Γιατί το επόμενο αυτοκίνητό σου πρέπει να είναι ηλεκτρικό;

γιατί-το-επόμενο-αυτοκίνητό-σου-πρέπει-να-είναι-ηλεκτρικό

Για να βρίσκεσαι εδώ, σημαίνει ότι η αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου αποτελεί κάτι περισσότερο από μια απλή σκέψη για σένα. Δεν σε αδικούμε! Η αλήθεια είναι ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποτελεί μια νέα καταναλωτική πραγματικότητα, έχοντας σταματήσει να αποτελεί το όχημα του μέλλοντος. Είναι το αυτοκίνητο του «τώρα», περισσότερο από ποτέ.

Γι’ αυτό και θα το συναντήσεις σε πόλεις, σε επαρχίες, στην εθνική οδό και φυσικά στο εξωτερικό, πολύ συχνότερα απ’ ό,τι λίγα χρόνια πίσω. Πώς όμως το ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατέστησε ηχηρή την παρουσία του και γιατί αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη «πέραση»;

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά και ας εξηγήσουμε τι είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αρχικά, πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχουν δύο ειδών ηλεκτρικά οχήματα, τα επιβατικά κανονικού μεγέθους και «τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα», όπως αποκαλούνται. Τα δεύτερα, αν και «μικρά», αποτελούν μια μεγάλη κατηγορία για τις βιομηχανίες οχημάτων, κατέχοντας ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των καταναλωτών.

Όπως μαρτυρά και η ονομασία του, κάθε ηλεκτρικό όχημα λειτουργεί με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή με μπαταρία. Η μπαταρία αυτή επαναφορτίζεται σε συγκεκριμένους σταθμούς, τους οποίους μπορεί κανείς να βρει σε πρατήρια καυσίμων, σε χώρους στάθμευσης, σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και αλλού.

Ποιος είναι ο απαιτούμενος χρόνος φόρτισης;

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μία απάντηση σχετικά με το πόση ώρα χρειάζεται ένα αυτοκίνητο για να φορτίσει, καθώς ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με το είδος της μπαταρίας αλλά και με το ίδιο το αυτοκίνητο (ας πούμε ενδεικτικά ότι παίζουν ρόλο η ισχύς, ο τύπος φόρτισης κ.ά.). Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό που πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι ότι μπορεί κανείς να φορτίσει το μεταφορικό του μέσο εύκολα, γρήγορα και απλά. “Piece of cake” που λένε κι οι αγγλόφωνοι φίλοι μας!

Όσον αφορά στην αυτονομία του (πόση απόσταση δηλαδή μπορεί να διανύσει το αυτοκίνητο μέχρι να χρειαστεί επαναφόρτιση), αρκεί να πούμε ότι παίζουν ρόλο ο τύπος της μπαταρίας, ο τρόπος οδήγησής μας και φυσικά, η ποιότητα του δρόμου.

Γιατί να αγοράσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Λογικά, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς για την ύπαρξή του, είναι η οικολογική του διάσταση. Διότι πράγματι, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά «πράσινο» σε σχέση με τα συμβατικά, αλλά και σε σύγκριση με τα υβριδικά. Ωστόσο, δεν είναι αυτό το μόνο στοιχείο που το καθιστά ελκυστικό και το κάνει να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Τα βασικά σημεία υπεροχής του είναι τα εξής:

  •  Διαθέτει πολύ χαμηλό κόστος συντήρησης
  •  Οι κινητήρες του είναι πιο δυνατοί
  •  Το κόστος καυσίμου είναι εξαιρετικά χαμηλό
  •  Έχει eco-friendly χαρακτήρα
  •  Δημιουργεί ηρεμία στον οδηγό, γιατί είναι σχεδόν αθόρυβο
  •  Μπορείς να το οδηγήσεις παντού (επειδή δεν εκπέμπει ρύπους, έχει ελεύθερη
    πρόσβαση στις πόλεις)

Εισαγωγή ηλεκτρικού αυτοκινήτου από τη Γερμανία

Μπορεί όντως η αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου να ήταν πιο κοστοβόρα τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο, αυτή είναι μια πραγματικότητα που σχεδόν ανήκει στο παρελθόν. Γιατί πλέον το να αγοράσεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν είναι καθόλου απαγορευτικό. Κυρίως δε, αν το αγοράσεις από τη Γερμανία!

Είναι γεγονός ότι οι γερμανικοί νόμοι είναι εξαιρετικά αυστηροί σε ό,τι αφορά τη συντήρηση των οχημάτων. Έτσι, οι πολίτες της χώρας φροντίζουν για τον συχνό έλεγχο των αυτοκινήτων τους, με αποτέλεσμα τα περισσότερα από αυτά να διατηρούνται σαν καινούργια.

Επομένως, μπορείς να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο εξαιρετικής ποιότητας και μάλιστα σε προνομιακή τιμή, με δεδομένο ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν επιβαρύνεται με εισαγωγικούς δασμούς. Προτού, λοιπόν, σκεφτείς ότι «δεν είναι για σένα», κάνε μια προσεκτική έρευνα και κάνε την επόμενη αγορά σου!

Θέλεις να αγοράσεις το δικό σου ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Ρώτησέ μας στο 2130996004 ή γράψε μας εδώ τα στοιχεία σου και θα σε καλέσουμε εμείς!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest