Συχνές Ερωτήσεις

Αναλαμβάνουμε όλη την ευθύνη και τη διαδικασία εισαγωγής για το αυτοκίνητο που σας ενδιαφέρει από όλη την Γερμανία. Σας καθοδηγούμε για την σωστή επιλογή του αυτοκινήτου και κανονίζουμε για ότι χρειάζεται έτσι ώστε να παραλάβετε το νέο σας αυτοκίνητο στο χώρο σας, χωρίς να ταλαιπωρηθείτε.

Η διαφορά με εμάς είναι ότι δεν πουλάμε αυτοκίνητα (μεταπώληση – εμπόριο). Σας δίνουμε την δυνατότητα να επιλέξετε οποιοδήποτε αυτοκίνητο σας ενδιαφέρει από την μεγαλύτερη αγορά την Ευρώπης www.mobile.de και www.autoskout24.com. Ουσιαστικά το όφελος σας είναι ότι δεν εμπλέκεται μεσάζοντας, έτσι με αυτόν τον τρόπο μπορείτε εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα και το αυτοκίνητο να είναι σε πραγματικά πολύ καλύτερη κατάσταση, σε σύγκριση με ένα ίδιο ακριβώς από την Ελληνική αγορά.

Σαν Έλληνες πολίτες δυστυχώς δεν μπορείτε λάβετε χρηματοδότηση μέσω την Γερμανίας. Μπορείτε όμως να απευθυνθείτε σε κάποια Ελληνική τράπεζα για το ποσό δανείου που χρειάζεστε.

Η πληρωμή γίνεται απευθείας στον λογαριασμό της γερμανικής αντιπροσωπείας αφού εκδοθεί το τιμολόγιο αγοράς με τα στοιχεία του αγοραστή μέσω τράπεζας. Το αναλαμβάνουμε εμείς και αυτό.

Ναι αναλαμβάνουμε την δήλωση άφιξης του οχήματος (Δ.Α.Ο) έκδοση νέου ελληνικού ΚΤΕΟ και όλη την διεκπεραίωση των εγγράφων ώστε να είναι έτοιμο προς κυκλοφορία έτσι όπως ορίζει η ελληνική νομοθεσία. Εσείς δεν κάνετε απολύτως τίποτα.

Ναι φυσικά αναλάβουμε και την μεταφορά του οχήματος που θέλετε να αγοράσετε και σας το παραδίδουμε στο χώρο που θα μας υποδείξετε σε όλη την Ελλάδα. Παρέχουμε ασφαλιστική κάλυψη κατά την διάρκεια της μεταφοράς σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα. Για οχήματα κάποιας αξίας και άνω, παρέχουμε extra ασφαλιστική κάλυψη ανάλογα με την αξία μέσω ειδικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου μεταφοράς.

Πάντα εξετάζουμε ξεχωριστά το κάθε αυτοκίνητο. Συνήθως τα οχήματα που έχουν ευρωπαϊκή οδηγία (euro 6 χρονολογίας 2016) και μετά έχουν χαμηλότερο κόστος τελωνείου. Το βασικό ερώτημα είναι εάν υπάρχει στην Ελλάδα το συγκεκριμένο όχημα που σας ενδιαφέρει να αγοράσετε. Για παράδειγμα εάν το όχημα έχει ευρωπαϊκή οδηγία  (euro 4) πληρώνετε 3.000€ + το κόστος τελωνείου. Εάν το όχημα έχει ευρωπαϊκή οδηγία
(euro 5) πληρώνετε 1.000€ περιβαλλοντικό τέλος + το κόστος τελωνείου, (euro 6) 0€ περιβαλλοντικό τέλος.

Αφού μας υποδείξετε το μοντέλο και τον τύπο του αυτοκινήτου που σας ενδιαφέρει, σας ενημερώνουμε για όλα τα κόστη που έχει το συγκεκριμένο όχημα “αναλυτικά” για να μπορεί να κυκλοφορήσει νόμιμα στην Ελλάδα. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε διάφορες ιστοσελίδες στην εγχώρια αγορά και να συγκρίνετε τις τιμές.

Όλα τα αυτοκίνητα πριν την αγορά τους ελέγχονται από εξειδικευμένη γερμανική εταιρεία επιθεώρησης αυτοκινήτων με πιστοποίηση TUVRheinland-FCP, σύμφωνα με τους κανονισμούς αδειοδότησης οδικής κυκλοφορίας της Γερμανίας την οποία και λαμβάνετε μέσω email.

Μαζί μας αποφεύγετε άσκοπες μετακινήσεις σε μια Χώρα η οποία έχει τεράστιες αποστάσεις. Επικοινωνούμε εμείς με τον επαγγελματία που πουλάει το όχημα που σας ενδιαφέρει και κανονίζουμε όλη την διαδικασία, από την διαπραγμάτευση της τιμής έως και τα γραφειοκρατικά, αναλαμβάνουμε εμείς την διεκπεραίωση εκτελωνισμού και έκδοση ελληνικών πινακίδων.
 

Φυσικά, μπορούμε να σας κανονίσουμε όλη την διαδικασία και να έρθετε να ελέγξετε και να παραλάβετε αυτοπροσώπως το νέο σας αυτοκίνητο πρίν την πληρωμή του. Ένας συνεργάτης από τα γραφεία μας στην Γερμανία μπορεί να σας παραλάβει απο το αεροδρόμιο ή την περιοχή που θα είναι το όχημα και να σας συνοδεύσει – βοηθήσει σε όλη την διαδικασία. Οι συνεργάτες μας μιλούν πολύ καλά ελληνικά, γερμανικά, αγγλικά, οπότε μπορεί να είναι και μεταφραστής σας. Σας δίνουμε την επιλογή αφού αγοράσετε το νέο σας όχημα να γυρίσετε αεροπορικώς στην Ελλάδα και να κανονίσουμε εμείς για την μεταφορά του στον χώρο σας ή μπορούμε να κάνουμε τις απαραίτητες διαδικασίες για να οδηγήσετε εσείς το αυτοκίνητο σας στον τόπο διαμονής σας, (πραγματικά είναι μια πολύ καλή εμπειρία!). Σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια για τις επιλογές διαδρομής που έχετε για να γυρίσετε στην Ελλάδα τι πρέπει να πληρώσετε σε κάθε χώρα που εισέρχεστε και είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή πληροφορία στην διάρκεια όλης της διαδρομής.

Μαζί μας έχετε την επιλογή να κινηθείτε όπως νιώθετε άνετα εσείς. Μπορούμε να αναλάβουμε εμείς όλη την διαδικασία αφού διαθέτουμε τμήμα εκτελωνισμού. Εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να επιλέξετε εσείς τον επαγγελματία που θα αναλάβει όλη την διαδικασία εκτελωνισμού και έκδοσης ελληνικών πινακίδων. Τέλος, μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε βήμα, βήμα για το τι ακριβώς πρέπει να κάνετε έτσι ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί το νέο σας αυτοκίνητο νόμιμα στην Ελλάδα.

Εάν το αυτοκίνητο που σας ενδιαφέρει να αγοράσετε είναι εντός εργοστασιακής εγγύησης εννοείται πως καλύπτεται κανονικά για οποιαδήποτε χώρα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οπότε εάν παρουσιαστεί κάποια μηχανική βλάβη μπορείτε να απευθυνθείτε στην εκάστοτε επίσημη αντιπροσωπεία που ανήκει το αυτοκίνητο και να επισκευαστεί χωρίς καμία απολύτως χρέωση με βάση τους όρους και την πολιτική της εγγύησης. 

Εάν επιλέξετε τον τρόπο μεταφοράς του οχήματος με αυτοκινητάμαξα, σε 10 εργάσιμες ημέρες περίπου το αυτοκίνητο θα βρίσκεται στον μέρος που θα μας υποδείξετε στην Ελλάδα. Εάν έχετε την ευχέρεια να ταξιδέψετε στην Γερμανία και να το παραλάβετε αυτοπροσώπως, αναλόγως και το σημείο πώλησης  στην Γερμανία που θα βρίσκεται το αυτοκίνητο, συνήθως από 2 έως 4 μέρες θα είστε στην Ελλάδα. Όσο αναφορά την διεκπεραίωση του οχήματος συνήθως σε 5 εργάσιμες ημέρες η διαδικασία έχει τελειώσει.

Καθημερινά δεχόμαστε έναν αρκετά αυξημένο όγκο υποψηφίων αγοραστών.
Εάν το αυτοκίνητο που επιθυμούν υπάρχει στην Ελλάδα και πληρεί τις προϋποθέσεις που θέτουμε, ευχαρίστως προτείνουμε το αυτοκίνητο σας, πάντα κατόπιν τεχνικού ελέγχου. Μπορούμε να εκτιμήσουμε την αξία που έχει το όχημα σας, με βάση την κατάσταση στην οποία βρίσκεται έτσι ώστε να μη χάσετε χρήματα.
Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις εξετάζουμε μαζί πολλές παραμέτρους. Κάθε νέος\νέα οδηγός έχει δυνατά και αδύνατα σημεία μέχρι να εξοικειωθεί και να αποκτήσει την ανάλογη εμπειρία. Για παράδειγμα, αν κάποιοι έχουν μια δυσκολία στο παρκάρισμα ή την άμεση εξοικείωση με τον συμπλέκτη (αμπραγιάζ), προτείνουμε αυτοκίνητα που διαθέτουν τον ανάλογο εξοπλισμό έτσι ώστε να γίνεται η χρήση του οχήματος εύκολη και απολαυστική.