Κακή οδηγική συμπεριφορά: Πόσα από τα παρακάτω κάνεις;

kaki-odigiki-simperifora-posa-apo-ta-paratakato-kaneiw-otan-odhgeis

Όλοι όσοι οδηγούν, κάποια στιγμή της ζωής τους, μπορεί να έχουν αναπτύξει κακή οδηγική συμπεριφορά. Άλλοι πάλι, μπορεί να ανήκουν σε αυτούς, για τους οποίους η κόρνα αποτελεί προέκταση του χεριού τους και η μουσική πρέπει να είναι στη διαπασών, αλλιώς το αυτοκίνητο δεν παίρνει μπροστά.

Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, μάλλον θα βρεις τον εαυτό σου σε πολλά από τα παρακάτω. Αν όμως ανήκεις στο πρώτο group, έχουμε μια περιέργεια (και δύο, μη σου πω) για το πόσες φορές θα αναφωνήσεις «α, κι εγώ το κάνω αυτό»!

Ακολουθεί το top 6 με τις χειρότερες οδηγικές συνήθειες από τους drivers (παντός είδους) της Ελλάδας:

Κόρνα- Η καλύτερή σου φίλη

Σε προϊδεάσαμε λίγο παραπάνω, οπότε ας ξεκινήσουμε με αυτό. Εντάξει, αν έχεις μεγαλώσει στο χωριό, είναι πολύ λογικό να την αγαπάς τόσο πολύ. Γιατί στην επαρχία δεν μιλάμε (όσοι έχουμε καταγωγή από χωριά, το επιβεβαιώνουμε). Κορνάρουμε ή γνέφουμε φωνάζοντας. Αλλά είναι άλλο να πατήσεις μια μικρή κόρνα για ένα ελληνικότατο «γεια» (αν κι αυτό δεν επιτρέπεται), άλλο να πας την κολλητή σου ντυμένη νύφη με κόρνες μέχρι την εκκλησία κι άλλο να κορνάρεις με νεύρα κάθε 2 λεπτά. Ναι. Ακόμη κι αν ο μπροστινός σου πάει σαν μωρό σε ποδήλατο με βοηθητικές ρόδες. Κυρίως δε, αν είσαι μες στην πόλη!

Κλείνεις ράμπες και θέσεις parking; – Λίγη ντροπή!

Γενικά, οι υποδείξεις είναι εχθροί μας. Αλλά αν είσαι από αυτούς ή από εκείνες που κλείνετε τις ράμπες για καροτσάκια ή από τους ίδιους που παρκάρουν σε θέσεις για ΑΜΕΑ και εγκύων, παρακαλούμε σταματήστε ό,τι κάνετε. Παιδιά, είναι θέμα σεβασμού για τους συνανθρώπους μας, δεν είναι απλώς κακή οδηγική συμπεριφορά. ΟΚ, υπάρχει όντως θέμα parking στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά δεν είναι λύση η παρεμπόδιση των συνανθρώπων μας.

Ανάβεις μεγάλη σκάλα ενώ είσαι σε δρόμους με κίνηση;

Δεν μιλάμε για εσένα που έχεις τζιπάκι και ακούς βρισιές χωρίς λόγο, επειδή τα φώτα σου είναι πιο ψηλά. Αλλά αναφερόμαστε σ’ εσένα φίλη/ φίλε, που έχεις στο «δυνατό» τα φώτα σου παντού και πάντοτε, με αποτέλεσμα να τυφλώνεις κόσμο. Αφενός, είναι ενοχλητικό κι αφετέρου, επικίνδυνο. Please, stop it!

Έχεις στο τέρμα τη μουσική και κατεβασμένα τα παράθυρα

Όλοι διαθέτουμε έναν κάγκουρα μέσα μας. Άλλοι τον βγάζουμε σε σπινιαρίσματα, άλλοι κάπου αλλού. Και ναι… Μπορεί να πορώνεσαι με Καίτη Γαρμπή, Kanye West ή με Βασίλη Καρρά. Μπράβο σου και ώπα! Αλλά όταν είσαι σε κατοικημένη περιοχή και μου κυκλοφορείς με τη μουσική στο τέρμα, θα το ακούσεις το σχόλιό σου και μην μας πεις ότι δεν σε είχαμε προειδοποιήσει. Γιατί την ίδια στιγμή που εσύ ακούς το αγαπημένο σου hitάκι και το τραγουδάς κιόλας στο τέρμα, κάποιος κοιμάται, δουλεύει, αράζει ή ό,τι άλλο. Άσε που όταν το κάνεις αυτό, αποσπάται και η προσοχή σου από τον δρόμο! Γι’ αυτό σου λέμε… Χαμήλωσέ το, βρε παιδί μου. Ακόμη κι αν έχεις πάει διακοπές!

Δεν ανάβεις φλας; – Δεν ξέρουμε πού πας!

Αν δεν πεις στους άλλους αν θέλεις να πας δεξιά ή αριστερά, τότε δεν θα ξέρουν ότι θα στρίψεις. Ξέρεις, λοιπόν, τι μπορεί να συμβεί τότε; Αν κάποιος σε ακολουθεί και δεν δει ότι στρίβεις, πιθανώς θα τρακάρετε. Διαφορετικά, μπορεί να σε βρίσει, να εκνευριστείτε, να τσακωθείτε και ό,τι άλλο. Αλλά το χειρότερο είναι ότι μπορεί κάποιος (ειδικά οι επιβάτες μηχανών) να τραυματιστούν πολύ σοβαρά, σε τέτοιες απότομες οδηγικές… αποφάσεις. Το νου σου, λοιπόν!

Τσατάρεις ενώ οδηγείς – Ένοχος/η!

Αποφασίζουμε να μην είμαστε αυστηροί με όσους χρησιμοποιείτε το Bluetooth για να μιλήσετε ενώ οδηγείτε. Αν και μερικοί αφαιρείστε πολύ από τον δρόμο και δεν το θέλει κανείς μας αυτό. Ας μιλήσουμε επομένως, μόνο για εσάς που δεν έχετε Bluetooth κι άρα, κρατάτε το κινητό σας κι οδηγείτε ταυτόχρονα. Ή για εσάς που τσατάρετε ενώ είστε στο τιμόνι. Όχι, όχι και πάλι, όχι. Γιατί αυτό δεν είναι απλώς κακή οδηγική συμπεριφορά. Είναι έγκλημα! Είναι το ιδανικό, αν θέλεις να χτυπήσεις εσύ ή κάποιος άλλος. Και δεν πιστεύουμε ότι θα ήθελες κάτι τέτοιο.

Οπότε, θα σου πούμε κάτι που θα άκουγες ως συμβουλή από τον μποέμ τύπο της παρέας. Καμιά φορά πρέπει να τους αφήσεις να σε ψάχνουν. Οπότε, μην αγχώνεσαι να είσαι πάντοτε on call.

Τάδε έφη η Carbrokers team και αμαρτίαν ουκ έχει!

Θέλεις να αγοράσεις το δικό σου αυτοκίνητο; Κάλεσέ μας στο 2130996004 ή επικοινώνησε μαζί μας εδώ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest