Εγγύηση αυτοκινήτων για αιφνίδιες μηχανικές & ηλεκτρικές βλάβες

εγγύηση οχημάτων

Η συγκεκριμένη κάλυψη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ήδη κατόχους οχημάτων.

Το επίπεδο κάλυψης που προσφέρουμε αυτή την στιγμή είναι το ακόλουθο και αφορά οχήματα μέχρι 8 ετών από την πρώτη ημερομηνία κυκλοφορία τους. Η κάλυψη αφορά μόνο επιβατικά και ελαφρά φορτηγά αυτοκίνητα εξαιρουμένων μοτοσικλετών, μοτοποδηλάτων, δημοσίων εμπορικών οχημάτων οποιασδήποτε κατηγορίας, οχημάτων διπλής τροφοδοσίας, υβριδικών οχημάτων καθώς και οχημάτων τα οποία τροφοδοτούνται με ηλεκτρισμό.

Ασφάλιση Μηχανικών Βλαβών

(ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΛΥΨΗΣ)
Το παρόν επίπεδο κάλυψης ασφαλίζει το όχημα κατά αιφνίδιας βλάβης των μηχανικών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων του και μερών τα οποία έχουν τοποθετηθεί από τον κατασκευαστή, ως αυτά περιοριστικά περιγράφονται κατωτέρω και καλύπτουν αποκλειστικά και μόνο τα κάτωθι εξαρτήματα:

Α) Κινητήρας:

Κυλινδροκεφαλή, Ζύγοθρα, Υδραυλικά Οστίρια, Εισαγωγή και Βαλβίδες Εξαγωγής (εξαιρούνται οι καμένες βαλβίδες), Ελατήρια και Οδηγοί, Οστίρια, Εκκεντροφόρος και Κουζινέτα, Γρανάζι Χρονισμού και Ιμάντες Χρονισμού (εξαιρούνται οι τεντωτήρες), Αντλία Λαδιού, Έμβολα, Μπιέλες, Ελατήρια Εμβόλου, Κύλινδροι, Μπιέλες, Πύρους και Ασφάλειες, Στροφαλοφόρο, Αντιτριβικές Ροδέλες, Δακτυλίδια, Σφόνδυλοι, Βολάν Κινητήρα, Γρανάζι Μεταβλητής, ECU.

Β) Τούρμπο (Υπερσυμπιεστής):

Το τούρμπο, βαλβίδα πιέσεως και οι μηχανικοί σύνδεσμοί της, βαλβίδα πιέσεως αέρα και αντλία νερού.

Γ) Δίσκο- Πλατό:

Πλατό, δίσκο, αντλία συμπλέκτη κ τη βοηθητική αντλία,ντίζα συμπλέκτη, οι ρεγουλατόροι και το ρουλεμάν του συμπλέκτη είναι καλυπτόμενα μόνο για μηχανική βλάβη ή αν έχουν χαλάσει από λάδι. Εάν είναι από φθορά ή είναι καμένα ο δίσκος- πλατό δεν καλύπτονται.

Δ) Σασμάν (Μηχανικό):

Όλα τα εσωτερικά εξαρτήματα συμπεριλαμβανομένων των γραναζιών, αξόνων, συγχρονιζέ, ελατηρίων, επιλογέων, ρουλεμάν και το μηχανισμό του λεβιέ.

Ε) Σασμάν(Αυτόματο):

Όλα τα εσωτερικά εξαρτήματα συμπεριλαμβανομένων κονβέρτερ, γρανάζια, δισκάκια, λάστιχα, κέλυφος, άξονες, ρουλεμάν και ότι μηχανικά εξαρτήματα έχει ο λεβιές.

ΣΤ) Μονάδα Μπροστινής κίνησης:

Όλα τα εσωτερικά εξαρτήματα συμπεριλαμβανομένων, πλανήτες και δορυφόρους, ρουλεμάν διαφορικού, ημιαξόνια( CV) και εξωτερικούς άξονες, σταυρούς και ρουλεμάν τροχού.

Ζ) Μονάδα Πίσω κίνησης:

Όλα τα εσωτερικά εξαρτήματα συμπεριλαμβανομένων , πλανήτες και δορυφόρους, ρουλεμάν διαφορικού, άξονες και ολόκληρο το γκρουπ του διαφορικού.

Η) Άξονες:

Σταυρούς και ρουλεμάν.

Θ) Αναρτήσεις:

Πάνω και κάτω ψαλίδια και λάστιχα κρούσεως, ελατήρια, ρουλεμάν τροχού, πίσω ψαλίδια, ρουλεμάν και άξονες. Αμορτισέρ και γόνατα Μακ Φέρσον δεν καλύπτονται.

Ι) Σύστημα Φρένων:

Αντλία φρένων, σεβρό, αντλία Βάκιουμ (κενού αέρος) για Πετρελαιοκίνητα, δισκόπλακες και δαγκάνες, ταμπούρα και κυλινδράκια, αντλία κατανεμητή πίεσης και όλα τα εξαρτήματα ABS. Εξαρτήματα που έχουν τριβή(τακάκια και σιαγόνες) δεν καλύπτονται.

Κ) Διαρροές λαδιού:

Όλες οι τσιμούχες και οι φλάντζες που αλλάζονται, για να σταματήσουν οι διαρροές, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε τσιμούχας και φλάντζας που για την αντικατάστασή της χρειάζεται να βγει η μηχανή ή το σασμάν. Τα συστήματα κίνησης, ημιαξόνια και διαφορικά, τσιμούχα καδένας, εξωτερικές τσιμούχες σασμάν.

Τσιμούχες και φλάντζες που αλλάζονται στο κανονικό σέρβις δεν καλύπτονται.

Επίσης εξαιρούνται:

 1. Προληπτική συντήρηση: το οποιοδήποτε κόστος το οποίο αφορά την προληπτική συντήρηση και διαδικασίες αυτής ή το κόστος ανακλήσεων από τον κατασκευαστή του οχήματος ή οποιουδήποτε μέρους αυτού ή το κόστος τροποποιήσεων, καλυτερεύσεων ή γενικής επιθεώρησης, δεν καλύπτονται.
 2. Γενικά: εργασίες φανοποιίας, χρώμα, υλικά εσωτερικού και εξωτερικού διάκοσμου, υαλοπίνακες οποιασδήποτε μορφής, συστήματα συναγερμού εκτός και αν είναι τοποθετημένα από τον κατασκευαστή, συστήματα διασκέδασης και επικοινωνιών εκτός και αν είναι τοποθετημένα από τον κατασκευαστή, μπαταρίες, λάστιχα, σωληνώσεις εξατμίσεως, βλάβες καταλυτικού μετατροπέα εξαιρούνται ρητώς, μάκτρα υαλοκαθαριστήρων, τακάκια και ταμπούρα, δίσκοι και κύλινδροι πέδησης, ιμάντες οι οποίοι δεν αναφέρονται ρητώς, καλωδιώσεις και λυχνίες. Το οποιοδήποτε κόστος δια την μεταφορά και παροχή μη μηχανικών ή ηλεκτρικών μερών τα οποία χρειάζονται να αντικατασταθούν ως ζημιάς που καλύπτεται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
 3. Κινητήρας: καθαρισμός θαλάμης και εμβόλων, επανατοποθέτηση και χρονισμός, κολλημένες ή καμένες βαλβίδες δεν καλύπτονται εκτός και αν είναι παρεπόμενες ζημίες αιφνίδιας βλάβης άλλου καλυπτομένου μέρους όπως επίσης δεν καλύπτονται και εξωτερικές διαρροές λαδιού και αποχρονισμός εμβόλων.
 4. Συμπλέκτης: δεν καλύπτονται φθαρμένα και καμένα υλικά του συστήματος του συμπλέκτη.
 5. Αυτόματη μετάδοση: δεν καλύπτονται φθαρμένα ή καμένα υλικά σύμπλεξης ή μειωτήρες.
 6. Τελική μετάδοση: σφιγκτήρες και φούσκες.
 7. Εμπρόσθια και οπίσθια ανάρτηση: ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμιση εκτός και αν αποτελούν παρεπόμενη ζημία αιφνίδιας βλάβης άλλου καλυπτόμενου μέρους, ρυθμίσεις ανάρτησης διαρροές ελαίου, βλάβες από σωληνώσεις στεγανοποιητικά υλικά και τσιμούχες.
 8. Σύστημα διεύθυνσης: σφιγκτήρες και φούσκες
 9. Σύστημα πέδησης: ζημιές που προκαλούνται από την οξείδωση ή εμπλοκή, όπως και υλικά τριβής.
 10. Φυσιολογική φθορά: γενικά εξαιρούνται όλα τα μέρη τα οποία υπόκεινται σε φυσιολογική φθορά.
 11. Οχήματα:
  α) τα οποία έχουν βελτιωθεί ή τροποποιηθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο πέραν των εργοστασιακών προδιαγραφών, ή
  β) τα οποία ανήκουν προσωρινά ή καθ’ οιονδήποτε άλλον τρόπο σε επιχείρηση πωλήσεως ή επισκευής αυτοκινήτων ή
  γ) που χρησιμοποιούνται για αγώνες επίσημους ή μη ή δοκιμαστικά, Ράλι, χρήση εκτός δρόμου, δημόσια εμπορική μεταχείριση ενοικίαση ή αμοιβή, σχολές οδηγών, υπηρεσίες ταχυμεταφορών ή παραδόσεων, σώματα ασφαλείας και υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης, ή
  δ) σχεδιασμένα του να μεταφέρουν πάνω από επτά ανθρώπους συμπεριλαμβανομένου του οδηγού.

Τα οχήματα προ της ασφάλισης αυτών πρέπει να περάσουν προασφαλιστικό έλεγχο από δικούς μας τεχνικούς.

Το μέγιστο όριο κάλυψης είναι 3.000 € ανά περίπτωση και συγκεντρωτικά κατά την διάρκεια του συμβολαίου.

Η προληπτική συντήρηση (Service) πρέπει να διενεργείται κατά τα προβλεπόμενα από τον κατασκευαστή ως αυτά αναφέρονται στο εγχειρίδιο του οχήματος.

Προληπτικές συντηρήσεις πρέπει να διενεργούνται από τους εξουσιοδοτημένους επισκευαστές του εισαγωγέα / πωλητή ή οιονδήποτε άλλο εξουσιοδοτημένο επισκευαστή ο οποίος γίνεται αποδεκτός από την ασφαλιστική εταιρεία και έχει πλήρη δυνατότητα επισκευών και προληπτικών συντηρήσεων συνεργείο.

Όσον αφορά τους κανονισμούς οι οποίοι άπτονται του “BlockExemption” εάν οι προληπτικές συντηρήσεις γίνονται εκτός των εξουσιοδοτημένων ή αποδεκτών επισκευαστών και δικτύου αυτών  απαιτούνται αποδεικτικά στοιχεία όπως αναφορικά και όχι περιοριστικά τα σχετικά τιμολόγια της προληπτικής συντηρήσεως, για την αποδοχή οποιασδήποτε ζημίας ασχέτως εάν η ζημία αυτή εμπίπτει ή έχει σχέση με την προληπτική συντήρηση.

Η παρακολούθηση των προληπτικών συντηρήσεων όπως και η αλλαγή ιμάντα χρονισμού και λοιπών ανταλλακτικών που υπόκεινται σε φθορά ως αυτά προτείνονται από τον κατασκευαστή πρέπει να γίνεται αυστηρά.

Μη παρακολούθηση ή αμέλεια των προληπτικών συντηρήσεων ακυρώνει αυτόματα το παρόν ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest