Μοτοσυκλέτες από Γερμανία & Εκτελωνισμός

μοτοσυκλέτες-από-γερμανία-εκτελωνισμός

Μπορεί οι μοτοσυκλέτες μας να κλείστηκαν στα γκαράζ μας για μια μακρά περίοδο, μιας και τα δύο τελευταία χρόνια ο κορωνοϊός έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η δίψα μας για βόλτα με μηχανή έσβησε ή μειώθηκε. Αντίθετα, καλά κρατεί και πολλαπλασιάζεται.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για την ελληνική αγορά, μάλιστα. Αντίθετα, σε πολλές χώρες παρατηρείται αύξηση στο ενδιαφέρον για αγορά μηχανής.

Γερμανία – Τα μάτια στραμμένα στις μηχανές

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά δεδομένα που λαμβάνουμε από τη Γερμανία, μια χώρα που διαθέτει συντηρητικούς οδηγούς ως επί το πλείστο, η αύξηση στις πωλήσεις για το 2020 ήταν της τάξεως του 18%.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή άνοδο, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Γερμανοί δεν χρησιμοποιούν το ίδιο συχνά με εμάς ή με άλλες χώρες το συγκεκριμένο μέσο. Εξάλλου, οι δρόμοι τους δεν αντιμετωπίζουν το ίδιο κυκλοφοριακό πρόβλημα με την Ελλάδα ή με άλλες χώρες της Ευρώπης και παγκοσμίως. Για εκείνους, η μοτοσυκλέτα αποτελεί μια διαφυγή από τον ελεύθερό τους χρόνο και μάλιστα, σε ημέρες που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Παρ’ όλα αυτά, λόγω των νέων διατάξεων ταξινόμησης των Euro 4 μοντέλων που έπρεπε να έχουν ταξινομηθεί πριν το τέλος του χρόνου 2020, οι μοτοσυκλέτες είχαν την τιμητική τους.

Εισαγωγή μοτοσυκλέτας από Γερμανία – Γιατί σε συμφέρει

Όπως ισχύει για τα αυτοκίνητα, έτσι και για τις μηχανές, είναι γενικά παραδεκτό ότι η γερμανική αγορά είναι μια προτιμητέα επιλογή για πολλούς Έλληνες. Όχι αδίκως όμως. Είναι αλήθεια ότι η γερμανική νομοθεσία σε σχέση με την ποιότητα των οχημάτων και το πόσο συχνά πρέπει αυτά να ελέγχονται, είναι πολύ αυστηρή. Ως αποτέλεσμα, τα γερμανικά αυτοκίνητα, ακόμη και μεταχειρισμένα, δεν υστερούν από ένα καινούργιο όχημα.

Πολλώ δε μάλλον οι μηχανές, μιας και οι Ευρωπαίοι φίλοι μας, δεν βγαίνουν με την ίδια συχνότητα στους δρόμους με τις μηχανές τους (λόγω καιρικών συνθηκών αλλά και νοοτροπίας, όπως προείπαμε). Κοινώς, οι μηχανές τους είναι αυτό που θα λέγαμε «του κουτιού». Επομένως, πρόκειται για μια προτιμητέα αγορά.

Τέλος ταξινόμησης – Πώς θα το υπολογίσεις

Όπως ισχύει για τα λοιπά οχήματα, έτσι και για τις μοτοσυκλέτες, το τέλος ταξινόμησης υπολογίζεται από τα κυβικά εκατοστά. Όσες μοτοσυκλέτες ανήκουν στη δασμολογική τάξη 87.11, τότε υπάγονται στο εξής καθεστώς:

  • Μέχρι και 125 κ.ε. – Ο%
  • 126 – 249 κ.ε. – 2%
  • 250 – 900% κ.ε. – 7%
  • 901 – 1.400 κ.ε. – 12%
  • 401 – 1.600 κ.ε. – 14%
  • 1601 – 1.800 κ.ε. – 17%
  • 801 και άνω – 25%

Παράγοντες που παίζουν ρόλο για το τέλος ταξινόμησης

Πολύ σημαντικό ρόλο στο τέλος ταξινόμησης παίζει η φορολογητέα αξία, η οποία διαμορφώνεται από τον υπολογισμό της τιμής χονδρικής πώλησης. Αναλυτικότερα, για να υπολογίσουμε την τελική τιμή, εξετάζουμε την τιμή χονδρικής πώλησης, στην οποία πωλούνταν η μοτοσυκλέτα τη χρονική περίοδο που αυτή κυκλοφόρησε στη διεθνή αγορά.

Λαμβάνοντας αυτή την τιμή υπ’ όψιν, στη συνέχεια εξετάζουμε την τιμή που αυτή έχει τη στιγμή που κάνουμε την αγορά, με δεδομένο ότι η μοτοσυκλέτα μέσα στα χρόνια έχει υποστεί φθορά λόγω χρήσης ή εξαιτίας άλλων αιτιών.

Τα ποσοστά μείωσης διαμορφώνονται ως εξής:

  • Από 1 χρόνο έως και 2 έτη – 14%
  • Περισσότερα από 2 μέχρι και 3 χρόνια – 21%
  • Πάνω από 3 μέχρι και 4 έτη – 25%
  • Πάνω από 4 μέχρι και 5 έτη – 32%
  • Πάνω από 5 μέχρι και 6 έτη – 35%
  • Περισσότερα από 6 μέχρι και τα 7 χρόνια – 39%
  • Πάνω από 7 μέχρι και 8 χρόνια – 42%
  • Για περισσότερα από 8 χρόνια – 46%

Τέλος, πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν λοιπά έξοδα, όπως προμήθειας, εκφόρτωσης, ασφάλισης κτλ.

Ρώτησε τους Carbrokers & απαλλάξου από τη γραφειοκρατία

Αν θέλεις να απαλλαγείς από τη γραφειοκρατία, μπορείς. Στην Carbrokers έχουμε δομήσει ένα οργανωμένο σύστημα για τη διασφάλιση του τεχνικού ελέγχου, τη μεταφορά και όλα τα διαδικαστικά εντός κι εκτός Ελλάδας που απαιτεί μια τέτοια αγορά. Δες περισσότερα εδώ.

Για να αγοράσεις τη δική σου μοτοσυκλέτα απλά κι εύκολα, άφησε τα στοιχεία σου εδώ και ένας εκπρόσωπός μας θα σε καλέσει άμεσα. Αλλιώς, επικοινώνησε μαζί μας στο 2130996004

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest