Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια έντονη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση. Όλες οι κυρίαρχες εταιρείες αυτοκινήτων, προχωρούν σε σημαντικές επενδύσεις που έχουν ως στόχο τη βελτίωση και την εξέλιξη της ηλεκτρικής αυτοκίνησης, η οποία αδιαμφισβήτητα αποτελεί το μέλλον για τα οχήματα. Η ανάγκη για μείωση των ρύπων και οι περιορισμένες δυνατότητες των μηχανών εσωτερικής καύσης έχουν στρέψει το ενδιαφέρον των αυτοκινητοβιομηχανιών σε νέες, βιώσιμες λύσεις, αποδεικνύοντας ότι το αυτοκίνητο μπήκε στη νέα εποχή. Αν θέλεις κι εσύ να χτυπάς στον παλμό της καινοτομίας, απευθύνσου στην carbrokers κι οι ειδικοί μας θα σου βρουν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου.
 

Τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης είναι:

1. Σύγκριση ετήσιου κόστους χρήσης βενζίνης ή πετρελαίου με ηλεκτρικό όχημα:

2. Service ηλεκτροκίνητου

Στα ηλεκτρικά οχήματα δεν χρειάζεται service, όπως στα υπόλοιπα είδη αυτοκινήτων που διαθέτουν κινητήρες εσωτερικής καύσης. Δηλαδή δεν υπάρχουν αλλαγές μπουζί, ιμάντων, λαδιών κ.ο.κ.

3. Τέλη κυκλοφορίας

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν τέλη κυκλοφορίας.

4. Εισαγωγή ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν πληρώνουν τελωνείο. Μπορείτε δηλαδή να εισαγάγετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς να χρεωθείτε δασμούς.

5. Χρόνος φόρτισης

Εάν φέρει φορτιστή ταχείας, δηλαδή τριφασικό ρεύμα, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο φορτίζει στο 100% μέσα σε μόλις 70 λεπτά. Αντίστοιχα, με έναν απλό φορτιστή οικιακού εξοπλισμού θα χρειαστεί περίπου 7 ώρες.

6. Εγγύηση και χρόνος ζωής μπαταριών

Οι περισσότεροι κατασκευαστές δίνουν περίπου 10 χρόνια ζωής σε όλα τα μοντέλα ηλεκτροκίνησης.

7. Τιμές ηλεκτροκίνητων

Στην Ελλάδα οι τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ακόμα υψηλές. Αντίθετα, η αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου από τη Γερμανία είναι σαφώς πιο συμφέρουσα.

8. Αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Στα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, η αυτονομία κυμαίνεται από 250 έως 450 χιλιόμετρα.

Αν αναλογιστούμε ότι ο μέσος όρος των χιλιομέτρων που διανύει καθημερινά ένας Έλληνας οδηγός κυμαίνεται στα 50 με 70 χιλιόμετρα, κατανοούμε ότι η αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι μεγάλη.