Μετοικεσία αυτοκινήτου από το εξωτερικό

Μετοικεσία αυτοκινήτου από το εξωτερικό

Σκέφτεστε να μετοικήσετε στην Ελλάδα; Σας προβληματίζει η μεταφορά οχήματος και ο τελωνιακός φόρος; Μπορείτε να προγραμματίσετε τον επαναπατρισμό σας ενώ η carbrokers.gr αναλαμβάνει τη διαδικασία μετοικεσίας του οχήματος σας. Είναι χαρά μας να μπορέσουμε να διευκολύνουμε την επιστροφή σας στην Ελλάδα. Έπειτα από προηγούμενες συνεργασίες μας, διαθέτουμε την τεχνογνωσία να σας υποστηρίξουμε κατά την μετοικεσία αυτοκινήτου και κάθε οχήματος, ανεξαρτήτως χώρας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες σχετικά την μετοικεσία του οχήματος σας και πως μπορούμε να σας διευκολύνουμε.

Ποια φυσικά πρόσωπα δικαιούνται φοροελάφρυνση κατά τον επαναπατρισμό

Ως φυσικά πρόσωπα ορίζονται οι Αλλοδαποί υπήκοοι άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Έλληνες ή σύζυγοι Ελλήνων υπηκόων και οι Αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών. Η μετοικεσία μπορεί να επιβεβαιωθεί εάν κάποιο από τα παραπάνω νομικά πρόσωπα διέμενε ή/και εργαζόταν στο εξωτερικό για τουλάχιστον δυο συναπτά έτη.

Υπό ποιες προϋποθέσεις πραγματοποιείται η μετοικεσία οχήματος άνευ φόρων

Σημαντικό για την μετοικεσία του οχήματος είναι, η κατοχή του από το άτομο που επαναπατρίζεται για τουλάχιστον έξι μήνες πριν την έκδοση του πιστοποιητικού μετοικεσίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ενδιαφερόμενος απαλλάσσεται πλήρως από τους δασμούς, το ΦΠΑ και το τέλος ταξινόμησης. Κατά τον επαναπατρισμό μπορεί να επωφεληθεί φοροελάφρυνση μόνο για ένα όχημα από όσα έχει στη κατοχή του.

Στην Ελλάδα μπορεί να εισέλθει  ένα από τα παρακάτω οχήματα:

 • Επιβατικό αυτοκίνητο (Ι.Χ.)
 • Αυτοκινούμενο τροχόσπιτο (Ι.Χ.)
 • Ρυμουλκόμενο τροχόσπιτο
 • Μοτοποδήλατο ή μοτοσικλέτα
 • Σκάφος αναψυχής
 • Ιδιωτικό αεροπλάνο
Απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά για την ολοκλήρωση της μετοικεσίας

Σίγουρα ο γραφειοκρατικός όγκος λόγω του επαναπατρισμού σας θα είναι από τα πιο αγχωτικά σημεία καθώς σκέφτεστε να επιστρέψετε στην πατρίδα. Για αυτό τον λόγο έχουμε δομήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα που μπορεί να σας βοηθήσει. Αναλαμβάνουμε την πρόβλεψη της κοστολόγησης και την διαδικασία για λογαριασμό σας.

Το πλάνο μετοικεσίας του οχήματος σας συμπεριλαμβάνει:
 • Την κοστολόγηση για τα τέλη ταξινόμησης και τους λοιπούς δασμούς που ίσως θα πρέπει να καταβάλεις
 • Τον εκτελωνισμό των οχημάτων ή του οχήματός σου
 • Τη διεκπεραίωση των εγγράφων που θα χρειαστούν για την πλήρη διαδικασία
 • Τη γραφειοκρατική διαδικασία που αφορά στην επανακυκλοφορία (επαναταξινόμηση) των οχημάτων στην Ελλάδα
 • Τη μεταφορά του οχήματός σου στη χώρα , κ.ά.

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα αποφεύγετε το ενδεχόμενο προστίμου. Σημαντικό είναι να αλλάξουν και οι πινακίδες κυκλοφορίας. Εάν χρησιμοποιείτε πινακίδες εξωτερικού ενώ δεν υπάρχει το αποδεικτικό συνήθους κατοικίας σε άλλη χώρα, σε πιθανό έλεγχο θα υπάρξουν κυρώσεις.

Γιατί να επιλέξετε την carbrokers.gr για την μεταφορά του οχήματος σας

Στόχος μας είναι να σας απαλλάξουμε από διαδικασίες που μπορούν να σας κοστίσουν χρόνο και χρήματα. Μπορούμε  να αναλάβουμε τη μετοικεσία του αυτοκινήτου σας από οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης διαμένετε, ώστε να ολοκληρωθεί η μετοικεσία σας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, συνεργαζόμαστε με τον μεγαλύτερο όμιλο μεταφορών που ειδικεύεται στην μεταφορά οχημάτων σε διεθνείς προορισμούς. Αναλαμβάνουμε κυρίως αυτοκίνητα και ελαφρά επαγγελματικά  οχήματα χρησιμοποιώντας ειδικό ρυμουλκούμενο πολλαπλών χρήσεων. Εφόσον, αναλάβουμε την μεταφορά του οχήματος σας, σας εγγυόμαστε ότι θα τηρηθούν όλες οι απαραίτητες εγγυήσεις βάση την  ευρωπαϊκή νομοθεσία, σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα κατά την διάρκεια της μεταφοράς.

 

Για να ολοκληρώσετε εύκολα και γρήγορα την μετοικεσία του οχήματος σας, μπορείτε να μας καλέσετε στο 2130996004 ή να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας εδώ. Ένας έμπειρος εκπρόσωπος μας θα βρίσκεται πάντα διαθέσιμος για να σας εξυπηρετήσει.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest