Θα μειωθούν οι τιμές των αυτοκινήτων?

Θα μειωθούν οι τιμές των αυτοκινήτων

Θα μειωθούν οι τιμές των αυτοκινήτων; Και αν ναι πότε;

Η αύξηση των τιμών στα νέα μοντέλα αυτοκινήτων έρχεται να ολοκληρώσει το παζλ της λίστας αναμονής των αντιπροσωπειών, της αδυναμίας απόκτησης καινούργιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου και βέβαια της συνεχώς ανοδικής πορείας της τιμής των καυσίμων. Σε προηγούμενο άρθρο αναλύσαμε ενδελεχώς το ζήτημα των καθυστερήσεων στα καινούργια αυτοκίνητα. Η αναμονή από τις αντιπροσωπείες μπορεί να φτάσει μέχρι και το ένα έτος.

Παρακάτω θα βρείτε στοιχεία από την έρευνα της Jato Dynamics η οποία αποδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή αγορά έχει κουραστεί από τις ανατιμήσεις στο χώρο του αυτοκινήτου και περνά μια κρίση, που δεν φαίνεται να ξεπερνά άμεσα.

 

Η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων νοσεί από μεταδοτική ανατίμηση

Στις ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ολλανδία και Νορβηγία) στις οποίες μελετήθηκε η διάθεση νέων αυτοκινήτων για το διάστημα του Ιουνίου του 2022 η μέση τιμή λιανικής ήταν στα 44.101€. Η διαφορά με το 2015 είναι αισθητή καθώς τότε κυμαίνονταν στα 35.500€.

Αξίζει να σημειωθεί ιδιαίτερα η εκτόξευση των τιμών στη Νορβηγία. Η αγορά νέων αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης σημείωσε μια αύξηση της τάξης του 63%, με απώτερο σκοπό την εξάλειψη τους από τους δρόμους. Συγκεκριμένα, η τιμή πώλησης διαμορφώθηκε στα 68.677€ από τα 42.199€ που είχε διαμορφωθεί το προηγούμενο διάστημα.

 

Η Ελλάδα, δε θα μπορούσε να απουσιάζει από τον χάρτη ανατιμήσεων των αντιπροσωπειών

Η Ελληνική αγορά δεν αποτελεί εξαίρεση στο κύμα των ανατιμήσεων. Εάν κάνετε μια έρευνα αγοράς θα δείτε τις τιμές να μεταβάλλονται με ανοδική πορεία τις τάξεως των 2.000-4.000€. Για να υπάρξει κάποια ελπίδα θα έπρεπε να ακολουθήσει η Ευρώπη το παράδειγμα της Κίνας, η οποία σημείωσε μόνο μια μικρή αύξηση 5% τα τελευταία χρόνια στα νέα αυτοκίνητα.

 

Η αλλαγή στον ηλεκτροκίνητο μηχανισμό δεν είναι προσιτή

Επιμένοντας λίγο ακόμα στην μελέτη για την ευρωπαϊκή αγορά δε μπορεί να περάσει απαρατήρητη η κλίση των παραγωγών προς τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Η μέση τιμή πώλησης στην Ευρώπη ανέρχεται στα €55.821. Οι Νορβηγοί πολίτες βάσει των οικονομικών στοιχείων που παρουσιάζει ο πληθυσμός φαίνεται να είναι οι μόνοι που μπορούν να υποστηρίξουν αυτή την τιμή πώλησης. Για την υπόλοιπη γηραιά ήπειρο διατηρούμε αμφιβολίες.

 

Μονόδρομος η επιλογή μεταχειρισμένου μοντέλου από το εξωτερικό

Όσο οι εγχώριες αντιπροσωπείες αποθαρρύνουν το καταναλωτικό κοινό να επενδύσει σε ένα νέο μοντέλο αυτοκινήτου, η αγορά μεταχειρισμένων της Γερμανίας βρίθει από πολυτελής και αξιόπιστες επιλογές. Η carbrokers.gr ειδικεύεται στην εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κατα παραγγελία. Επιλέγετε το όχημα που σας ταιριάζει και αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες ελέγχου, εισαγωγής και παράδοσης αφαιρώντας σας το περιττό βάρος των διαπραγματεύσεων και των γραφειοκρατιών.

Είναι σημαντικό ότι μεγάλος όγκος από τα οχήματα που διατίθενται στην αγορά μεταχειρισμένων της Γερμανίας είναι ετοιμοπαράδοτα και ελάχιστα χρησιμοποιημένα. Με μέσο χρόνο χρήσης τα 4 χρόνια αποτελεί την πλέον συμφέρουσα επιλογή για κάποιον που επιθυμεί να επενδύσει σε ένα αυτοκίνητο με σύγχρονα χαρακτηριστικά. Ακόμη, ο λιγοστός χρόνος αναμονής παράδοσης είναι ένας ακόμη σημαντικός λόγος που συνηγορεί σε αυτή την επιλογή.

 

Βρισκόμαστε δίπλα σας στην επιλογή του νέου σας αυτοκινήτου

Η carbrokers.gr αναλαμβάνει την εισαγωγή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου κατά παραγγελία. Για να αποκτήσετε νέα μεταχειρισμένα οχήματα εξωτερικού, καλέστε μας στο 2130996004 ή συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας εδώ. Ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, ώστε να συζητήσετε λεπτομέρειες για την επιλογή του κατάλληλου οχήματος για εσάς.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest