Τα 5 καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για το 2021

ηλεκτρικό-αυτοκίνητο

Είναι οικολογικά, είναι στη μόδα και είναι τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του τρέχοντος έτους. Γιατί όμως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος;

Πέρα από τα οικονομικά κίνητρα που συνοδεύουν την αγορά ενός τέτοιου οχήματος (δεν έχουν τελωνείο όταν εισάγονται από Γερμανία & έχουν αρκετά καλές τιμές), πρόκειται για αθόρυβα, ομαλά στην οδήγηση και χαμηλής καύσης αυτοκίνητα!

Περισσότερα κίνητρα, μεγαλύτερες πωλήσεις

Μοιραία, λοιπόν, μπήκαν για τα καλά στην εν λόγω βιομηχανία. Ενδεικτικά, αρκεί να αναφέρουμε ότι για το έτος 2020, τα ηλεκτρικά αποτέλεσαν το 6,6% των συνολικών πωλήσεων σε καινούργια αυτοκίνητα.

Όμως, η ανοδική τους πορεία κάθε άλλο, πάρα πρόσκαιρη μπορεί να θεωρηθεί. Αντίθετα, το γεγονός ότι στις μεγάλες πόλεις μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς περιορισμούς, αποτελεί ένα ακόμη κίνητρο για τους καταναλωτές, οι οποίοι αναμένεται να στρέψουν ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον τους σε αυτά.

Και για όσους ανησυχούν μην… τους αφήσει στον δρόμο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν απάντηση! Αρκεί να αναφέρουμε ότι πολλά από τα ηλεκτρικά μοντέλα μπορούν πλέον να καλύψουν περισσότερα από 321km. Δεν το λες και λίγο, σωστά;

Η λίστα των top 5 – Για τους… οικολόγους της οδήγησης!

Jaguar I-Pace

Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Jaguar, η οποία κέρδισε τους περισσότερους αντιπάλους της, λανσάροντας το I-Pace. Γιατί ξεχωρίζει; Επειδή διατηρεί την αίγλη του brand που φέρει, είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό, αλλά κυρίως επειδή μπορεί να ταξιδέψει πάνω από 400 km, με φόρτιση σε πραγματικές συνθήκες. Επιπλέον, είναι γρήγορο, διασκεδαστικό στην οδήγηση, με το πιο κλασικό εσωτερικό από κάθε Jaguar μέχρι σήμερα.

Kia e-Niro

Όπως το I-Pace, έτσι και το e-Niro διώχνει το άγχος του οδηγού που θέλει να καλύψει μεγάλες διαδρομές. Στην πραγματικότητα, τα 407 km που κατάφερε στη δοκιμή Real Range, είναι ένα από τα καλύτερα στοιχεία που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής. Πρόκειται για ένα αρκετά πρακτικό όχημα, με καλή απόδοση, άνεση και άρτιο εξοπλισμό.

Το μόνο «πρόβλημα»; Θα λέγαμε οι τσιμπημένες του τιμές. Αλλά και πάλι, τίμιο και πανέμορφο!

Hyundai Ioniq 5

Το Ioniq 5 συνδυάζει την ξεχωριστή εμφάνιση με ένα απίστευτα ευρύχωρο και πρακτικό εσωτερικό χώρο αλλά και άρτιο εξοπλισμό.

Αν προτιμάς τις μεγαλύτερες επιλογές ζαντών αλουμινίου, ίσως και να μη μείνεις φουλ ικανοποιημένος/η, μιας και η φινέτσα δεν είναι το δυνατό του σημείο, αλλά εξακολουθεί να είναι μια ελκυστική επιλογή στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Audi E-tron GT

Μπορεί να είναι μια ελαφρώς πιο ήπια έκδοση της Porsche Taycan, αλλά μην έχετε καμία αμφιβολία ότι το E-tron GT είναι ένα φοβερό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Γιατί είναι γρήγορο, άνετο και αρκετά πρακτικό! Το Tesla Model S είναι ταχύτερο και πιο ευρύχωρο για οικογένειες, ωστόσο, και συνεχίζουμε να ψηφίζουμε το Taycan για την επιπλέον ευκινησία του.

BMW iX3

Εκτός από ορισμένες λεπτομέρειες που αφορούν στο στυλ, αλλά και το γεγονός ότι ο κινητήρας καύσης έχει αντικατασταθεί με ηλεκτροκινητήρα, το iX3 είναι ουσιαστικά μια BMW X3 – και αυτό μόνο για καλό μπορεί να ειπωθεί!

Αυτό σημαίνει ότι αποκτάτε ένα πρακτικό και αριστοκρατικό SUV, που συνδυάζεται με το καλύτερο σύστημα ψυχαγωγίας. Και σημαίνει ότι οδηγείται εύκολα, είναι πιο πρακτικό από τα ηλεκτρικά οχήματα των βασικών ανταγωνιστικών εταιρειών, προσφέροντας παράλληλα μια άνετα διαδρομή στον οδηγό.

(Με πληροφορίες από whatacar.com)

Διάβασε επίσης:

Γιατί το επόμενο αυτοκίνητό σου πρέπει να είναι ηλεκτρικό; 

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο- Προβλέψεις κι ευκαιρίες σε μια αγορά που αλλάζει

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest