Πως ξεκίνησε η ιδέα της carbrokers

carbrokers.gr
Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία είχαμε με τον “CEO” (chief executive officer) της εταιρίας ο οποίος κερδίζει με την πρώτη ματιά την ταπεινότητα που τον συνοδεύει.
Λίγα λόγια και πολλές πράξεις” είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει όπως αρχικά  μας ανέφερε.

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Καναδά πήρε την ιδέα αλλά και την τεχνογνωσία, από τις μεγαλύτερες εταιρείες  εισαγόμενων αυτοκίνητων και την έφερε στην Ελλάδα, αφού πριν είχε ανακαλύψει ένα κενό να υπάρχει μεταξύ πωλητή και αγοραστή.

Η carbrokers καλύπτει αυτό το «κενό» με αυτοκίνητα αξιόπιστα, οικονομικά και στην full extra έκδοσή τους – στοιχεία που δύσκολα θα εντοπίσεις την ελληνική αγορά αυτοκινήτου .

 

Τι ακριβώς κάνει η carbrokers

Αναλαμβάνει όλη την ευθύνη και τη διαδικασία εισαγωγής για το αυτοκίνητο από την Γερμανία και καθοδηγεί για την σωστή επιλογή του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα κανονίζει για ό,τι χρειάζεται έτσι ώστε να παραλάβει ο αγοραστής το αυτοκίνητο, χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Ο αγοραστής μπορεί πλέον να επιλέξει το αυτοκίνητο που επιθυμεί από τη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης και συγκεκριμένα από την Γερμανία.

 

Όταν δεν εμπλέκεται μεσάζοντας στη διαδικασία ο αγοραστής μπορεί να εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα και το αυτοκίνητο να είναι σε πραγματικά πολύ καλύτερη κατάσταση, σε σύγκριση με ένα ίδιο ακριβώς από την Ελληνική αγορά.

 

Όλα τα αυτοκίνητα πριν την αγορά τους ελέγχονται από εξειδικευμένη γερμανική εταιρεία επιθεώρησης αυτοκινήτων με πιστοποίηση TUVRheinland-FCP, σύμφωνα με τους κανονισμούς της  αδειοδότησης οδικής κυκλοφορίας της Γερμανίας.

 

Η ελληνική αγορά 

Δυστυχώς οι συνεχόμενες κρίσεις στη χώρα μας συντέλεσαν στην κακή συντήρηση των οχημάτων με αποτέλεσμα να μη μπορούν να πουληθούν ή ακόμα χειροτέρα να βγάζουν βλάβες, ασύμφορες για τη τσέπη του ιδιοκτήτη, μετά την αγορά τους.

 

Λεφτά χωρίς αυτοκίνητο

Δεν είναι λίγες μάλιστα οι φορές που οι αγοραστές καταθέτουν τα χρήματά τους σε λογαριασμούς και τελικά δεν παίρνουν ποτέ το αυτοκίνητο.

Παρατηρούμε ότι πολλές είναι οι περιπτώσεις όπου αγγελίες πώλησης οχημάτων που δεχόμαστε από υποψήφιους αγοραστές, δυστυχώς δεν είναι αξιόπιστες. Συνήθως έχουν πολύ δελεαστική τιμή με βάση την χρονολογία και τα χιλιόμετρα του οχήματος. Η Carbrokers αναλαμβάνει τον έλεγχο των εγγράφων, καθώς και την φερεγγυότητα του επαγγελματία στην Γερμανία.

 

Μεγαλύτερο budget

Οι υποψήφιοι αγοραστές  πολλές φορές ξεφεύγουν από το budget αγοράς όταν πάνε μόνοι τους στο εξωτερικό και αναλαμβάνουν οι ίδιοι τη διαδικασία, διότι δεν υπολογίζουν τις μεγάλες αποστάσεις της άλλης χώρας, δεν γνωρίζουν τη γλώσσα για να συνεννοηθούν και να περάσουν από τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους στη χώρα του αυτοκινήτου ενώ συχνά πέφτουν θύματα απάτης .

 

Συνολικός χρόνος διαδικασίας

Εάν επιλέξετε τον τρόπο μεταφοράς του οχήματος με αυτοκινητάμαξα, σε 10 εργάσιμες ημέρες περίπου το αυτοκίνητο θα βρίσκεται στον μέρος που θα μας υποδείξετε στην Ελλάδα. Εάν έχετε την ευχέρεια να ταξιδέψετε στην Γερμανία και να το παραλάβετε αυτοπροσώπως, αναλόγως και το σημείο πώλησης  στην Γερμανία που θα βρίσκεται το αυτοκίνητο, συνήθως από 2 έως 4 μέρες θα είστε στην Ελλάδα. Όσο αναφορά την διεκπεραίωση του οχήματος συνήθως σε 5 εργάσιμες ημέρες η διαδικασία έχει τελειώσει.

 

Συμφέρουν τα ηλεκτρικά από τη Γερμανία

Η ελληνική κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2020 ανακοίνωσε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που εισάγονται από τη Γερμανία δεν θα επιβαρύνονται με επιπρόσθετο κόστος εκτελωνισμού, κάτι που τέθηκε αμέσως σε ισχύ. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος αγοράς του δεν επιβαρύνεται από επιπλέον δασμούς και παρόμοια έξοδα.

Είναι αλήθεια ότι από κατασκευής τους, τα γερμανικά αυτοκίνητα διαθέτουν υπεροχή ως προς την ποιότητά τους. Κι αυτό γιατί δίνεται μεγάλη έμφαση στα υλικά, στις μηχανολογικές εργασίες αλλά και στο marketing, όπου είναι τρεις βασικοί πυλώνες στους οποίους επενδύουν όλοι οι μεγάλες βιομηχανίες αυτοκινήτων. Όμως, παρατηρείται ότι τα αυτοκίνητα των Γερμανών μάς έρχονται σαν καινούργια. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η γερμανική νομοθεσία, αναφορικά με τα μεταφορικά μέσα που κυκλοφορούν στη χώρα είναι αρκετά αυστηρή. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση υποχρεώνει τους πολίτες της να είναι εξαιρετικά συνεπείς και τακτικοί σε ό,τι αφορά τη συντήρηση των οχημάτων τους. Έτσι, λοιπόν, οι πολίτες περνούν πολύ συχνά το αντίστοιχο ΚΤΕΟ, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα, οι μοτοσυκλέτες κτλ. να διατηρούνται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

Έτσι, οι εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θυμίζουν αρκετές φορές εκείνες των καινούργιων, καθώς τα γερμανικά οχήματα που φθάνουν στη χώρα μας είναι «του κουτιού».

 

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από  transportationews.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest