Να αγοράσω καινούργιο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο;

Carbrokers.gr

Βασικός κανόνας για την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, είναι η διατήρηση της υψηλής εμπορικής του αξίας και κατά πόσο εμπορεύσιμο είναι στην αγορά. Τα καινούργια αυτοκίνητα όταν αγοραστούν και βγάλουν πινακίδες αυτομάτως χάνουν το 10%-15% της αξίας τους. Ειδικοί εκτιμητές του χώρου υποστηρίζουν ότι τα πρώτα 2 χρόνια ένα καινούργιο αυτοκίνητο χάνει την αξία του περίπου 30%, ενώ τα επόμενα 3 χρόνια το όχημα αυτό χάνει ακόμα περισσότερο 15%-20%. Μετά τα 6 χρόνια ο ρυθμός σταθεροποιείται στο 5% ετησίως, ενώ μετά τα 10 χρόνια είναι περίπου 1,5% ανά 2 χρόνια.

Να τονίσουμε ότι η πτώση της αξίας του οχήματος υπολογίζεται πάντα με την τιμή του καινούργιου την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Στα σημερινά δεδομένα, αυτοκίνητα των  2000κ.εκ. είναι αντιεμπορικά και χάνουν γρήγορα την αξία τους, ενώ αυτοκίνητα άνω των 2000κ.απευθύνονται σε κοινό που δεν τους ενδιαφέρει η αξία, διατήρηση εμπορικότητας και κόστος συντήρησης. Αυτοκίνητα έως 1600 κ.εκ είναι πιο εμπορικά και δεν έχουν τόσο υψηλό κόστος συντήρησης.

Απο τα δικά μας στατιστικά, για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αλλά και καινούργια που εξυπηρετούμε τους πελάτες μας, κατασκευαστές όπως Toyota, Opel, Ford, Nissan, Suzuki και Fiat είναι πολύ  εμπορικά οχήματα και παράλληλα αξιόπιστα.

Στην Carbrokers η φιλοσοφία μας είναι να σας βοηθάμε να επιλέξετε το κατάλληλο αυτοκίνητο, είτε μεταχειρισμένο είτε καινούργιο, προσαρμοσμένο ακριβώς στις ανάγκες σας. Συζητάμε μαζί και αποφασίζουμε ποιά είναι η κατάλληλη στιγμή για να αγοράσετε ή να πουλήσετε το αυτοκίνητο σας, έτσι ώστε να μην χάνετε χρήματα. Παρακολουθούμε την αγορά στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και σας ενημερώνουμε για να κάνετε μαζί μας πάντα την σωστή κίνηση, την κατάλληλη στιγμή.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest