Ποια είναι η καλύτερη εποχή για αγορά αυτοκινήτου;

Αγορά νέου αυτοκινήτου

Η αγορά ενός αυτοκινήτου είναι μια σημαντική απόφαση, η οποία απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και έρευνα. Πολλοί παράγοντες φαίνεται να επηρεάζουν αυτή τη διαδικασία. Ένας από αυτούς είναι και ο χρόνος πραγματοποίησης της αγοράς.

Ποια είναι λοιπόν η καλύτερη εποχή για την αγορά ενός αυτοκινήτου;

Η απάντηση περιλαμβάνει τις εποχιακές προσφορές, τα μοντέλα που προτιμάτε και το πότε αναμένεται η έκδοση νέων μοντέλων. Ας εξετάσουμε λοιπόν τις διάφορες πτυχές αυτού του θέματος, για να κατανοήσουμε καλύτερα πότε είναι η ιδανική στιγμή για να προχωρήσετε σε μια τέτοια σημαντική επένδυση.

Αγορά αυτοκινήτου το τελευταίο τετράμηνο του έτους

Το τελευταίο τετράμηνο του έτους αποτελεί σημαντική περίοδο για την αγορά αυτοκινήτου. Οι περισσότερες αντιπροσωπείες υιοθετούν στρατηγικές που περιλαμβάνουν μειωμένες τιμές και προωθητικά πακέτα.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι πωλητές επιδιώκουν την επίτευξη των ετήσιων στόχων τους πριν από το κλείσιμο του χρόνου, με την προετοιμασία γι’ αυτό να ξεκινά από τον Σεπτέμβρη. Εάν οι πωλητές βρίσκονται κοντά στην επίτευξη των στόχων τους, είναι πιθανότερο να προσφέρουν ακόμα περισσότερες εκπτώσεις, δημιουργώντας ευκαιρίες για τους αγοραστές να αποκτήσουν ένα νέο αυτοκίνητο σε πιο συμφέρουσα τιμή.

Όσο το έτος οδεύει προς το τέλος του, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να βρείτε και ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο σε προσφορά. Ο λόγος είναι τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία αποτελούν ένα σημαντικό ζήτημα που επηρεάζει τη χρονική στιγμή της αγοράς. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα οι ιδιοκτήτες να θέλουν να πουλήσουν ένα όχημα σε χαμηλότερη τιμή τον Δεκέμβριο, προκειμένου να γλιτώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Αγορά αυτοκινήτου λίγο πριν το Πάσχα

Η περίοδος πριν από το Πάσχα είναι ακόμα μια ευκαιρία για την αγορά αυτοκινήτου. Κατά αυτό το διάστημα, οι εταιρείες επιδιώκουν να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους, προσφέροντας ελκυστικές εκπτώσεις και δωρεάν πρόσθετες παροχές.

Αυτή η στρατηγική δίνει συνήθως μια ώθηση στην αγορά πριν από την περίοδο ξεκούρασης που ακολουθεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ως εκ τούτου, οι αγοραστές μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτές τις περιόδους, για να βρουν συμφέρουσες ευκαιρίες και να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο με extra λειτουργίες.

Εμβόλιμες προσφορές

Ασφαλώς, υπάρχουν εξαιρέσεις στον παραπάνω γενικό κανόνα. Πολλές αντιπροσωπείες, ειδικά στο εξωτερικό, πραγματοποιούν προωθητικές δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για τους πελάτες τους. Αυτό γίνεται συνήθως με τη μορφή ολιγοήμερων προσφορών, οι οποίες δίνουν κίνητρα για αγορά σε εκείνους που ήδη σκέφτονται να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παρακολουθείτε στενά την αγορά αυτοκινήτου του εξωτερικού.

Διαβάστε επίσης: Τι διαφορά έχει η αγορά μεταχειρισμένων της Γερμανίας από την αντίστοιχη της Ελλάδας

Δείτε τιμές από αυτοκίνητα στη Γερμανία

Λανσάρισμα νέων μοντέλων

Άλλη μια καλή χρονική στιγμή για να αγοράσετε ή να εισάγετε ένα αυτοκίνητο, είναι λίγο πριν το λανσάρισμα ενός νέου μοντέλου. Ήδη από τον Αύγουστο, που τα επερχόμενα μοντέλα της νέας σεζόν δεν έχουν ακόμη παρουσιαστεί στις αντιπροσωπείες, υπάρχει η δυνατότητα για ειδικές παραγγελίες ακόμη και από το εξωτερικό.

Εάν έχετε αποφασίσει ότι επιθυμείτε να είστε από τους πρώτους που θα οδηγήσουν ένα νέο μοντέλο, μια προπαραγγελία προς τα τέλη Αυγούστου μπορεί να σας το εξασφαλίσει. Αν σκέφτεστε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο, ακόμη κι αν δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε ακριβώς αυτό που αναζητάτε.

Εισαγωγή αυτοκινήτου

Πότε να αλλάξετε το αυτοκίνητό σας;

Η αγορά νέου αυτοκινήτου συχνά προϋποθέτει την πώληση του παλιού. Κατά την απόφαση αυτή, πρέπει να εξετάσετε το κόστος χρήσης του τωρινού οχήματος σε σχέση με το νέο, σε παράγοντες όπως κατανάλωση καυσίμου, κόστος ασφάλειας και συντήρησης.

Γενικά προτείνουμε αλλαγή αυτοκινήτου ανά 6-7 χρόνια, για να μπορείτε να αξιοποιείτε ένα καλό deal μεταπώλησης κάθε φορά. Αν η μεταπωλητική αξία του οχήματος δεν είναι κάτι που σας απασχολεί, η αλλαγή συστήνεται να γίνεται μετά από 15 χρόνια.

Νέο αυτοκίνητο με την carbrokers

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest