάμε να… αγαπάμε! Τα έχουν πει οι αρχαίοι, τα επαναλαμβάνουμε εμείς. Γιατί προτού σου παραδώσουμε το αυτοκίνητό σου «με το κλειδί στο χέρι», οφείλουμε να είμαστε 100% σίγουροι ότι αυτό έχει υποστεί όλους τους απαραίτητους ελέγχους.

Για να το επιτύχουμε, συνεργαζόμαστε με ένα δίκτυο άριστων επαγγελματιών στη Γερμανία, που αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία ελέγχου για κάθε αυτοκίνητο. Πιο συγκεκριμένα, τη στιγμή που εκδηλώνουμε ενδιαφέρον για ένα οποιοδήποτε όχημα, οι μηχανικοί μας ξεκινούν την ενδελεχή αυτή έρευνα, με σκοπό να το ερευνήσουν προσεκτικά.

Αφού λοιπόν διαπιστωθεί η αρτιότητά του, τότε συντάσσεται ο τεχνικός έλεγχος ο οποίος σου αποστέλλεται άμεσα. Με αυτόν τον τρόπο, είσαι σίγουρος πλέον ότι στο αυτοκίνητο της επιλογής σου έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες επιθεωρήσεις. Το γεγονός αυτό σου δημιουργεί την ασφάλεια που χρειάζεσαι για να αποφασίσεις στη συνέχεια με την ησυχία σου, αν τελικά θα προβείς σε αγορά.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει ο τεχνικός έλεγχος;

Πρόκειται στην ουσία για μια αναλυτική αναφορά 15 σελίδων, που επιβεβαιώνει ότι έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό μέρος του οχήματος.

Σκέψου ότι η αναφορά αυτή περιλαμβάνει την εξέταση περισσότερων από 310 σημείων του αυτοκινήτου, μερικά από τα οποία είναι:

  •  Απαραίτητα έγγραφα
  •  Κατάσταση κινητήρα
  •  Σύστημα ψύξης & πέδησης
  •  Αισθητικές λεπτομέρειες (σαλόνι, χρώμα, εξωτερικό τμήμα) κ.ά.
  •  Ηλεκτρολογικές λειτουργίες

Αγορά αυτοκινήτου από τη Γερμανία: Γιατί να την επιλέξεις

Είναι αλήθεια ότι οι Βόρειοι φίλοι μας έχουν εξαιρετικά αυστηρούς νόμους σε ό,τι αφορά τη συντήρηση του αυτοκινήτου. Το νομικό πλαίσιο είναι τέτοιο, που κάθε πολίτης του κράτους υποχρεούται να κάνει συντήρηση κάθε χρόνο, αλλά μέσα από μια πολύ συγκεκριμένη και αυστηρή διαδικασία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα γερμανικά αυτοκίνητα να παραμένουν εξαιρετικά καλοδιατηρημένα, κάνοντάς μας να ξεχνάμε πολλές φορές ότι είναι μεταχειρισμένα.

Σημαίνει παράλληλα ότι για να λάβει ένα αυτοκίνητο το πολυπόθητο “ok” από τους ειδήμονες μηχανικούς έχει πρώτα γίνει «φύλλο και φτερό», δηλαδή ότι έχει μπει στη διαδικασία αυστηρού ελέγχου.

Μάθε περισσότερα εδώ ή κάλεσέ μας στο 2130996004

 

Διάβασε επίσης:

Γιατί το επόμενο αυτοκίνητό σου πρέπει να είναι ηλεκτρικό;

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο- Προβλέψεις κι ευκαιρίες σε μια αγορά που αλλάζει

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest