Επαναπατρίζεσαι; Κάνε τη μετοικεσία του οχήματός σου γρήγορα & απλά

επαναπατρίζεσαι;-μετοικεσία-γρήγορα-απλά

Αν είσαι από τους Έλληνες του εξωτερικού που αποφασίζουν να επαναπατριστούν, αργά ή γρήγορα θα χρειαστείς οδηγίες για τη μετοικεσία των προσωπικών σου αντικειμένων. Τι γίνεται με τη μετοικεσία του οχήματός σου για παράδειγμα; Ποια είναι η διαδικασία μετατροπής πινακίδων σε ελληνικές; Ποιες είναι οι διαδικασίες για τον εκτελωνισμό οχημάτων;

Μπορεί η διαδικασία να φαίνεται δαιδαλώδης… Ωστόσο, με τη βοήθεια της ομάδας μας, θα έχεις τη δυνατότητα να φέρεις το όχημά σου στη χώρα μας χωρίς να μπλέξεις στα περίπλοκα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Μετοικεσία & συνολικά έξοδα 

Συχνά, ακούμε από τους συνεργάτες μας ότι ένας από τους πιο βασικούς πονοκεφάλους για τους μετοικούντες είναι η πλήρης κοστολόγηση εξόδων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, είναι δύσκολο πολλές φορές να υπολογίσει κανείς τα έξοδα του τέλους ταξινόμησης, της μεταφοράς, το τελωνείο, τα ενδεχόμενα έξοδα που αφορούν στην επαναταξινόμηση του οχήματος στην Ελλάδα κ.ά. Δικαίως, θα πούμε εμείς. Γιατί είναι αλήθεια ότι πρόκειται για μια αρκετά περίπλοκη διαδικασία που απαιτεί επίσης τη συγκέντρωση πολλών εγγράφων και τον ακριβή υπολογισμό όλων των εξόδων.

Πότε προβλέπεται απαλλαγή σε φόρους

Όσον αφορά σε φόρους και δασμούς πάντως, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι προβλέπεται απαλλαγή για τα προσωπικά είδη που ο μετοικών είχε στην κατοχή του για τουλάχιστον έξι μήνες πριν λάβει το πιστοποιητικό μετοικεσίας. Αυτό ισχύει, ανεξαρτήτως της παλαιότητας των οχημάτων και με την προϋπόθεση να έχει στα χέρια του τα πρωτότυπα έγγραφα των τίτλων κυριότητας. Ωστόσο, αυτή η απαλλαγή δεν ισχύει για όλα τα οχήματα, παρά για ένα από αυτά (Ι.Χ. αυτοκίνητο ή τροχόσπιτο αυτοκινούμενο, ρυμουλκόμενο τροχόσπιτο, μοτοποδήλατο ή μοτοσικλέτα, σκάφος αναψυχής ή ιδιωτικό αεροπλάνο).

Δες αναλυτικότερες λεπτομέρειες για τη μετοικεσία στο άρθρο μας «Μετοικεσία και μέσο μεταφοράς; Μάθε ό,τι χρειάζεσαι!».

Διεκπεραίωση εγγράφων, μεταφορά οχημάτων από την Carbrokers

Για να πραγματοποιηθεί η μετοικεσία του οχήματος χρειάζονται ορισμένα βασικά έγγραφα (π.χ. δίπλωμα οδήγησης, ο τίτλος κυριότητας του οχήματος κ.ά.). Πέρα από αυτά, για να γίνει η μετεγκατάσταση του ενδιαφερομένου στην Ελλάδα, χρειάζεται ένας προγραμματισμός. Αυτός αφορά στη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών και στη δρομολόγηση πραγμάτων, για την επίτευξη του τελικού στόχου, δηλαδή της μετοικεσίας του οχήματος.

Στην Carbrokers, λοιπόν, αναλαμβάνουμε την πλήρη διεκπεραίωση της μετοικεσίας. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύστημα που έχουμε δομήσει, κάνουμε μια πλήρη κοστολόγηση στον μετοικούντα για τα έξοδά του και πραγματοποιούμε εμείς την πλήρη διαδικασία, για λογαριασμό του.

Πιο αναλυτικά, αναλαμβάνουμε:

  • Την κοστολόγηση για τα τέλη ταξινόμησης και τους λοιπούς δασμούς που ίσως θα πρέπει να καταβάλεις
  • Τον εκτελωνισμό των οχημάτων ή του οχήματός σου
  • Τη διεκπεραίωση των εγγράφων που θα χρειαστούν για την πλήρη διαδικασία
  • Τη γραφειοκρατική διαδικασία που αφορά στην επανακυκλοφορία (επαναταξινόμηση) των οχημάτων στην Ελλάδα
  • Τη μεταφορά του οχήματός σου στη χώρα , κ.ά.

Υποστηρίζουμε τη μετοικεσία εκτός & εντός Ε.Ε. 

Διαθέτουμε την εμπειρία της διαδικασίας, καθώς έχουμε πραγματοποιήσει μετοικεσίες για επαναπατριζόμενους Έλληνες οι οποίοι βρίσκονταν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία). Παράλληλα όμως, έχουμε την τεχνογνωσία και το δίκτυο για να υποστηρίξουμε μετοικεσίες κι άλλων χωρών εκτός Ε.Ε. , για τις οποίες ισχύουν άλλες προϋποθέσεις και όροι.

Κάλεσέ μας στο 2130996004 ή μπες εδώ και άφησέ μας τα στοιχεία σου. Ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου, ώστε να συζητήσετε λεπτομέρειες για τη μετοικεσία του οχήματός σου!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest